Een artiest blokkeren op Spotify

Inhoudsopgave:

Een artiest blokkeren op Spotify
Een artiest blokkeren op Spotify
Anonim

Wat te weten

  • Mobiel: Open de artiestenpagina > tik op het pictogram met de drie stippen > selecteer Speel dit niet.
  • Desktop: Open uw Discover Weekly afspeellijst > zoek een nummer van de artiest > klik op het cancel pictogram > selecteer Ik hou niet van (naam artiest).
  • Met de desktop-app kun je geen artiesten blokkeren buiten de Discover Weekly-afspeellijst.

Dit artikel legt uit hoe je een artiest op Spotify blokkeert, inclusief instructies voor de desktop Spotify-app en de mobiele Spotify-app.

Hoe blokkeer ik artiesten op Spotify?

Spotify staat bekend om zijn automatisch gegenereerde afspeellijsten die de muziek opnemen die je in het verleden leuk vond, hun algoritmemagie toepassen en urenlang entertainment bieden. Als er een artiest is die je niet langer op Spotify wilt horen, kun je voorkomen dat die artiest in je playlists, Discover Weekly-lijst en Daily Mixes verschijnt.

Zo blokkeer je artiesten op Spotify:

  1. Open Spotify op je mobiele apparaat.
  2. Open de artiestenpagina voor de artiest die je wilt blokkeren.

    Als je de artiest die je verwijdert niet ziet op het Spotify-starttabblad, tik je op het pictogram Zoeken en typ je de naam van de artiest.

  3. Tik op het drie stippen pictogram onder de omslagafbeelding van de artiest.
  4. Tik op Speel dit niet.

    Image
    Image
  5. Herhaal dit proces voor elke artiest die je wilt blokkeren.

Gebruik de mobiele app om artiesten op Spotify te dempen. Met de desktop-app kun je alleen feedback geven over de Discover Weekly-afspeellijst, dus de artiest die je niet leuk vindt, kan nog steeds ergens anders verschijnen.

Hoe verwijder je een artiest van Spotify op desktop?

Er is geen manier om een artiest uit je Spotify-account te verwijderen in de desktop-app of op de website, maar je kunt voorkomen dat nummers worden weergegeven in de Discover Weekly-afspeellijst. Andere nummers van die artiest kunnen in de toekomst verschijnen, in welk geval je ze ook moet blokkeren. Uiteindelijk zal Spotify die artiest minder snel aan je Discover Weekly-afspeellijst toevoegen.

Zo verwijder je een artiest van Spotify op Desktop:

  1. Open de Spotify desktop-app en klik op de Discover Weekly playlist.

    Mogelijk moet je naar beneden scrollen om de Discover Weekly-afspeellijst te vinden.

    Image
    Image
  2. Zoek een nummer van de artiest die je wilt verwijderen en klik op het pictogram cancel (cirkel met een - erin).

    Image
    Image

    Het annuleerpictogram is verborgen totdat u uw muis over een nummer beweegt, of het nummer dat momenteel wordt afgespeeld.

  3. Klik op Ik hou niet van (artiest).

    Image
    Image

    Als je slechts één nummer wilt blokkeren, klik dan op Ik vind (nummer) niet leuk.

  4. Herhaal dit proces voor elk nummer of elke artiest die je wilt verwijderen, en Spotify zal je Discover Weekly-afspeellijst in de loop van de tijd aanpassen.

Waarom kun je artiesten niet blokkeren in de Spotify Desktop-app?

De optie om artiesten te blokkeren op Spotify bestond lange tijd helemaal niet meer. Spotify implementeerde het aanvankelijk in de iOS Spotify-app en de functie kwam daarna naar de Android Spotify-app. De optie ontbreekt nog steeds in de desktop-app, hoewel Spotify deze mogelijk toevoegt als genoeg gebruikers erom vragen. Als je de desktop-app veel gebruikt en je wilt de mogelijkheid hebben om artiesten te blokkeren of te dempen, dan wil je misschien op Spotify stemmen om artiestenblokkering toe te voegen aan de desktop-app.

FAQ

    Kan ik een gebruiker op Spotify blokkeren?

    Ja. Om Spotify-gebruikers te blokkeren, gaat u naar hun profiel, selecteert u de drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteert u vervolgens Block.

    Hoe blokkeer ik advertenties op Spotify?

    Abonneer je op Spotify Premium om muziek zonder advertenties te streamen. Er zijn ook adblockers zoals Mutify, StopAd en EZBlocker, maar sommige apps kosten geld of dempen alleen advertenties.

    Hoe blokkeer ik expliciete nummers op Spotify?

    Stel Spotify ouderlijk toezicht in. Wanneer u vervolgens iemand toevoegt aan uw Premium Family-account, kunt u het expliciete Spotify-filter aanpassen om ervoor te zorgen dat ze alleen schone versies van nummers horen.

    Hoe vind ik mijn meest beluisterde artiest op Spotify?

    Je kunt je topartiesten niet zien op Spotify. Je kunt echter de Stats for Spotify-app gebruiken om te zien naar welke artiesten je het meest luistert.

Aanbevolen: