Wat is een virtuele assistent en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is een virtuele assistent en hoe werkt het?
Wat is een virtuele assistent en hoe werkt het?
Anonim

Een virtuele assistent is een applicatie die spraakopdrachten begrijpt en taken voor een gebruiker uitvoert. Virtuele assistenten zijn beschikbaar op de meeste smartphones en tablets, traditionele computers en zelfs zelfstandige apparaten zoals de Amazon Echo en Google Home.

Ze combineren gespecialiseerde computerchips, microfoons en software die luisteren naar specifieke gesproken commando's van jou en kunnen antwoorden met een stem die jij selecteert.

Image
Image

De basis van virtuele assistenten

Er zijn vijf primaire virtuele assistenten op de markt (andere bestaan, maar zijn niet zo populair):

  • Alexa
  • Siri
  • Google Assistent
  • Cortana
  • Bixby

Virtuele assistenten zoals deze kunnen alles doen, van het beantwoorden van vragen, het vertellen van grappen, het afspelen van muziek en het bedienen van items in je huis, zoals lampen, thermostaten, deursloten en smarthome-apparaten. Ze kunnen op veel spraakopdrachten reageren, sms-berichten verzenden, bellen en herinneringen instellen. Alles wat u op uw telefoon doet, kunt u waarschijnlijk aan uw virtuele assistent vragen om het voor u te doen.

Virtuele assistenten leren in de loop van de tijd en leren je gewoonten en voorkeuren kennen, zodat ze altijd slimmer worden. Met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) begrijpen ze natuurlijke taal, herkennen ze gezichten, identificeren ze objecten en communiceren ze met andere slimme apparaten en software.

De kracht van digitale assistenten zal alleen maar groeien, en het is onvermijdelijk dat je vroeg of laat een van deze assistenten zult gebruiken (als je dat nog niet hebt gedaan). Amazon Echo en Google Home zijn de belangrijkste keuzes in slimme luidsprekers, hoewel we later modellen van andere merken verwachten.

Een virtuele assistent gebruiken

In de meeste gevallen moet je je virtuele assistent "wekken" door "Hey Siri", "OK Google" of "Alexa" te zeggen, afhankelijk van de naam van het apparaat. De meeste virtuele assistenten zijn slim genoeg om natuurlijke taal te begrijpen, maar je moet specifiek zijn. Als je bijvoorbeeld Amazon Echo verbindt met de Uber-app, kan Alexa een rit aanvragen, maar moet je de opdracht correct formuleren. Je moet zeggen: "Alexa, vraag Uber om een rit aan te vragen."

Normaal gesproken moet u met uw virtuele assistent praten omdat deze luistert naar spraakopdrachten. Sommigen kunnen antwoorden op getypte opdrachten. iPhones met iOS 11 of hoger kunnen bijvoorbeeld vragen of opdrachten aan Siri typen in plaats van ze uit te spreken. Siri kan ook reageren met tekst in plaats van spraak als je dat liever hebt. Evenzo kan de Google Assistent reageren op getypte opdrachten met spraak of tekst.

Gebruik op smartphones een virtuele assistent om instellingen aan te passen of taken uit te voeren, zoals sms'en, bellen of een nummer afspelen. Gebruik een slimme luidspreker om andere slimme apparaten in huis te bedienen, zoals de thermostaat, verlichting of het beveiligingssysteem.

Hoe virtuele assistenten werken

Virtuele assistenten zijn passieve luisterapparaten die reageren zodra ze een commando of begroeting herkennen (zoals "Hey Siri"). Passief luisteren betekent dat het apparaat altijd hoort wat er omheen gebeurt, wat privacyproblemen met zich meebrengt. Deze zorgen zijn benadrukt door slimme apparaten die als getuigen van misdaden dienen.

De virtuele assistent moet verbonden zijn met internet, zodat hij op internet kan zoeken en antwoorden kan vinden of kan communiceren met andere slimme apparaten. Omdat het echter passieve luisterapparaten zijn, hebben ze meestal een wake-word of commando nodig om te activeren. Dat gezegd hebbende, het is niet ongehoord dat het apparaat kan beginnen met opnemen zonder een wake-word.

Wanneer je spraakgestuurd met een virtuele assistent communiceert, activeer je de assistent en stel je je vraag zonder te pauzeren. Bijvoorbeeld: "Hé Siri, wat was de score van het spel van de adelaar?" Als de virtuele assistent uw opdracht niet begrijpt of geen antwoord kan vinden, laat hij u dat weten. U kunt het opnieuw proberen door uw vraag te herformuleren of luider of langzamer te spreken. In sommige gevallen kan er wat heen en weer zijn, bijvoorbeeld als je om een Uber vraagt. Mogelijk moet u aanvullende informatie verstrekken over uw locatie of bestemming.

Om op smartphones gebaseerde virtuele assistenten zoals Siri en Google Assistant te activeren, houdt u de home-knop op het apparaat ingedrukt. Typ vervolgens uw vraag of verzoek en Siri en Google reageren per sms. Slimme luidsprekers, zoals de Amazon Echo, kunnen alleen reageren op spraakopdrachten.

De populaire virtuele assistenten

Hier is een overzicht van de vijf populairste virtuele assistenten.

Alexa

Alexa, de virtuele assistent van Amazon, is ingebouwd in de Amazon Echo-lijn van slimme luidsprekers. Je kunt het ook vinden op sommige luidsprekers van derden van merken zoals Sonos. Je kunt de Echo vragen stellen als: "Alexa, wie host deze week SNL?" Je kunt hem ook vragen een nummer af te spelen, te bellen of je smarthome-apparaten te bedienen. Het heeft een functie genaamd "multi-room music", waarmee je dezelfde deuntjes uit elk van je Echo-luidsprekers kunt afspelen.

Alexa herkent een handvol wake-woorden, waaronder 'Alexa', 'Amazon', 'Computer', 'Echo' en 'Ziggy'.

Je kunt de Amazon Echo ook configureren met apps van derden, zodat je hem kunt gebruiken om een Uber te bellen, een recept op te halen of je door een training te leiden.

Bixby

Samsung's kijk op virtuele assistenten is Bixby, dat compatibel is met Samsung-smartphones met Android 7.9 Nougat of hoger. Net als Alexa reageert Bixby op spraakopdrachten. Het kan u herinneringen geven over aankomende evenementen of taken. Het kan de meeste van uw apparaatinstellingen beheren en kan inhoud van uw telefoon spiegelen naar de meeste Samsung Smart TV's.

Je kunt Bixby samen met je camera gebruiken om te winkelen, een vertaling te krijgen, QR-codes te lezen en een locatie te identificeren. U kunt bijvoorbeeld een foto maken van een gebouw om er informatie over te krijgen of een foto maken van een product dat u wilt kopen. Je kunt ook een foto maken van de tekst die je wilt laten vertalen.

Cortana

Cortana is de virtuele digitale assistent van Microsoft en wordt geleverd met Windows 10-computers. Het is ook beschikbaar als download voor mobiele Android- en Apple-apparaten. Om Cortana op uw Android- of Apple-apparaat te krijgen, moet u een Microsoft-account maken of erop inloggen. Microsoft is een samenwerking aangegaan met Harman Kardon om een slimme luidspreker uit te brengen.

Cortana gebruikt de Bing-zoekmachine om eenvoudige vragen te beantwoorden en kan herinneringen instellen en spraakopdrachten beantwoorden. U kunt op tijd en locatie gebaseerde herinneringen instellen en een fotoherinnering maken als u iets specifieks in de winkel moet ophalen.

Google Assistent

Google Assistant is beschikbaar op veel Android-telefoons, waaronder Google Pixel-smartphones, evenals de Google Home-smartspeaker en sommige luidsprekers van derden van merken, waaronder JBL. Je kunt het zelfs instellen op een iPhone.

Je kunt de Google Assistent gebruiken op je smartwatch, laptop en tv. Hoewel u specifieke spraakopdrachten kunt gebruiken, reageert het ook op een gesprekstoon en vervolgvragen. Google Assistent werkt samen met een groot aantal apps en smarthome-apparaten.

Siri

Siri, misschien wel de meest bekende virtuele assistent, is het geesteskind van Apple. Deze virtuele assistent werkt op iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV en HomePod, de slimme luidspreker van het bedrijf.

De standaardstem is vrouwelijk, maar u kunt deze wijzigen in mannelijk en de taal wijzigen in Spaans, Chinees, Frans en vele andere. Je kunt het ook leren hoe je namen correct uitspreekt. Tijdens het dicteren kun je de interpunctie uitspreken en tikken om te bewerken als Siri het bericht verkeerd ontvangt. Voor opdrachten kunt u natuurlijke taal gebruiken.

FAQ

    Hoe zet je een spraakassistent uit?

    Ga op iOS 11 of hoger naar Settings > Siri & Search en schakel de schakelaars uit voor Luister naar "Hey Siri, " Druk op Home voor Siri en Ski toestaan indien vergrendeld Tik op Android op Instellingen > Toegankelijkheid > Schermlezer > schakel de Spraakassistent uit. Om Cortana tijdelijk uit te schakelen in Windows 10, gaat u naar Instellingen, schakelt u de sneltoets uit en start u de pc opnieuw op.

    Wie is de stem van de Google Assistent?

    Toen Google Assistant voor het eerst werd gelanceerd, gebruikte het de stem van een Google-medewerker genaamd Kiki Baessell. Sindsdien heeft Google mannelijke en vrouwelijke stemmen, Britse en Australische stemmen en zelfs cameo-stemmen van beroemdheden als Issa Rae toegevoegd.

    Hoe verander je de stem van de Google Assistent?

    Open de Google-app en tik op Meer > Instellingen > Google Assistant >Assistent-stem . Blader door de opties en kies degene die je het leukst vindt.

Aanbevolen: