Hoe Google Slide-animaties en -overgangen te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Google Slide-animaties en -overgangen te gebruiken
Hoe Google Slide-animaties en -overgangen te gebruiken
Anonim

Overgangen en animaties in Google Presentaties voegen beweging toe aan een presentatie. Overgangen worden toegepast op dia's en animaties worden toegepast op elementen op een dia. Leer hoe u animaties maakt in Google Presentaties en Google Presentaties-overgangen toepast om interessante presentaties te maken.

Deze tutorial gebruikt de Science-projectsjabloon van Google Spreadsheets, die verschillende tekst- en afbeeldingselementen bevat die er nog cooler uit zouden zien met overgangs- en animatie-effecten. Om deze presentatie te maken en de tutorial te volgen, gaat u naar Google Drive en selecteert u New > Google Spreadsheets > Van een sjabloon Scroll naar de onderkant van de lijst en selecteer Science project

Animaties en overgangen van Google Slides begrijpen

Overgangen treden op wanneer u tijdens een presentatie van de ene dia naar de andere gaat. Google Presentaties bevat overgangen die oplossen, vervagen, schuiven, spiegelen, een kubus inschakelen en in een galerij stuiteren.

Animaties markeren tekst en afbeeldingen op een dia. Animaties helpen bij de eyeflow door te bepalen waar uw publiek moet kijken tijdens de presentatie. Google Presentaties bevat animaties die verschijnen, verdwijnen, vervagen, vliegen, zoomen en draaien.

U kunt uw presentatieontwerp zelfs een stap verder brengen door met anderen samen te werken of audio toe te voegen aan uw Google Presentaties-presentatie, aangezien Google Presentaties een webgebaseerde, volledig aangedreven app voor het maken van presentaties is.

Speel wat met verschillende overgangen en animaties en kies degene die passen bij de toon van je presentatie.

Minder is beter bij het gebruik van overgangen en animaties in Google Presentaties. Je wilt dat je publiek wordt aangetrokken door je coole grafische bewegingen, maar je wilt niet dat ze worden afgeleid door een constant bewegende presentatie. Beperk het gebruik van overgangen en animaties om de aandacht van het publiek op u en het onderwerp van uw presentatie te houden.

Hier zijn nog een paar richtlijnen:

  • Overdrijf het niet: Denk aan je publiek, het doel van je presentatie en het beeld dat je wilt projecteren. Kies vervolgens verstandig je overgangen en animaties.
  • Vermijd draaiende en stuiterende dia's: Kies subtiele animaties en overgangen die vervagen en oplossen. Complexe bewegingen kunnen afleidend zijn.
  • Automatiseer animaties zoveel mogelijk: Stel animaties zo in dat ze automatisch beginnen met of na een vorige animatie. Als je gefocust bent op het starten van de volgende animatie, ben je niet gefocust op je publiek.
  • Gebruik animaties om uw publiek gefocust te houden: maak animaties om uw publiek te helpen zich te concentreren op de inhoud van uw presentatie. Gebruik animaties om belangrijke punten, ideeën en concepten te benadrukken.

Overgangen voor Google Presentaties maken

In een Google Presentaties-presentatie die de standaard dia-overgang gebruikt, verschijnen en verdwijnen dia's gewoon terwijl u door uw diavoorstelling bladert. Geef uw presentatie wat visueel belang door de overgang te wijzigen.

Je hebt de mogelijkheid om op alle dia's dezelfde overgang te gebruiken of op elke dia een andere overgang te gebruiken. In de meeste gevallen werkt een enkele dia-overgang in een presentatie het beste.

  1. Ga naar Slide en selecteer Overgang.

    Image
    Image
  2. Selecteer de Overgangstype-pijl omlaag en kies een overgang. Kies bijvoorbeeld Slide from right om door de diavoorstelling over het scherm te scrollen.

    Image
    Image
  3. Selecteer en sleep de Duurschuif om de lengte van de overgang te wijzigen. Sleep bijvoorbeeld de schuifregelaar van Fast naar Medium.

    Image
    Image
  4. Selecteer Play om te zien hoe de overgang eruitziet in de diavoorstelling.
  5. Selecteer Stop wanneer de overgang voorbij is.

    Image
    Image
  6. Als je de animatie niet leuk vindt, kies dan een ander overgangstype en Speel het.

    Image
    Image
  7. Als je een overgang hebt gevonden die je bev alt, selecteer je Toepassen op alle dia's om deze in je hele presentatie te gebruiken.

Tekst en afbeeldingen animeren

Animaties in Google Presentaties zijn eenvoudig en duidelijk. Voeg voor eenvoudige animaties een enkel effect toe aan tekst of een afbeelding. Als u meer nadruk wilt leggen op een dia-element, voegt u er meerdere animaties aan toe.

Om meerdere animaties aan een dia-element toe te voegen:

  1. Ga naar de dia waaraan u een animatie wilt toevoegen en selecteer het tekst- of afbeeldingselement. Kies bijvoorbeeld een tekstvak voor een sectiekop om een tekstanimatie toe te voegen die het onderwerp introduceert.
  2. Selecteer in het deelvenster Animaties Animatie toevoegen.

    Als het deelvenster Animaties niet wordt weergegeven, gaat u naar Insert en selecteert u Animation.

    Image
    Image
  3. Kies in de lijst Animatietype een animatie. Selecteer bijvoorbeeld Infaden om de tekst in de dia te laten vervagen.

    Image
    Image
  4. Kies in de lijst Startvoorwaarde wanneer de animatie start. Selecteer bijvoorbeeld After previous om de tekst te laten vervagen nadat de dia is gestopt.
  5. Selecteer en sleep de Duurschuif om de snelheid te wijzigen.
  6. Om een tweede animatie aan het element toe te voegen, selecteer Animatie toevoegen.
  7. Selecteer een animatietype. Selecteer bijvoorbeeld Spin om de tekst te laten roteren nadat deze is vervaagd.

    Image
    Image
  8. Selecteer een startvoorwaarde. Selecteer bijvoorbeeld Na vorige zodat de tekst automatisch ronddraait nadat deze op de dia verschijnt.
  9. Selecteer en sleep de Duurschuif om de snelheid te wijzigen.
  10. Selecteer Play om te zien hoe de animatie werkt.

    Animaties worden afgespeeld in de volgorde waarin ze verschijnen in het deelvenster Animaties. Als u de volgorde waarin animaties worden afgespeeld wilt wijzigen, sleept u een animatie naar een andere locatie in de lijst.

  11. Selecteer Stop wanneer de animatie klaar is met afspelen.

Een lijst met opsommingstekens animeren

Als u wilt dat de items in uw lijst met opsommingstekens één voor één op de dia verschijnen, animeert u de lijst.

  1. Selecteer de lijst met opsommingstekens.
  2. Selecteer in het deelvenster Animatie Animatie toevoegen.

    Image
    Image
  3. Selecteer een animatietype. Selecteer bijvoorbeeld Fly in from right om deze animatie te matchen met de Slide from right-overgang.

    Image
    Image
  4. Selecteer een Startvoorwaarde. Selecteer bijvoorbeeld Bij klikken om elk opsommingsteken weer te geven wanneer u op het scherm klikt.
  5. Selecteer Op alinea.
  6. Sleep de Duur-schuifregelaar om een snelheid voor de animatie te kiezen.
  7. Selecteer Play om de animatie in actie te zien.
  8. Selecteer de dia om de animatie te starten. Selecteer vervolgens opnieuw om het eerste opsommingsteken te zien. Blijf klikken tot je aan het einde van de lijst bent.
  9. Selecteer Stop als je klaar bent.

Hoe dezelfde animatie toepassen op meerdere elementen op een dia

Een ander cool effect is om twee of meer objecten tegelijkertijd op de dia te laten verschijnen met dezelfde animatie.

Dezelfde animatie toepassen op meerdere elementen:

  1. Selecteer twee of meer elementen. Kies bijvoorbeeld twee afbeeldingen die tegelijkertijd op de dia verschijnen.
  2. Selecteer in het deelvenster Animatie Animatie toevoegen.

    Image
    Image
  3. Selecteer een animatietype. Selecteer bijvoorbeeld Fade in zodat de afbeeldingen van transparant naar ondoorzichtig gaan.

    Image
    Image
  4. Selecteer een Startvoorwaarde. Selecteer bijvoorbeeld After previous zodat de animatie begint nadat de dia-overgang is voltooid.
  5. Selecteer en sleep de Duurschuif om de animatiesnelheid te wijzigen.

Hoe Google Slides-animaties en -overgangen te verwijderen

Soms moeten overgangen en animaties verdwijnen. Als je een overgang of animatie niet langer in je presentatie wilt gebruiken, verwijder deze dan.

  1. Ga naar de dia met de overgang.
  2. Selecteer de overgang in het deelvenster Animaties.
  3. Selecteer het overgangstype pijl-omlaag en selecteer Geen overgang.

    Image
    Image
  4. Als de overgang op alle dia's verschijnt, selecteert u Toepassen op alle dia's om de animatie uit de hele presentatie te verwijderen.
  5. Als u een animatie wilt verwijderen, gaat u naar de dia met de animatie.
  6. Selecteer in het deelvenster Animaties de animatie die u wilt verwijderen.

    Image
    Image
  7. Selecteer Verwijderen.

Preview Google Slides-overgangen en animaties

Nadat je overgangen op je dia's hebt toegepast en animaties hebt gemaakt voor belangrijke elementen van je presentatie, kun je een voorbeeld van de hele presentatie bekijken voordat je deze voor een live publiek aflevert. Selecteer Present om uw presentatie in een browservenster te openen en gebruik vervolgens de bedieningselementen om de overgang van dia naar dia te zien en om de animaties over uw scherm te zien bewegen.

Aanbevolen: