Hoe u uw gerelateerde gegevens in Excel kunt sorteren met tabellen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw gerelateerde gegevens in Excel kunt sorteren met tabellen
Hoe u uw gerelateerde gegevens in Excel kunt sorteren met tabellen
Anonim

Wat te weten

  • Markeer de gegevens die u wilt gebruiken, of selecteer een enkele cel in een blok aaneengesloten gegevens en ga dan naar Insert > Table.
  • Gebruik de vervolgkeuzemenu's in de kolomkoppen om gegevens in de tabel te sorteren, filteren en zoeken.
  • Gebruik de formaatgreep om hele rijen (records) of kolommen (velden) met gegevens aan de tabel toe te voegen of te verwijderen.

Dit artikel legt uit hoe u gerelateerde gegevens kunt sorteren met tabellen in Excel 2019, 2016, 2013, 2010 en Excel voor Mac.

Een tabel invoegen

Voer, voordat u een tabel maakt, de gegevens in het werkblad in. Laat bij het invoeren van de gegevens geen lege rijen, kolommen of cellen achter in het gegevensblok dat de tabel zal vormen.

Image
Image

Een tabel maken in Excel:

  1. Selecteer een enkele cel in het gegevensblok.
  2. Selecteer Invoegen.
  3. Selecteer Tabel. Excel selecteert het hele blok aaneengesloten gegevens en opent het Create Table dialoogvenster.

    Als Excel problemen heeft met het correct opmaken van de tabel, markeert u de gegevens voordat u de optie Tabel invoegen selecteert.

  4. Als uw gegevens een koprij hebben, vinkt u de optie Mijn tabel heeft kopteksten aan.
  5. Selecteer OK om de tabel te maken.

Tafelkenmerken

Het formatteren van een gegevensblok als een tabel maakt het gemakkelijk om verschillende taken op de gegevens uit te voeren zonder andere gegevens in het werkblad te beïnvloeden. Deze taken omvatten het sorteren van gegevens, het filteren van gegevens, snelle berekeningen, het toevoegen van kolomtotalen en het visueel opmaken van de tabel.

De meest opvallende kenmerken die Excel toevoegt aan het gegevensblok zijn:

  • De vervolgkeuzemenu's in de kolomkoppen die sorteer-, filter- en zoekopties bevatten.
  • De afwisselend gearceerde rijen die het gemakkelijker maken om de gegevens te lezen.
  • De formaatgrepen in de hoeken van de tafel.
  • Het pictogram Snelle analyse (in Excel 2013 en nieuwer) dat in de rechterbenedenhoek van de actieve cel verschijnt wanneer twee of meer cellen in de tabel zijn geselecteerd. Dit maakt het gemakkelijk om de gegevens te analyseren met behulp van grafieken, draaitabellen, lopende totalen en voorwaardelijke opmaak.

Beheer tabelgegevens

Sorteer- en filteropties

De vervolgkeuzemenu's voor sorteren en filteren die aan de koprij zijn toegevoegd, maken het gemakkelijk om tabellen in oplopende of aflopende volgorde, op lettertype of op celachtergrond te sorteren. U kunt ook een aangepaste sorteervolgorde definiëren. Bovendien kunt u met de filteropties in de menu's:

  • Toon alleen de gegevens die voldoen aan de opgegeven criteria.
  • Filter op het lettertype of op de achtergrondkleur van de cel.
  • Zoek naar specifieke records door individuele gegevensvelden te matchen.
Image
Image

Velden en records toevoegen en verwijderen

De formaatgreep maakt het gemakkelijk om hele rijen (records) of kolommen (velden) met gegevens toe te voegen aan of te verwijderen uit de tabel. Om het formaat van de tabel te wijzigen, sleept u de formaatgreep omhoog, omlaag, naar links of naar rechts.

Gegevens die uit de tabel worden verwijderd, worden niet uit het werkblad verwijderd, maar worden niet langer opgenomen in tabelbewerkingen zoals sorteren en filteren.

Berekende kolommen

Met een berekende kolom kunt u een enkele formule in één cel in een kolom invoeren en die formule automatisch laten toepassen op alle cellen in de kolom. Als u niet wilt dat de berekening alle cellen omvat, verwijdert u de formule uit die cellen.

Als je de formule alleen in de eerste cel wilt, gebruik dan de functie voor ongedaan maken om deze uit alle andere cellen te verwijderen.

Total Row Feature

Het aantal records in een tabel kan worden opgeteld door een totaalrij toe te voegen aan de onderkant van de tabel. De totaalrij gebruikt de SUBTOTAL-functie om het aantal records te tellen.

Image
Image

Ook kunnen andere Excel-berekeningen zoals SOM, GEMIDDELDE, MAX en MIN worden toegevoegd met behulp van een vervolgkeuzemenu met opties. Deze aanvullende berekeningen maken ook gebruik van de functie SUBTOTAAL.

  1. Selecteer een cel in de tabel.
  2. Selecteer de Table Tools Design tab.
  3. In de Table Style Options groep, plaats een vinkje in het Total Row checkbox.

The Total Row verschijnt als de laatste rij in de tabel en toont het woord Total in de meest linkse cel en het totale aantal records in de meest rechtse cel.

Om andere berekeningen toe te voegen aan de totaalrij:

  1. Selecteer in de rij Totaal de cel waar de berekening moet verschijnen. Er verschijnt een vervolgkeuzepijl aan de rechterkant van de cel.
  2. Selecteer de vervolgkeuzepijl om het menu met opties te openen.
  3. Kies de gewenste berekening in het menu om deze aan de cel toe te voegen.

Formules die kunnen worden toegevoegd aan de totaalrij zijn niet beperkt tot de berekeningen in het menu. Formules kunnen handmatig worden toegevoegd aan elke cel in de totale rij.

Verwijder een tabel, maar sla de gegevens op

Als u besluit dat u de tabel niet nodig heeft voor uw gegevens, kunt u deze als volgt verwijderen zonder de inhoud te beschadigen:

  1. Selecteer een cel in de tabel.
  2. Selecteer de Table Tools Design tab.
  3. In de Tools groep, selecteer Convert to Range om een bevestigingsvenster te openen voor het verwijderen van de tabel.
  4. Selecteer Ja om te bevestigen.

    Image
    Image

Tabelfuncties zoals de vervolgkeuzemenu's en formaatgreep worden verwijderd, maar de gegevens, rijarcering en andere opmaakfuncties blijven behouden.

Aanbevolen: