NETGEAR WGR614 Standaard wachtwoord

Inhoudsopgave:

NETGEAR WGR614 Standaard wachtwoord
NETGEAR WGR614 Standaard wachtwoord
Anonim

De NETGEAR WGR614-router is beschikbaar in 10 verschillende versies, maar ze gebruiken allemaal password als het standaardwachtwoord. Zoals met de meeste wachtwoorden, is deze hoofdlettergevoelig.

Elke versie van deze router gebruikt ook de standaard gebruikersnaam admin. Wanneer u om het WGR614-wachtwoord wordt gevraagd, voert u dat gewoon in.

Hoewel de gebruikersnaam en het wachtwoord voor elke versie van deze router hetzelfde zijn, hebben de eerste vijf versies (1–5) een standaard IP-adres van 192.168.0.1; versies 6 en nieuwer gebruiken 192.168.1.1.

Image
Image

Als het standaardwachtwoord niet werkt: reset de WGR614

Als het wachtwoord niet werkt wanneer je inlogt, dan is het op een gegeven moment veranderd in iets anders. Het wijzigen van het standaardwachtwoord van elk apparaat, inclusief de WGR614, is een belangrijke beveiligingspraktijk. Het nadeel is dat je het gemakkelijk vergeet.

Reset de NETGEAR WGR614-router om de gebruikersnaam en het wachtwoord te herstellen naar de fabrieksinstellingen:

  1. Steek de stroomkabel in en zet de router aan.
  2. Draai het apparaat om om toegang te krijgen tot het achterpaneel, waar de kabels zijn aangesloten. Zoek naar de Reset-knop.

    Als je deze knop niet ziet, kijk dan onderaan. Verschillende routers hebben het op verschillende plaatsen.

  3. Druk gedurende 10 seconden stevig op de Reset-knop met iets kleins en puntigs, zoals een paperclip of potlood.
  4. Wacht tot de router is gereset. Dit kan tussen de 30 en 60 seconden duren.
  5. Koppel de stroomkabel los. Sluit het vervolgens na een paar seconden opnieuw aan om de router opnieuw op te starten.
  6. Wacht 30 tot 60 seconden totdat het opstart.
  7. De router is nu gereset. Log in met de standaard gebruikersnaam en wachtwoord van admin en password. Het IP-adres dat u gebruikt om toegang te krijgen tot de inlogpagina is afhankelijk van de WGR614-versie die u heeft.

    Resetten naar fabrieksinstellingen reset elke aanpassing die je hebt gemaakt. Als u aangepaste DNS-servers, een draadloos netwerk of port forwards had, voert u die informatie opnieuw in, wat mogelijk inhoudt dat u de DNS-instellingen opnieuw moet configureren, een SSID en draadloos wachtwoord moet instellen en de poorten moet doorsturen. Controleer "Configuratiebestandsbeheer" in de gebruikershandleiding van de WGR614-router (links hieronder) voor instructies over het maken van back-ups van instellingen.

Wanneer u geen toegang hebt tot de WGR614-router

Als het standaard IP-adres je geen toegang geeft tot de router, betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat het op een gegeven moment is gewijzigd. Om het juiste adres te vinden, wil je het standaard gateway-IP lokaliseren met behulp van elk apparaat dat op de router is aangesloten.

Wanneer u de WGR614 reset, wordt ook het standaardwachtwoord hersteld, niet alleen het wachtwoord. Als u de bovenstaande stappen hebt gevolgd om de router opnieuw in te stellen, opent u de router met het standaard IP-adres. U hoeft de standaardgateway niet te vinden.

NETGEAR WGR614 Firmware en handmatige koppelingen

Elke bron die NETGEAR op de WGR614-router heeft, is beschikbaar op de WGR614-ondersteuningspagina.

Als je de ondersteuningspagina voor een andere versie van deze router nodig hebt, kies dan de juiste versie uit het Selecteer een andere versie vervolgkeuzemenu op die pagina.

Het maakt niet uit welke versie je gebruikt, download de meest recente firmware in de Downloads sectie.

Selecteer bij het downloaden van firmware degene die overeenkomt met dezelfde hardwareversie van uw WGR614. Het installeren van de verkeerde firmware kan problemen veroorzaken met de functionaliteit van de router.

Hier zijn directe links naar de WGR614-handleiding voor elke versie van deze router:

  • Versie 1
  • Versie 2
  • Versie 3
  • Versie 4
  • Versie 5
  • Versie 6
  • Versie 7
  • Versie 8
  • Versie 9
  • Versie 10

Deze NETGEAR WGR614-gebruikershandleidingen zijn in PDF-indeling, dus u hebt een PDF-lezer nodig om ze te openen. De WGR614v4-handleiding is ook een PDF, maar is opgeslagen in een ZIP-bestand.

Aanbevolen: