Gegevens vervangen door Excel's SUBSTITUTE-functie

Inhoudsopgave:

Gegevens vervangen door Excel's SUBSTITUTE-functie
Gegevens vervangen door Excel's SUBSTITUTE-functie
Anonim

De SUBSTITUTE-functie vervangt bestaande woorden, tekst of tekens door nieuwe gegevens. Gebruik de SUBSTITUTE-functie om niet-afdrukbare tekens uit geïmporteerde gegevens te verwijderen, ongewenste tekens te vervangen door spaties en verschillende versies van hetzelfde werkblad te maken.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007; Excel voor Microsoft 365, Excel Online, Excel voor Mac, Excel voor iPad, Excel voor iPhone en Excel voor Android.

VERVANG Functie Syntaxis

De syntaxis van een functie verwijst naar de lay-out van de functie en omvat de naam, haakjes en argumenten van de functie.

De syntaxis voor de SUBSTITUTE-functie is:

=SUBSTITUTE(Text, Old_text, New_text, Instance_num)

Image
Image

De argumenten voor de functie zijn:

  • Text (vereist): De gegevens die de tekst bevatten die moet worden vervangen. Dit argument kan de feitelijke gegevens tussen aanhalingstekens bevatten (zie rij 2 in de afbeelding hierboven) of een celverwijzing naar de locatie van de tekstgegevens in het werkblad (zie rijen 3 en 4).
  • Old_text (vereist): De tekst die moet worden vervangen.
  • New_text (vereist): De tekst die Old_text zal vervangen.
  • Instance_num (optioneel): Een getal. Als dit nummer wordt weggelaten, wordt elke instantie van Old_text vervangen door New_text. Als dit nummer is opgenomen, worden de opgegeven exemplaren van Old_text vervangen (zie rij 5).

Argumenten voor de SUBSTITUTE-functie zijn hoofdlettergevoelig. Als de gegevens die zijn ingevoerd voor het argument Oude_tekst niet hetzelfde hoofdlettergebruik hebben als de gegevens in de cel Tekstargument, vindt er geen vervanging plaats.

Gebruik de VERVANG-functie

Hoewel het mogelijk is om de hele formule handmatig in een werkbladcel te typen, is een andere optie om het dialoogvenster Functieargumenten (of de Formulebouwer in Excel voor Mac) te gebruiken om de functie en de bijbehorende argumenten in een cel in te voeren.

=VERVANG(A3, "Verkoop", "Omzet")

Wanneer u het dialoogvenster gebruikt, zorgt Excel ervoor dat elk argument met een komma wordt gescheiden en worden de oude en nieuwe tekstgegevens tussen aanhalingstekens geplaatst.

  1. Voer de gegevens voor de tutorial in een leeg Excel-werkblad in.

    Image
    Image
  2. Selecteer cel B3 om er de actieve cel van te maken.
  3. Selecteer Formules.
  4. Selecteer Text om de vervolgkeuzelijst Tekstfuncties te openen.
  5. Kies SUBSTITUTE in de lijst om het dialoogvenster Functieargumenten te openen. In Excel voor Mac wordt de Formula Builder geopend.

  6. Plaats de cursor in het Text tekstvak.
  7. Selecteer cel A3 op het werkblad om deze celverwijzing in te voeren.
  8. Plaats de cursor in het Old_text tekstvak.
  9. Voer Verkoop in. Dit is de tekst die wordt vervangen. Het is niet nodig om de tekst tussen aanhalingstekens te plaatsen.
  10. Plaats de cursor in het New_text tekstvak.
  11. Voer Omzet in. Deze tekst wordt vervangen door Sales.

    Image
    Image
  12. Het argument Instance_num wordt leeg gelaten omdat er slechts één instantie van het woord Sales in cel A3 is.
  13. Selecteer OK. Behalve in Excel voor Mac, waar u Klaar. selecteert
  14. De tekst Inkomstenrapport verschijnt in cel B3.

VERVANGING vs. VERVANG Functies

SUBSTITUTE verschilt van de REPLACE-functie doordat deze wordt gebruikt om specifieke tekst uit te wisselen op elke locatie in de geselecteerde gegevens. REPLACE wordt gebruikt om tekst te vervangen die op een specifieke locatie in de gegevens voorkomt.

Aanbevolen: