Bufferen vermijden bij het streamen van video

Inhoudsopgave:

Bufferen vermijden bij het streamen van video
Bufferen vermijden bij het streamen van video
Anonim

Bij het bekijken van een streamingvideo via een mediastreamer, slimme Blu-ray-speler of rechtstreeks op een slimme tv, is er niets vervelender dan constant te stoppen en te starten en/of een scherm weer te geven met de tekst 'bezig met laden'.

Deze informatie is van toepassing op tv's en andere apparaten van verschillende fabrikanten, waaronder, maar niet beperkt tot, die van LG, Samsung, Panasonic, Sony en Vizio.

Hoe streaming video en buffering werken

Streamingapparaten "bufferen" video. Dit betekent dat ze video streamen voordat u kijkt, zodat deze continu wordt afgespeeld. Dat is tenminste het idee.

Wanneer de video het punt bereikt waarop het bestand is gestreamd, kan er een vertraging optreden. Dit betekent dat het pauzeert en je een draaiende pijl, draaiende cirkel of laadbericht op je tv-scherm ziet. Zodra de videostream is ingehaald, wordt deze opnieuw afgespeeld.

Dit kan enkele seconden of enkele minuten duren. Als de video lang is (film of tv-programma), kunt u tijdens uw kijktijd meerdere buffersessies ervaren.

Image
Image

Herhaald bufferen kan het gevolg zijn van een technisch probleem met de inhoudsprovider of uw internetserviceprovider (ISP), maar het kan ook optreden wanneer te veel apparaten tegelijkertijd een internetverbinding gebruiken. In de meeste gevallen is het echter een functie van uw internetsnelheid.

Wat snelheid betekent

Internetsnelheid is hoeveel gegevens (zoals het streamen van foto's, muziek en filmbestanden) van een bron naar een speler kunnen worden verzonden. Een bron kan een Netflix-film online streamen en foto's, muziek of video's die zijn opgeslagen op een computer in uw thuisnetwerk.

Een langzame verbinding vertraagt audio- en videogegevens, wat resulteert in een laadscherm. Snelle verbindingen kunnen films zonder onderbreking streamen en zijn geschikt voor high-definition of 4K-video en tot 7.1-kanaals surround sound.

Image
Image

De meeste internetproviders adverteren met hoge internetverbindingssnelheden. Waar we vroeger inbel- en DSL-snelheden hadden gemeten in kilobytes per seconde (Kb/s), meten we nu snelheden in megabytes per seconde (Mb/s). (Een megabyte is 1.000 kilobytes.) Breedband- en kabelinternetproviders bieden in veel gebieden downloadsnelheden van meer dan 50 Mb/s.

Je kunt je internetsnelheid testen op verschillende sites.

Naast de internetsnelheid van een serviceprovider, hebben contentproviders zoals Netflix en Vudu hun eigen snelheidsvereisten voor het streamen van video's.

Hoe snel is uw thuisnetwerk?

Het is niet alleen hoe snel internet de video in je huis brengt. Eenmaal daar moeten de gegevens van een modem naar een router worden verzonden.

Het volgende obstakel is hoe snel de router video en andere gegevens kan verzenden naar de computers, mediastreamers, smart-tv's en Blu-ray-spelers met internettoegang die erop zijn aangesloten. Routers die zijn ontworpen om te werken met streaming video (ook bekend als AV-routers), kunnen meer gegevens streamen, waardoor onderbrekingen bij het afspelen worden verminderd.

De snelheid van de verbinding van de router met een apparaat voor het streamen/afspelen van media is de laatste variabele. Een router is misschien in staat om met hoge snelheid media te streamen, maar de audio en video kunnen maar zo snel bij je mediastreamer/speler komen als de verbinding ze kan overbrengen.

Verbind met een Ethernet-kabel of accessoires die zijn ontworpen voor AV

Het gebruik van een Ethernet-kabel (Cat 5, 5e of 6) is de meest betrouwbare manier om een mediastreamer of een ander compatibel onderdeel op een router aan te sluiten, omdat het meestal de snelheid van de mogelijkheden van de router handhaaft.

Als je een mediastreamer of component draadloos (Wi-Fi) of met een powerline-adapter aansluit, dalen de snelheden vaak, soms dramatisch. Ook al heb je misschien een internetsnelheid van 10 Mb/s naar je router, het kan zijn dat hij die snelheid niet aanhoudt voor je apparaat; het kan laten zien dat het minder dan 5 Mb/s ontvangt, en je krijgt een bericht dat de videokwaliteit wordt verlaagd op je Netflix- of Vudu-account.

Als je op zoek bent naar accessoires voor draadloze en powerline-adapters, controleer dan de snelheidsclassificaties. Ze geven aan of het apparaat is geoptimaliseerd voor AV.

Een andere overweging bij draadloze routers is hoe ver ze stabiele signalen kunnen verzenden. Als u uw mediastreamer/afspeelapparaat, zoals een smart-tv, op een grote afstand (in een andere kamer) plaatst, kan dit de stabiliteit van het signaal dat via de draadloze router wordt ontvangen, beïnvloeden.

Internetsnelheden blijven toenemen

Diensten zoals Google Fiber, Verizon FIOS en Cox Gigablast kunnen breedbandsnelheden tot wel 1 Gbps leveren. Met die veel hogere snelheden komen natuurlijk hogere maandelijkse servicekosten.

Streaming- en leveringssystemen zoals HDBaseT-routers, draadloze dongles en powerline-adapters worden voortdurend verbeterd, zodat ze grote hoeveelheden high-definition en/of 4K-video naar meerdere tv's en computers tegelijk kunnen verplaatsen, evenals het spelen van videogames zonder aarzeling (latentie).

Internetsnelheid combineren met nieuwe videocompressietechnieken, zoals de mogelijkheid om videogegevens te streamen met 8K-resolutie, is niet zo ver in de toekomst - en dat gevreesde bufferscherm zou wel eens tot het verleden kunnen behoren.

Aanbevolen: