TP-Link RE505X Wi-Fi Extender Review

Inhoudsopgave:

TP-Link RE505X Wi-Fi Extender Review
TP-Link RE505X Wi-Fi Extender Review
Anonim

Bottom Line

De TP-Link RE505X is een betrouwbare dual-band wifi-extender die coole voordelen biedt zoals wifi 6, app-configuratie en OneMesh-technologie, maar het apparaat moet zijn volledige potentieel nog bereiken vanwege de huidige compatibiliteitsproblemen.

TP-Link RE505X AX1500 Wi-Fi 6 Range Extender

Image
Image

Wi-Fi-extenders zoals de RE505X van TP-Link dienen als een gemakkelijke en betaalbare manier om uw wifi-signaalbereik uit te breiden. De TP-Link RE505X kost ongeveer $ 90, wat niet duur is in vergelijking met een moderne wifi-router, maar aan de hogere kant van de range extenders. Dit komt omdat het Wi-Fi 6-compatibiliteit, dual bands en andere functies biedt die u normaal gesproken niet zult vinden in een goedkope Wi-Fi-extender. Moet u een premie betalen voor deze functies? Is de TP-Link RE505X het waard? Ik heb de RE505X twee weken getest om te zien hoe het ontwerp, de prestaties, het bereik, de software en de prijs zich verhouden tot andere opties op de markt.

Ontwerp: stevig en goed gemaakt

De RE505X Wi-Fi Extender is een witte rechthoekige doos die op een stopcontact wordt aangesloten. Het is een beetje groot, bijna 5 centimeter lang, iets minder dan 3 centimeter breed en iets minder dan 2 centimeter dik, maar het heeft een monotoon kleurenschema en minimale branding die het bescheiden maken. Het ziet er niet kleurrijk of luid uit, dus hoewel het twee vrij grote antennes heeft die aan de zijkanten uitsteken, merk je het apparaat nog steeds niet echt als het eenmaal op de muur is aangesloten. Je kunt de antennes naar beneden draaien, aangezien ze 180 graden verticaal draaien.

Aan de ene kant van de RE505X zit de WPS-knop en de indicatorlampjes, terwijl de andere kant de enige Gigabit Ethernet-poort van de extender bevat. Er is ventilatie langs de boven- en zijkanten, samen met een kleine resetknop. De algehele bouwkwaliteit is uitzonderlijk en je kunt voelen dat dit een hoogwaardig, goed gebouwd apparaat is.

Image
Image

Connectiviteit: geschikt voor Wi-Fi 6

De RE505X is een voor Wi-Fi 6 geschikte range extender. Het kan het Wi-Fi 6-signaal van een Wi-Fi 6-router zoals de TP-Link Archer AX6000 uitbreiden, maar het kan je geen uitgebreid Wi-Fi 6-signaal geven als je nog geen Wi-Fi 6 hebt. geschikte router in uw huis. Als u een Wi-Fi 5-router heeft, wordt het bereik van dat signaal vergroot en wordt geen Wi-Fi 6-signaal gecreëerd. De RE505X is een dual-band AX1500-extender, wat betekent dat hij tot 1200 Mbps kan halen op de 5GHz-band en tot 300Mbps op de 2,4GHz-band. Dit zijn echter theoretische snelheden en het is onwaarschijnlijk dat u zulke hoge snelheden zult zien, aangezien het u geen snelheden kan geven die hoger zijn dan uw ISP. Positief is dat de extender beschikt over adaptieve padselectie, wat betekent dat hij automatisch de snelste verbinding met de router kiest. De extender claimt echter niet OFDMA- of MU-MIMO-two-functies te hebben die standaard zijn in Wi-Fi 6-routers.

U kunt aanpassen hoe u de RE505X wilt gebruiken, omdat deze verschillende modi biedt. Als je de RE505X als een reguliere range extender gebruikt, grijp je in feite je bestaande wifi-signaal en breid je het uit naar een groter dekkingsgebied. Je kunt er ook voor kiezen om de RE505X als toegangspunt te gebruiken, waardoor een bekabelde verbinding een dual-band draadloos signaal wordt.

OneMesh-technologie is waarschijnlijk een van de koelere functies die dit apparaat biedt. Met OneMesh kun je een mesh-netwerk maken met behulp van bestaande TP-Link-routers en -extenders zoals de RE505X. Het enige probleem met deze functie is dat slechts een handvol routers momenteel compatibel zijn: de TP-Link Archer A6, C6, A7 en C7, die geen van alle Wi-Fi 6-technologie hebben.

Aan de positieve kant, zouden de AX1100-, AX6000-, AX10-, AX20-, AX1500- en AX1800-routers van TP-Link OneMesh-compatibiliteit krijgen in een toekomstige firmware-update. TP-Link heeft een patroon laten zien van het uitbrengen van Wi-Fi 6-producten voordat alle functies klaar en op hun plaats zijn. Het merk bracht zijn Archer AX6000-router uit voordat het WPA3 had, en klanten moesten wachten om WPA3 te krijgen met een firmware-update. Nu, met de RE505X, moeten klanten wachten op OneMesh-compatibiliteit met Wi-Fi 6-routers, zoals de AX6000-router.

TP-Link heeft een patroon laten zien van het uitbrengen van Wi-Fi 6-producten voordat ze alle functies volledig gereed en op hun plaats hebben.

Netwerkprestaties: betrouwbaar en consistent

Ik heb de TP-Link RE505X getest bij mij thuis, in de regio Raleigh/Cary, NC. Ik heb Spectrum als mijn internetprovider en mijn wifi-snelheden zijn maximaal 400 Mbps. Mijn huis heeft twee niveaus en is met 3.000 vierkante meter groot genoeg om dode zones en langzame zones te ervaren met routers met een korter bereik. De slaapkamers op de bovenverdieping, de garage en de achtertuin zijn bijzonder gevoelig voor drop-offs.

Net als de meeste andere mensen die vanuit huis werken, is de netwerkactiviteit in mijn huis de afgelopen maanden bijzonder zwaar geweest - mijn kinderen gebruiken cloud-applicaties voor virtuele school, de volwassenen in mijn huis werken vanuit huis, meer gamen aan de gang is en er meer Netflix-streaming plaatsvindt dan normaal.

De RE505X zou tot 25 apparaten moeten kunnen verwerken. Ik heb twee PS4's, één gaming-pc, drie FireTV-apparaten, drie laptops en twee iPhones aangesloten. De snelheden bleven stabiel op ongeveer 80 tot 100 Mbps op de 5 Ghz-band en rond de 20 Mbps op 2,4 Ghz. Zelfs toen ik mijn thuisrouter verwisselde voor een Wi-Fi 6-compatibele router, bleef de snelheid onder de drempel van 100 Mbps. Ik was in staat om meerdere apparaten tegelijk te gebruiken zonder uitval, maar ik zag de Speedtest-resultaten wegvallen wanneer meerdere mensen tegelijkertijd op het EXT-netwerk waren.

Image
Image

Bereik: 1.500 vierkante meter extra wifi-signaal

De RE505X zou het signaalbereik met ongeveer 1.500 vierkante voet moeten kunnen vergroten. Ik vond dit een juiste weergave. Ik kon het uitgebreide signaal overal in mijn huis krijgen - in elke slaapkamer, kast en zelfs buiten in de achtertuin.

Ik kon het uitgebreide signaal overal in mijn huis krijgen - in elke slaapkamer, kast en zelfs buiten in de achtertuin.

Software: TP-Link Tether-app

De Tether-app maakt het instellen supereenvoudig. Het creëren van een uitgebreid netwerk met behulp van de RE505X spreekt voor zich met behulp van de app en u kunt eenvoudig met een druk op de knop overschakelen naar de toegangspuntmodus. Met de Tether-app kun je je signaalbereik aanpassen en aangeven of je een groter bereik wilt met meer vermogen of een korter bereiksignaal dat minder stroom verbruikt. De app heeft ook functies zoals locatiehulp om de best mogelijke plaatsing voor uw extender te vinden, aangezien plaatsingsselectie een van de moeilijkere onderdelen van het installatieproces kan zijn.

Image
Image

Bottom Line

Voor $ 90 is de TP-Link RE505X geprijsd in het hogere middenbereik. Je kunt een goedkope, single-band extender vinden die niet veel functies heeft voor slechts 20 dollar. Veel wifi-extenders en zelfs goedkope (of oudere) wifi-routers ondersteunen de toegangspuntmodus, dus het is niet de moeite waard om $ 90 te betalen voor de RE505X alleen voor een toegangspunt. De Wi-Fi 6-mogelijkheden, dual-band ondersteuning en OneMesh-technologie onderscheiden de RE505X, waardoor hij duurder is dan een budgettoestel.

TP-Link RE505X vs. Netgear AX8 Dual Band Wi-Fi 6 Range Extender

De Netgear AX8 is ook een Wi-Fi 6 range-extender, maar het is een veel hoger niveau dan de RE505X van TP-Link. De AX8 heeft een dual core processor, MU-MIMO, vier antennes, vier LAN-poorten en je maakt er eenvoudig een mesh-netwerk mee aan met je bestaande router. Als je een high-end Netgear-router hebt, zoals een Netgear RAX120, is de Netgear AX8 een uitstekende aanvulling en krijg je een eersteklas netwerkervaring voor het hele huis. Deze premium-ervaring kost je echter wel wat, aangezien de AX8 alleen al rond de $ 250 kost.

De TP-Link RE505X is voor diegenen die een betaalbare manier willen om hun 2,4 Ghz- en 5 Ghz-signalen uit te breiden, terwijl ze ook een beetje toekomstbestendig zijn. Voor degenen die een bestaande TP-Link-router hebben, zoals de Archer A7, een

Een dual-band Wi-Fi 6 range extender met enkele handige voordelen

De TP-Link RE505X verlengt op betrouwbare wijze een wifi-signaal, maar het apparaat wordt momenteel beperkt door het ontbreken van compatibele OneMesh-producten.

Specs

  • Productnaam RE505X AX1500 Wi-Fi 6 Range Extender
  • Product Merk TP-Link
  • SKU RE505X
  • Prijs $90.00
  • Gewicht 9,1 oz.
  • Productafmetingen 2,9 x 1,8 x 4,9 inch.
  • Speed AX1500
  • Garantie 2 jaar beperkt
  • Compatibiliteit Wi-Fi 6
  • Aantal Atennes 2
  • Aantal banden dubbel
  • Aantal bekabelde poorten 1 Gigabit Ethernet-poort
  • Modi OneMesh, Access Point-modus, Range Extender-modus
  • Aantal apparaten ~25
  • Bereik tot 1500 m²

Aanbevolen: