Zal de PS5 mensen verleiden om te upgraden?

Inhoudsopgave:

Zal de PS5 mensen verleiden om te upgraden?
Zal de PS5 mensen verleiden om te upgraden?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De PS5 wordt gelanceerd op 12 november en kost $ 499,99 voor de Blu-ray-versie en $ 399,99 voor de digitale versie.
  • Sony-gamers hebben misschien minder reden om te upgraden nadat werd gemeld dat sommige PS5-games ook voor de PS4 zullen worden uitgebracht.
  • De door de PS5 gerapporteerde virtual reality (VR)-mogelijkheden zouden het een bijzonder aantrekkelijke aankoop kunnen maken, zei een videogame-analist.
Image
Image

Sony's aankomende Playstation 5 is een verleidelijke upgrade ondanks het hoge prijskaartje in een trage economie, zeggen experts.

De lanceringsdatum en prijs van de PS5 op 12 november werden tijdens het Sony-evenement van woensdag bevestigd als $ 500 voor de Blu-ray-versie of $ 400 voor de digitale editie. De nieuwe console zal concurreren met de binnenkort uit te brengen Xbox Series X van Microsoft. Sommige Sony-gamers kunnen echter even pauzeren voordat ze op de pre-orderknop klikken nadat werd gemeld dat sommige games voor de PS5 ook voor de PS4 zullen worden uitgebracht.

"Met de economie zoals die is, zijn mensen erg prijsbewust en dus zullen er een heleboel mensen zijn die de aankoop van geüpgradede hardware zullen uitstellen", zegt Joost van Dreuenen, auteur van het boek One Up: Creativiteit, concurrentie en de wereldwijde business van videogames, in een telefonisch interview. "Wat het alleen betekent, is dat het alleen wat langzamer aan kracht zal winnen. Dus de mensen die het willen kopen, zullen het tijdens de feestdagen kopen."

Noodzakelijke details

Na het evenement van woensdag vertelden sommige ontwikkelaars aan The Washington Post dat PS5-games, waaronder Horizon: Forbidden West en Spider-Man: Miles Morales, ook zullen worden uitgebracht voor de PS4.

"We willen gamers duidelijkheid geven, we willen ze zekerheid geven", vertelde Sony Interactive Entertainment CEO en president Jim Ryan aan de Post. "We willen ze toekomstbestendig maken, zodat ze weten dat de console die ze kopen over meerdere jaren relevant zal zijn. Het is een aanzienlijke kapitaalinvestering en we willen ervoor zorgen dat mensen weten dat ze een echte console van de volgende generatie kopen."

Microsoft versloeg Sony door eerder deze maand de rivaliserende Xbox Series X en Series S aan te kondigen. De Xbox Series X en Series S komen op 10 november uit voor respectievelijk $ 500 en $ 300. Er is echter een groter prestatieverschil in de opstelling van Microsoft. De schijfloze PS5 zal dezelfde chips en prestaties hebben als het met Blu-ray uitgeruste model, maar de Xbox Series S van Microsoft is minder krachtig dan de Series X.

Kort na het evenement van woensdag onthulde Sony ook de prijzen van accessoires, waaronder $ 70 voor een zelfstandige DualSense draadloze controller en $ 100 voor zijn Pulse 3D draadloze headset. Games voor de PS5 zullen variëren van $ 50 tot $ 70.

Virtuele Realiteit

De VR-mogelijkheden van de PS5 zouden de PS5 tot een bijzonder aantrekkelijke aankoop kunnen maken, zei videogame-analist Jennifer "Narz" Vargas in een telefonisch interview. Hoewel het niet officieel is aangekondigd, werkt Sony naar verluidt aan een VR-headset van de volgende generatie die exclusief is ontworpen voor gebruik op de PS5.

"Sony's virtual reality-accessoires zullen er uiteindelijk komen", zei Vargas. "Ik weet niet of het snel zal zijn, maar ik kan zeker zeggen dat ze op de goede weg zijn."

Image
Image

Sony haast zich ook om te concurreren op de bundelafdeling. Het bedrijf kondigde woensdag de PlayStation Plus Collection aan, een bundel populaire PS4-games, waaronder God of War uit 2018. Abonnees van Sony's gaming-service hebben toegang tot de meegeleverde titels voor $ 9,99 per maand. Ondertussen concurreert Microsoft's $ 14,99 per maand Xbox Games Pass Ultimate-abonnement door nieuwe titels aan te bieden die kunnen worden gestreamd of gedownload naar de console of een pc.

Hoe meer dingen veranderen

Achterwaartse compatibiliteit is ook een punt in het voordeel van de PS5, waarbij Sony-functionarissen zeggen dat de meeste PS4-games rechtstreeks op de nieuwe console zullen draaien. "Het moedigt een consument zeker aan om het te kopen, want als ze, om welke reden dan ook, de nieuwste games niet willen spelen, hoeven ze niet op te geven voor een console met betere graphics", zei Vargas.

Sony richt zich op welvarende gamers met zijn duurdere PS5 in vergelijking met de Xbox, zei van Dreuenen. "Ze bedienen verschillende markten op dezelfde manier als Acura en Ferrari met verschillende klanten omgaan", voegde hij eraan toe. "Sony mikt duidelijk op duurdere, meer welvarende consumenten die echt veel geven om de snelle high-end graphics. De Microsoft-strategie is niet zo sexy als die van Sony en hun technologie is geweldig, maar het is niet zo razendsnel."

Aanbevolen: