Hoe repareer ik een muis die niet werkt?

Inhoudsopgave:

Hoe repareer ik een muis die niet werkt?
Hoe repareer ik een muis die niet werkt?
Anonim

Tenzij uw muis een hardwarestoring heeft - door ondergedompeld te worden met koffie of door een verveelde kat van uw bureau te worden geslagen, is de kans groot dat eventuele prestatieproblemen die u op dat apparaat ziet gemakkelijk kunnen worden gecorrigeerd binnen uw bediening hulpprogramma voor kerninstellingen van het systeem.

Grafische gebruikersinterfaces zijn geoptimaliseerd voor muisinvoer en zijn moeilijk te gebruiken zonder een functionele muis. Bekijk de beste sneltoetsen voor Windows, sneltoetsen voor macOS en Linux Mint 18 sneltoetsen voor Cinnamon om te helpen bij het oplossen van problemen bij afwezigheid van een muis of een touchscreen.

Image
Image

Oorzaak van een muis die niet werkt

Muisstoringen bron uit vijf bronnen:

  • Onherstelbare hardwareschade.
  • Verlies van stroom of verbinding.
  • Interferentie tussen de muis en het werkoppervlak.
  • Verouderde software.
  • Besturingssysteemstoringen of verkeerde configuraties.

Een pc of laptopmuis repareren die niet werkt

Omdat verschillende factoren aan de basis kunnen liggen van een niet goed werkende muis, is het oplossen van het probleem de beste manier om het weer te laten werken. Probeer deze stappen, gerangschikt in volgorde van meest voorkomende en gemakkelijkste tot meest intensieve.

  1. Inspecteer de muis op hardwareschade Een gebarsten behuizing, een ontbrekende bal, plakkerige of stille klikken van de vingerschakelaars of het niet gloeien van de optische sensor duiden erop dat de apparaat is beschadigd. Gezien hoe goedkoop de meeste muizen zijn, suggereert hardwareschade meestal dat vervanging, in plaats van reparatie, de optimale oplossing is.
  2. Maak de muis schoon. Als de aanwijzer met schokkende bewegingen beweegt of minder reageert dan normaal, maakt u de muis schoon om te zien of dit de prestaties verbetert. Het is gemakkelijk om een draadloze muis of een bedrade muis schoon te maken met een rollerball.

    Zorg er tijdens het schoonmaken van de muis voor dat niets de laser aan de onderkant van de muis bedekt. Alles wat de laser blokkeert (zoals papier, tape, enz.) zal de beweging van de muis/cursor verstoren.

  3. Vervang de batterijen. Vervang de batterijen door een nieuwe set, vooral als je nog steeds de batterijen gebruikt die bij het apparaat zijn geleverd. Controleer ook of de batterijen correct zijn geplaatst.

    Op dezelfde manier sluit je de muis gedurende 30 minuten aan op de oplader, zodat hij genoeg energie krijgt om verbinding te maken. Muizen met USB-oplaadpoorten en niet-oplaadbare batterijen lijken soms zonder waarschuwing te falen wanneer het oplaadniveau te veel da alt.

  4. Probeer een andere USB-poort Er kan een probleem zijn met degene die u gebruikt, dus koppel de muis of de ontvanger los en probeer een alternatieve USB-poort. De meeste desktopcomputers hebben poorten aan de voor- en achterkant van de computer, dus probeer alle poorten voordat u naar een andere stap springt. Het kan ook zijn dat de stekker gedeeltelijk los zit.
  5. Sluit de muis rechtstreeks aan op de USB-poort. Als u een multikaartlezer of een externe USB-hub gebruikt, is er mogelijk een probleem met dat apparaat in plaats van met de muis of USB-poort. Sluit de muis rechtstreeks aan op de computer om te zien of het probleem is opgelost.
  6. Gebruik de muis op een geschikt oppervlak Sommige muizen kunnen op (bijna) elk soort oppervlak worden gebruikt. Velen kunnen dat niet. Bestudeer de beperkingen van uw apparaat - er kan een muismat nodig zijn, vooral als u een oudere muis gebruikt. Sommige optische muizen kunnen bijvoorbeeld geen beweging volgen op glanzende oppervlakken of oppervlakken met zeer donkere of zeer lichte kleuren.

  7. Update het stuurprogramma Kijk op de website van de fabrikant voor beschikbare stuurprogramma-updates of gebruik hulpprogramma's voor het bijwerken van stuurprogramma's. Als uw muis niet iets doet wat de fabrikant beloofde te doen (bijvoorbeeld van links naar rechts scrollen), zoek en download dan de vereiste stuurprogramma's van de website van de fabrikant. Deze bestanden zijn meestal gratis.
  8. Een Bluetooth-muis loslaten en opnieuw koppelen. Het is niet ongebruikelijk dat Bluetooth-apparaten de koppelingsstatus verliezen of vergeten worden als een andere Bluetooth-muis aan de pc wordt gekoppeld.
  9. Geïntegreerd trackpad uitschakelen. Als uw laptop een intern trackpad ondersteunt, schakelt u dit uit via het instellingenhulpprogramma van uw besturingssysteem. Een intern trackpad kan conflicteren met, of overschrijven, een externe muis.

Aanbevolen: