De opstand tegen App Stores gaat wereldwijd

Inhoudsopgave:

De opstand tegen App Stores gaat wereldwijd
De opstand tegen App Stores gaat wereldwijd
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Indiase startups overwegen een concurrent te vormen voor de Google Play Store.
  • Google's greep op de app-markt verhoogt de prijzen en beperkt de keuze voor gebruikers, zeggen waarnemers.
  • De stap van Indiase bedrijven komt te midden van beschuldigingen dat zowel Google als Apple de app-markt monopoliseren.
Image
Image

Tientallen Indiase startups overwegen de oprichting van een rivaliserende Android-app store in een beweging die het slot van Google op de markt zou kunnen bedreigen, zeggen experts.

Vorige maand is de Indiase app voor financiële diensten, Paytm, tijdelijk verwijderd uit de Play Store. De verdrijving veroorzaakte een opschudding in de technische gemeenschap van India die de groeiende roep over de hele wereld weergalmt voor een heronderzoek van de praktijken van Apple en Google.

"Google's monopolie is slecht in de app-ruimte voor zowel de ontwikkelaars als de eindgebruiker", zei Ashish Rattan, mede-oprichter en CTO van app-ontwikkelingsbureau NeotericAI, in een e-mailinterview. "Google brengt 30 procent in rekening voor in-app-aankopen. Dit verhoogt de kosten voor de gebruiker en de ontwikkelaar beta alt een enorme korting voor al [hun] werk zolang [ze] actief zijn."

App-neutraliteit?

De oprichters van Paytm zeiden dat het percentage dat Google neemt van de softwareverkoop in de Play Store oneerlijk is.

"Als India netneutraliteit heeft, waarom kunnen we dan geen app-neutraliteit hebben", zegt Murugavel Janakiraman, mede-oprichter van Matrimony.com. Hij merkte op dat de meeste mensen die toegang hebben tot internet in India dit doen via digitale applicaties en zei: "het kan niet volledig worden gecontroleerd door Google omdat ze de Play Store bezitten."

Google's monopolie is slecht in de app-ruimte voor zowel de ontwikkelaars als de eindgebruiker.

Google's controle over de Play Store beperkt ook het aantal apps dat beschikbaar is voor gebruikers, zeggen sommige waarnemers.

"Als een app niet wordt goedgekeurd door Google, hoe goed deze ook is, bereikt deze mogelijk nooit het beoogde publiek", Tom Winter, mede-oprichter van DevSkiller, een platform voor het screenen van ontwikkelaars en online interview, zei in een e-mailinterview. "Ik denk dat dit slecht is voor de markt en we missen veel geweldige apps die zijn vrijgegeven vanwege de Google-politie."

Echo's van Fortnite versus Apple

De strijd in India over de Play Store doet denken aan een voortdurende juridische strijd in de Verenigde Staten over de app store van Apple. De maker van het populaire spel Fortnite, Epic Games, heeft Apple aangeklaagd en beweert dat de commissie van 30 procent van het bedrijf en de eis dat alle mobiele apps via de App Store komen een monopolie is. De zaak komt volgend jaar voor de rechtbank.

Ondertussen heeft Google onlangs aangekondigd dat het het voor gebruikers gemakkelijker maakt om app-stores van derden op Android te installeren, maar het houdt vol dat het de commissie van 30 procent die nodig is voor Play Store-apps niet zal verminderen."Deze openheid betekent dat zelfs als een ontwikkelaar en Google het niet eens zijn over zakelijke voorwaarden, de ontwikkelaar nog steeds kan distribueren op het Android-platform", schreef het bedrijf op zijn blog.

Google's controle over zijn app store roept privacyproblemen op, zegt een expert.

"Met groeiende zorgen over gegevensprivacy en eigendom, zou dit monopolie een zorgwekkend fenomeen kunnen zijn, aangezien technische giganten te allen tijde gemakkelijk toegang hebben tot alle gebruikersgegevens", zegt Eric Carrell, DevOps Engineer bij de API-marktplaats RapidAPI. in een e-mailgesprek. "Door bepaalde diensten en apps te promoten, kan het platform worden misbruikt voor social engineering van een groot publiek, als het niet wordt gereguleerd."

Perry Toone, oprichter van de beveiligde e-mailservice Thexyz, was zelfs botter over privacykwesties in een e-mailinterview en zei: "Google is malware. Het is gemakkelijk om Google te classificeren als schadelijke software." Toone noemde de pushback tegen de Play Store "het vroege begin" van het einde van Google's greep op Android-apps.

Als een app niet wordt goedgekeurd door Google, hoe goed deze ook is, bereikt deze mogelijk nooit de beoogde doelgroep.

Alternatieven maken voor de Play Store is mogelijk, zegt Carrell, verwijzend naar het succes van Amazon's eigen app store als voorbeeld.

"Maar de populariteit van de Play Store zelf zal moeilijk te verslaan zijn, vooral in het Westen", voegde hij eraan toe. "De onverslaanbare techgigant biedt uitzonderlijke app-zichtbaarheid." Carrell wees er vervolgens op dat "de interface gemakkelijk te gebruiken is", en voor ontwikkelaars "het gemakkelijker is om nieuw gebouwde apps te promoten en te hopen op hoge inkomsten door een hoge beoordeling op Google Play te behalen."

Wat ook de uitkomst is van de beweging in India tegen Google, het is duidelijk dat softwareontwikkelaars zich opmaken voor de strijd tegen techreuzen. De uitkomst zal niet alleen de omzet van miljarden dollars bepalen, maar ook de privacy en veiligheid van gebruikers.

Aanbevolen: