Hoe twee echopunten te koppelen voor stereogeluid

Inhoudsopgave:

Hoe twee echopunten te koppelen voor stereogeluid
Hoe twee echopunten te koppelen voor stereogeluid
Anonim

Wat te weten

  • Je kunt een Echo Dot-stereopaar maken in de Alexa-app op je telefoon.
  • Een nieuwe groep toevoegen > luidsprekers combineren > stereopaar/subwoofer>selecteer je stippen , geef het paar een naam en selecteer het als de audio-uitvoer in een compatibele app.
  • Echo Dot-stereoparen werken alleen met compatibele apps, zoals Amazon Music, TuneIn en Spotify.

Dit artikel legt uit hoe je twee Echo Dots koppelt voor stereogeluid, inclusief instructies voor het luisteren in stereo zodra ze zijn verbonden.

Hoe koppel ik twee Amazon Echo Dots?

Om twee Amazon Echo Dots te koppelen, moet je ze eerst instellen met de Alexa-app op je telefoon. Nadat ze zijn ingesteld, kun je binnen Alexa een speciaal soort apparaatgroep maken die de twee stippen als een stereopaar combineert. Dit paar kan vervolgens worden gebruikt om naar muziek en andere inhoud in stereo te luisteren, maar alleen met compatibele apps.

Ditzelfde proces werkt ook met twee Amazon Echo-apparaten, maar elk stereopaar moet uit twee overeenkomende apparaten bestaan. Je kunt dus een stereopaar Echo's of een stereopaar Echo Dots maken, maar je kunt niet mixen en matchen.

Zo koppel je twee Amazon Echo Dots:

  1. Stel elke Echo Dot in als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Plaats de Echo Dots in de posities waar je ze gaat gebruiken, idealiter op zijn minst een paar meter uit elkaar.
  3. Open de Alexa-app op je telefoon en tik op Apparaten.
  4. Tik op het + pictogram in de rechterbovenhoek.

  5. Tik op Speakers combineren.

    Image
    Image
  6. Tik Stereopaar/subwoofer.
  7. Tik op elke Echo Dot, d.w.z. Echo Dot 1 en Echo Dot 2.
  8. Tik op Volgende.
  9. Controleer of de plaatsing van de luidspreker correct is door op elke luidspreker te tikken en tik vervolgens op Volgende.

    Image
    Image

    Als de luidsprekers zijn omgekeerd, tikt u op SWAP SPEAKERS om ervoor te zorgen dat het linkerkanaal aan uw linkerhand staat en het rechterkanaal aan uw rechterkant.

  10. Tik op de name die u wilt gebruiken voor uw stereo Echo Dot-paar.

    Selecteer de naam die het beste past op de plek waar je de luidsprekers gaat gebruiken. U kunt deze naam later wijzigen als er geen geschikte opties zijn.

  11. Tik op Opslaan.
  12. Als je een bericht ziet zoals Office is aangemaakt, is je Echo Dot-paar klaar voor gebruik.

    Image
    Image

Kun je twee echopunten verbinden?

Je kunt twee Echo Dots in een stereopaar aansluiten, maar er zijn enkele beperkingen. Het werkt niet met de eerste of tweede generatie Echo Dot, maar het werkt wel met elke volgende generatie. Stereo-koppeling is ook beschikbaar voor een aantal andere Echo-apparaten, waaronder Echo Studio en Echo Plus, maar je kunt niet mixen en matchen. Dat betekent dat je een stereopaar van Echo Dots van de derde generatie of een stereopaar van Echo Studios kunt maken, maar je kunt geen paar van één Echo Dot en één Echo Studio maken.

De enige uitzondering is dat je een Amazon Echo Sub kunt toevoegen aan een stereopaar van twee andere compatibele Echo-apparaten. U kunt bijvoorbeeld een Amazon Echo Sub combineren met een stereopaar Echo Dots van de derde generatie.

De andere beperking, bij het verbinden van twee Echo Dots, is dat ze zich in dezelfde kamer moeten bevinden en niet meer dan ongeveer een meter uit elkaar. Als de luidsprekers te ver uit elkaar staan, kunt u geen stereopaar maken totdat ze dichter bij elkaar zijn geplaatst.

Een Amazon Echo-stereopaar gebruiken

Nadat je een Amazon Echo-stereopaar hebt gemaakt, kun je het paar instellen als je audiobron in compatibele apps. Je kunt ook hetzelfde proces doorlopen als hierboven beschreven, maar het stereopaar toevoegen aan een compatibele Fire TV. Wanneer je dat doet, kun je het stereopaar gebruiken als audio-uitgang voor de Fire TV. Die optie is echter niet bij elk Fire TV-apparaat beschikbaar.

Amazon Echo-stereoparen werken met een beperkt aantal apps, zoals Amazon Music, TuneIn en Spotify.

Hier leest u hoe u een Amazon Echo-stereopaar gebruikt met een compatibele app:

  1. Maak een stereopaar aan de hand van de hierboven beschreven procedure, als je dat nog niet hebt gedaan.

  2. Open een app die compatibel is met Echo-stereoparen, zoals Amazon Music.
  3. Tik op het cast-pictogram (vierkantje met een draadloos symbool).
  4. Tik op de naam van uw Echo-stereopaar, bijv. Office.
  5. Als je het bericht Verbonden met Office ziet, wordt muziek afgespeeld via je stereopaar.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe koppel ik twee Echo Dots met verschillende accounts?

    Je moet beide Echo Dots instellen met hetzelfde Amazon-account om ze te koppelen voor stereogeluid. Als je twee verschillende accounts met Alexa wilt gebruiken, stel dan een Amazon-huishouden in vanaf de Amazon-website. Zodra de andere accounthouder de uitnodiging accepteert, kun je schakelen tussen Amazon-accounts in de Alexa-app.

    Hoe speel ik dezelfde muziek op twee Echo Dots?

    Gebruik Alexa multi-room audio om dezelfde muziek af te spelen op twee of meer Echo-apparaten in verschillende kamers. Maak een luidsprekergroep in de Alexa-app door te tikken op Devices > + (plusteken) > Combine Speakers > Muziek voor meerdere kamers Nadat je Echo-luidsprekers hebt gecombineerd, vraag je Alexa om muziek af te spelen voor die specifieke groep.

Aanbevolen: