De nieuwe iPad Air is een glimp van de toekomst

Inhoudsopgave:

De nieuwe iPad Air is een glimp van de toekomst
De nieuwe iPad Air is een glimp van de toekomst
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwe iPad Air begint bij $ 599.
  • Het heeft alle belangrijke functies van de iPad Pro, behalve Face ID.
  • Dit is het eerste Apple-apparaat met een vingerafdruklezer in de aan/uit-knop.
Image
Image

De nieuwe iPad Air is de meest interessante iPad ooit. Ja, het is krachtiger dan de huidige iPad Pro, maar dat is slechts een tijdelijke storing in de opstelling. Het coolste aan deze iPad is dat hij een blik in de toekomst werpt.

Op dit moment is de Air de beste iPad voor de meeste mensen, tenzij je een heel specifieke behoefte hebt. Het heeft de nieuwste A14-chip van Apple, het heeft het edge-to-edge-scherm van de iPad Pro, het heeft een rad nieuw Touch ID-paneel ingebouwd in de aan / uit-knop, het is verkrijgbaar in kleuren en het werkt met alle iPad Pro-accessoires van Apple.

Laten we eens nader kijken.

Wat de iPad Air niet heeft

De nieuwe Air duwt hard tegen de huidige iPad Pro. Dat komt omdat de Pro een 2018-ontwerp is, met een CPU uit het 2018-tijdperk. De Pro-update van 2020 heeft een aantal mooie nieuwe camera's toegevoegd, en dat is het dan ook. Volgens de CPU-prestatietestsuite van GeekBench verslaat de nieuwe iPad Air de oude Pro in single-core-taken en verliest hij in multi-core.

Image
Image

Nu is het tijd voor een lijst met iPad Pro-functies die de Air niet deelt:

  • 12,9-inch optie (de Air heeft alleen een 10,9-inch model).
  • Face ID-camera.
  • Ultrabrede achteruitrijcamera.
  • Fancy LiDAR achteruitrijcamera voor augmented reality.
  • Pro Motion 120Hz schermvernieuwing.
  • 600 nits schermhelderheid (vs. 500 nits op de iPad Air).
  • Vier luidsprekers (de Air heeft er maar twee).
  • Meer RAM (vrijwel zeker-Apple vermeldt geen RAM op het specificatieblad).
  • Maximale opslag van 1TB (vs. 256GB voor de Air).

En dat is het.

Touch ID vs. Gezichts-ID

Voor mij is de grootste omissie Face ID. Met de iPad is Face ID echt geweldig. Tik gewoon op het scherm en veeg omhoog om te ontwaken en te ontgrendelen. Als de iPad in een toetsenbordstandaard/-hoes zit, is het nog beter. Je tikt gewoon op een willekeurige toets en de iPad wordt wakker en is klaar voor gebruik.

Ik zou het moeilijk vinden om terug te gaan naar een Touch ID-vingerafdruklezer, vooral nu hij in de slaap / waak-knop staat. Met de ouderwetse iPads, die met home-knoppen, wist je altijd waar de knop was.

Omgekeerd, met het nieuwe edge-to-edge scherm, weet je nooit hoe je het vasthoudt, en daarom ben je altijd op zoek naar de knop. Met Face ID, als je de camera bedekt, geeft de iPad een pijl weer om je te vertellen waar hij is. De Air zal waarschijnlijk iets soortgelijks doen.

Het meest opwindende aan de nieuwe aan-uitknop Touch ID is de mogelijkheid dat deze in iPhones terechtkomt. Apple Pay-betalingen doen is een stuk eenvoudiger met Touch ID, en in COVID-tijden met gezichtsmaskers is Face ID een echte pijn. Als ik met mijn iPhone betaal, moet ik twee keer op mijn wachtwoordzin tikken: een keer om de iPhone te ontgrendelen en nog een keer om te betalen. Beide in een iPhone hebben zou geweldig zijn.

Ontwerp is hoe het werkt

Focus op wat de lucht niet heeft is niet echt eerlijk. Als je een iPad Air naast een 11-inch iPad Pro plaatst, kun je ze moeilijk uit elkaar houden. Deze gelijkenis betekent ook dat de Air de Apple Pencil van de tweede generatie kan gebruiken, degene die met magneten aan de platte rand van de iPad plakt, en oplaadt terwijl hij daar is.

Image
Image

Je kunt ook het Magic Keyboard en Trackpad gebruiken, een transformerend accessoire. Het is veel te duur voor $ 300, maar het is gewoon geweldig. Het verandert echt hoe je de iPad gebruikt. Je kunt altijd een USB- of Bluetooth-toetsenbord en muis/trackpad aansluiten en gebruiken, maar door de alles-in-één Magic Keyboard-hoes voelt de iPad aan als een (topzware) MacBook. Het is zo goed.

USB-C

De iPad Air heeft nu een USB-C-connector in plaats van een Lightning-poort. Dit betekent dat je elke USB-C-oplader kunt gebruiken, evenals vrijwel elk USB-accessoire zonder de oude USB-Lightning Camera Connection Kit van Apple te gebruiken.

Ik sluit een USB-C-hub aan op mijn iPad Pro en ik kan dan harde schijven, toetsenborden, muizen, Ethernet-kabels, SD- en CF-kaarten en zelfs USB-audio-interfaces en MIDI-pianotoetsenborden aansluiten. Dit is, zoals volwassenen zeggen wanneer ze proberen te klinken als de coole kinderen, een game changer.

Conclusie

De iPad Air neemt bijna alles wat geweldig is aan de iPad Pro, voegt een paar van zijn eigen speciale ingrediënten toe en voegt een palet van koele kleuren toe. En het doet het allemaal voor minder geld dan Apple's vlaggenschip iPad Pro ($ 599 versus $ 799 voor het basismodel).

Op dit moment, tenzij je een heel specifieke behoefte hebt, is de Air de beste iPad voor de meeste mensen.

Nu kun je genieten van het schermvullende, slanke, platte ontwerp en al die voorheen alleen voor Pro-accessoires in de mid-level iPad.

Als je nog steeds niet zeker weet of je de Pro of de Air nodig hebt, moet je de Air kopen. De voordelen van de huidige Pro zijn zo specifiek dat u weet of ze een verschil voor u maken.

Aanbevolen: