Hoe het te repareren wanneer Android File Transfer niet werkt op Mac

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer Android File Transfer niet werkt op Mac
Hoe het te repareren wanneer Android File Transfer niet werkt op Mac
Anonim

Google heeft de gratis Android File Transfer-app ontwikkeld om u te helpen bestanden van uw Android-telefoon naar een ander apparaat te krijgen, inclusief uw Mac.

Dat proces kan soms lastig zijn, dus hier is hoe je het kunt oplossen als Android File Transfer voor Mac niet correct werkt.

Bottom Line

Als je problemen hebt met Android File Transfer, staat de telefoon vaak niet in de juiste modus om bestanden over te zetten. Andere oorzaken zijn slechte kabels of USB-poorten. Soms kan software van derden de juiste werking van de Android File Transfer-app verstoren. Soms kan een computer waarop niet de nieuwste software wordt uitgevoerd, problemen hebben.

Wat te doen als Android-bestandsoverdracht niet werkt

Er zijn veel stappen voor probleemoplossing die u kunt proberen om dit probleem op te lossen. Meestal moet u ook de Android File Transfer-app opnieuw starten. Sluit hiervoor de app of het foutbericht en klik vervolgens op Applicaties > Android File Transfer.

Hier zijn de stappen die u kunt proberen, in volgorde van de meeste kans van slagen.

  1. Zet je telefoon in de modus Bestandsoverdracht. Wanneer Android File Transfer geen verbinding kan maken, is de telefoon niet ingesteld om gegevens correct over te dragen. Wanneer een Android-telefoon is aangesloten op een USB-poort, worden de meeste telefoons standaard alleen opgeladen. Het gebeurt ongeacht op welke USB-poort de telefoon is aangesloten, of het nu een USB-poort van een computer of een oplader is.

    Het proces is vergelijkbaar op de meeste Android-telefoons, maar zoals altijd moet je misschien een iets ander pad volgen. Veeg uw meldingenpaneel omlaag en tik op Android-systeem - Dit apparaat opladen via USB > Tik voor meer opties > Bestandsoverdracht/Android Auto

    Image
    Image
  2. Controleer uw USB-kabel. Vaak kan uw USB-kabel de schuldige zijn. Controleer de lengte van uw kabel op sneden, rafels of bochten in de connectoren. U kunt ook een andere kabel proberen om te zien of u betere resultaten krijgt.
  3. Probeer een andere USB-poort. Soms, als een USB-poort niet helemaal goed werkt, kan dit problemen veroorzaken met dit proces. Overschakelen naar een andere poort geeft mogelijk betere resultaten.
  4. Start je telefoon/Mac/beide opnieuw op. Het is een cliché, maar het werkt. Probeer uw telefoon of Mac of beide uit te schakelen en weer aan te zetten.
  5. Update macOS. Als je de software van je Mac al een tijdje niet hebt bijgewerkt, zorg dan dat je de laatste updates voor het besturingssysteem hebt. Het is altijd een goed idee om ervoor te zorgen dat u de nieuwste en beste software gebruikt.

  6. Android File Transfer opnieuw installeren. Het is altijd mogelijk dat de app zelf beschadigd of corrupt is geraakt. Sleep in dat geval de app naar de prullenbak en installeer hem opnieuw vanaf de hierboven vermelde website.
  7. Verwijder Kies of Smart Switch. Degenen die oudere Samsung-telefoons gebruiken, hebben mogelijk eerder Kies of Smart Switch geïnstalleerd, Samsung-apps die vergelijkbare taken uitvoeren, zoals bestandsbeheer. Helaas kan die software de goede werking van Android File Transfer verstoren. Zoek ze op in de map Applicaties en als je ze vindt, sleep ze dan naar de prullenbak.
  8. Schakel USB-foutopsporing in. USB-foutopsporing is een ontwikkelaarsmodus voor Android die veel functionaliteit biedt die anders niet gericht is op de consument. Op sommige telefoons is bestandsoverdracht verborgen achter de ontwikkelaarsopties, dus dit kan een uitstekende manier zijn om te proberen.

    Om USB-foutopsporing in te schakelen, moet u de ontwikkelaarsmodus inschakelen, wat veel functionaliteit biedt. Bekijk ons artikel over het inschakelen van de ontwikkelaarsmodus op Android voor meer informatie.

  9. Gebruik een andere Android-app voor bestandsoverdracht. Android File Transfer is niet het enige spel in de stad. Er zijn andere opties. Apps zoals Dr. Fone en Anydroid kunnen worden gekocht voor $ 30- $ 40 en kunnen omgaan met bestandsbeheer, foto's, contacten, back-ups, enz. Open MTP is een open-sourceoptie die u kunt downloaden van Github. Het is gratis, maar het is een nerdy optie voor degenen die een Github-repository aankunnen.

Aanbevolen: