Een muisklikgeluid instellen in Windows 10

Inhoudsopgave:

Een muisklikgeluid instellen in Windows 10
Een muisklikgeluid instellen in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Open de applet van het Configuratiescherm voor Sound en selecteer de Sounds tab.
  • Selecteer een Geluidsschema > Blader door de Program Events lijst en kies een specifieke gebeurtenis om het muisklikgeluid te activeren.
  • Kies een geluid uit de Sounds lijst.

Dit artikel laat je zien hoe je een muisklikgeluid instelt in Windows 10 en hoorbare feedback krijgt wanneer een gebeurtenis plaatsvindt met een muisklik.

Hoe stel ik mijn muisklikgeluid in op Windows 10?

Elk geluid dat je van de muis hoort, komt van de hardware. Zelfs Windows heeft geen apart geluidsschema voor de muis. Het heeft native geluidsschema's die bij elke gebeurtenis worden geactiveerd. U kunt deze gebeurtenistriggers gebruiken om de muisklikgeluiden in te stellen.

  1. Klik met de rechtermuisknop op het volumepictogram in het systeemvak en selecteer Sounds.

    Image
    Image
  2. Selecteer het tabblad Geluiden (indien nog niet geselecteerd).

    Image
    Image
  3. De Program Events geeft een overzicht van de geluiden die u kunt associëren met verschillende Windows-gebeurtenissen. Selecteer een standaard geluidsschema onder de Geluidsschema lijst om de gebeurtenislijst in te schakelen. Houd er rekening mee dat deze geluiden niet exclusief zijn voor de muis, maar zullen worden afgespeeld als de gebeurtenis plaatsvindt. Je kunt elke Windows-gebeurtenis aanpassen met zijn eigen unieke geluid.

  4. Selecteer de gebeurtenis om een muisklikgeluid in te stellen. Hier zijn bijvoorbeeld enkele gebeurtenissen die u kunt associëren met muisnavigatie.

    • Start navigatie: Er wordt een geluid afgespeeld wanneer u bestanden en mappen opent met Verkenner.
    • Open programma: Zal een geluid afspelen bij het openen van applicaties.
    • Sluit Programma: Zal een geluid afspelen bij het sluiten van applicaties.
    • Maximaliseren: Zal een geluid afspelen bij het maximaliseren van toepassingsvensters.
    • Minimaliseren: Er wordt een geluid afgespeeld bij het minimaliseren van toepassingsvensters.
  5. Selecteer een Program Event uit de lijst. Bijvoorbeeld Sluit Programma.

    Image
    Image
  6. Selecteer de vervolgkeuzelijst met alle beschikbare native geluiden en scrol omlaag naar elk geluid dat u geschikt acht. In ons voorbeeld, aangezien het programma Sluiten geen standaardgeluid heeft, selecteert u tada.wav.

  7. Druk op de Test knop om een playback te horen.

    Image
    Image
  8. Selecteer Toepassen en OK om het dialoogvenster te sluiten.

Het Sound dialoogvenster is een applet van het Configuratiescherm. Open het Configuratiescherm en selecteer Hardware en geluiden. Ga naar Sound > en open vervolgens het tabblad Sounds.

Hoe schakel ik muisklikken uit in Windows 10?

Schakel alle gebeurtenisgeluiden of specifieke geluiden uit die je mogelijk hebt ingesteld voor een muisklik.

  1. Open het Sound dialoogvenster zoals hierboven.
  2. Selecteer Geen geluiden voor het Geluidsschema om alle Windows-geluiden uit te schakelen.

    Image
    Image
  3. Als u een specifiek gebeurtenisgeluid wilt uitschakelen, selecteert u de Windows-gebeurtenis in de Program Events lijst.

  4. Selecteer None onder de Sounds dropdown.

    Image
    Image
  5. Klik op Toepassen en OK.

Tip:

Er zijn slechts twee native geluidsschema's om mee te beginnen: Windows Default en No Sounds Net als aangepaste muisaanwijzers, kunt u ook pas uw eigen muisklikgeluiden aan met geluidsschema's van derden. Het Windows 10-besturingssysteem ondersteunt geluidsbestanden in de WAV-indeling. Download geluidsschema's van derden of maak uw eigen en ze zullen beschikbaar zijn in het vervolgkeuzemenu Geluidsschema. Geluiden kunnen ook deel uitmaken van Windows 10-themabestanden. Meer themabestanden zijn beschikbaar in de Microsoft Store.

FAQ

    Hoe wijzig ik andere systeemgeluiden van Windows 10?

    Andere systeemgeluiden wijzigen op dezelfde manier als het muisklikgeluid. Ga naar de geluidsapplet van het Configuratiescherm en kies een programmagebeurtenis of stel een aangepast geluidsschema in.

    Hoe verander ik de muiscursor op Windows 10?

    Om de muiscursor van Windows te wijzigen, gaat u naar Muisinstellingen > Extra muisopties > Muiseigenschappen> Aanwijzers . Om de cursorgrootte aan te passen, ga naar Muisinstellingen > Adust muis en cursorgrootte.

    Hoe los ik het op als er geen geluid is op Windows 10?

    Als er geen geluid is op Windows 10, controleer dan je volume en controleer of het huidige audioapparaat de standaardinstelling van het systeem is. Als u nog steeds problemen ondervindt, voert u de Windows 10 Audio Troubleshooter uit en werkt u uw audiostuurprogramma bij.

Aanbevolen: