De 10 beste apps voor je middelbare scholier

Inhoudsopgave:

De 10 beste apps voor je middelbare scholier
De 10 beste apps voor je middelbare scholier
Anonim

Technologie heeft het leven op de middelbare school gemakkelijker gemaakt voor de gemiddelde student met smartphone- en tablet-apps voor studeren, plannen, groepsprojecten, beveiliging en zoeken naar werk.

Hier zijn tien van onze favoriete apps voor middelbare scholieren die hun opleiding willen verbeteren of hun schoolervaring willen verbeteren met de nieuwste technologie.

Beste app voor het schrijven van documenten: Google Docs

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Het is een complete documentschrijver.
  • Gemakkelijk delen en samenwerken.
  • Eenvoudig voor studenten om opdrachten in te leveren.
  • Vergeet thuis nooit een document.

Wat we niet leuk vinden

  • Er is een internetverbinding voor nodig.
  • De privacykwesties met Google.

De Google G-suite van kantoorapplicaties is wijdverbreid op scholen. Google Documenten biedt leerlingen een manier om hun werk te ordenen en overal en op elk apparaat toegang te krijgen. Het heeft de noodzaak geëlimineerd om documenten tussen computers op school en thuis te verzenden.

Google Documenten stelt leerlingen ook in staat opdrachten in te leveren en direct feedback te ontvangen in het document waaraan ze hebben gewerkt. Dankzij het samenwerkende karakter van Google Documenten kunnen leerlingen ook in re altime samenwerken aan een opdracht in hetzelfde document.

Download voor

Beste app voor het maken van notities: Google Keep

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Maak notities op elk apparaat.
  • Spraak naar tekst is eenvoudig en intuïtief.
  • Overal toegang tot notities.
  • Gemakkelijk notities delen.

Wat we niet leuk vinden

  • Er is een internetverbinding voor nodig.
  • De privacykwesties met Google.

Google Keep is een van de beste notitie-apps die er zijn. Evernote en Microsoft OneNote zijn geweldig. Toch is de reeks applicaties van Google populair op scholen, dus Keep lijkt de voor de hand liggende keuze.

Net als de rest van de apps van Google kun je met Keep notities maken op één apparaat en deze overal openen. Gebruik Keep om lijsten te maken, spraakmemo's op te nemen, spraak om te zetten in tekst en notities te delen. Het is een krachtige app die de meest ongeorganiseerde middelbare scholieren kan helpen hun aantekeningen en opdrachten bij te houden.

Download voor

Beste app om te oefenen met het leren van een taal: Duolingo

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een eenvoudige en leuke manier om een taal te leren.
  • Er zijn talloze talen om uit te kiezen.
  • Games hebben een andere benadering dan school.

Wat we niet leuk vinden

  • Het komt meestal niet overeen met het schoolcurriculum.
  • Het is minder diepgaand dan school.

Valentaallessen bezorgen veel studenten problemen. Veel mensen vinden de traditionele klassikale benadering van het leren van een taal onnatuurlijk en moeilijk. Daarom zijn apps als Duolingo populair geworden onder volwassenen. Duolingo kan ook middelbare scholieren helpen.

Duolingo's spelachtige aanpak maakt het leren van talen vriendelijker. Het laat leren bezinken door praktijkvoorbeelden te belonen. Duolingo zou de perfecte aanvulling kunnen zijn op taallessen op de middelbare school.

Download voor

Beste app voor groepsprojecten en huiswerkback-up: Dropbox

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Dropbox werkt op bijna alles.
  • Houdt bestanden naadloos gesynchroniseerd en maakt een back-up.

Wat we niet leuk vinden

Sommige middelbare scholieren ontgroeien de gratis optie van 2 GB, maar dat zal waarschijnlijk pas gebeuren als ze afstuderen of grote mediabestanden zoals HD-films toevoegen.

Met Dropbox kunnen gebruikers een map op hun computer selecteren en de inhoud ervan automatisch in de cloud laten opslaan en synchroniseren met andere computers, tablets of smartphones met hetzelfde account.

Dit is geweldig voor als een computer verloren of kapot is. Het enige wat je hoeft te doen is Dropbox downloaden op je nieuwe computer, inloggen en al je bestanden worden hersteld. Er is ook een optie voor het herstellen van bestanden die per ongeluk zijn verwijderd, wat betekent dat je geen huiswerk en opdrachten meer kwijtraakt.

Een Dropbox-lidmaatschap wordt ook geleverd met Dropbox Paper. Deze gratis samenwerkingstool werkt vergelijkbaar met Google Docs of Microsoft Office. Het is ideaal voor groepsschoolprojecten.

Download voor

Beste app om de accounts van studenten veilig te houden: Google Authenticator

Image
Image

Wat we leuk vinden

Het inschakelen van tweefactorauthenticatie zorgt voor gemoedsrust in een tijdperk van beveiligingsinbreuken en cyberpesten.

Wat we niet leuk vinden

Als het mobiele apparaat waarop de app is geïnstalleerd, verloren gaat, kan inloggen bij services moeilijk zijn. De meeste hebben een back-upoptie voor een dergelijk scenario.

Google Authenticator is een gratis app die een extra beveiligingslaag toevoegt aan accounts en services, waardoor het moeilijker wordt om op accounts in te loggen door vreemden of andere studenten.

Nadat tweefactorauthenticatie is ingeschakeld voor een service, genereert de app een willekeurige reeks cijfers die moeten worden ingevoerd voordat toegang tot een account wordt verleend. Dit maakt de sociale media-, bank- en andere accounts van een student beter beveiligd tegen inloggen door medestudenten of vreemden.

De Microsoft Authenticator-app is ook betrouwbaar en vervult dezelfde functie.

Download voor

Beste leesapp voor studenten: Amazon Kindle

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel gratis e-books om te downloaden.
  • Met de Kindle-apps kunnen middelbare scholieren woorden opzoeken en aantekeningen maken.
  • Studienotities en leesvoortgangssynchronisatie tussen apparaten die hetzelfde Amazon-account gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

Een boek lezen op een smartphone of tablet kan een uitdaging zijn, aangezien de verleiding om Facebook, Twitter en Snapchat te checken er altijd zal zijn.

Amazon's officiële Kindle-apps voor mobiel en tablet zijn een fantastische manier om e-books te lezen zonder een fysiek Kindle-e-readerapparaat te hebben.

Veel van de boeken die studenten moeten lezen, zijn beschikbaar in de Kindle e-book-indeling. Veel literaire klassiekers kunnen gratis worden gedownload en bewaard, en veel nieuwe titels kunnen gratis worden gelezen als onderdeel van een Amazon Prime-abonnement.

Download voor

Beste onderwijs-app voor middelbare scholieren: Khan Academy

Image
Image

Wat we leuk vinden

Alle inhoud op Khan Academy is gratis en de officiële apps zijn beschikbaar op verschillende apparaten. Er is ook een app voor het bestuderen van onderwerpen op de Xbox One.

Wat we niet leuk vinden

Hoewel het aanbod aan vakken groot is, heeft Khan Academy geen vreemdetalencursussen.

Khan Academy is een fantastische bron voor studenten van alle leeftijden dankzij de enorme bibliotheek met educatieve video's en lessen over een groot aantal onderwerpen.

Download voor

Beste Planner-app voor studenten: Microsoft To-Do

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een gestroomlijnd ontwerp dat gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken is.
  • De To-Do-functies zijn volledig gratis.

Wat we niet leuk vinden

Het beheren van gemiste taken kan in het begin verwarrend zijn.

Microsoft To-Do is een gratis app. Het blinkt uit in het beheren van taken en planningen met behulp van een eenvoudige gebruikersinterface die het gemakkelijk maakt om nieuwe taken aan te maken en taken als voltooid te markeren.

Taken kunnen worden georganiseerd in lijsten die kunnen worden versierd met verschillende thema's om taken te onderscheiden. Items kunnen worden gereorganiseerd met een sleep van een vinger.

Download voor

Beste app om nieuwe boeken te ontdekken: Goodreads

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een geweldige manier om nieuwe boeken te vinden.
  • Maak contact met andere lezers online.
  • Leesdoelen instellen.
  • Laat leerlingen oefenen met het analyseren van boeken voor recensies.

Wat we niet leuk vinden

  • Het is anders dan het schoolcurriculum.
  • Misschien moeilijk om niet-lezers te overtuigen.

Goodreads is niet per se voor studenten, en de boeken zijn meestal niet te vinden in een Engels curriculum op de middelbare school. Toch kan het middelbare scholieren helpen om voorbij de boeken te komen die ze moeten lezen en boeken te vinden die ze willen lezen.

Goodreads kan leerlingen helpen nieuwe boeken te vinden om te lezen op basis van boeken die ze leuk vinden. Goodreads bevat sociale functies om contact te maken met medelezers. Het houdt de boeken bij die je leest en geeft aanbevelingen voor nieuwe boeken op basis van wat je leest en of je het leuk vond. Het werkt prima voor studenten alleen, of een docent kan Goodreads gebruiken voor onafhankelijke leesopdrachten.

Download voor

Beste app voor inspiratie en voorbereiding na school: LinkedIn

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een veilig sociaal netwerk om te gebruiken vanwege de algemene volwassenheid van zijn gebruikers en focus op professionaliteit.
  • Moedigt gebruikers aan om nieuwe vaardigheden te leren en deel te nemen aan gemeenschapsprojecten door hen de mogelijkheid te geven op hun profiel op te scheppen over hun prestaties.

Wat we niet leuk vinden

Kan een geweldig hulpmiddel zijn om tieners te inspireren om zich voor te bereiden op het leven na hun afstuderen. Het kan echter angst veroorzaken bij mensen die stress hebben over cijfers en slagen.

De meeste mensen zien LinkedIn als een sociaal netwerk voor volwassen professionals. Sinds 2013 verwelkomt het bedrijf studenten vanaf 14 jaar om lid te worden en de functies van de dienst te gebruiken om universiteiten te onderzoeken en contacten te leggen met docenten, klasgenoten, collega's en potentiële toekomstige werkgevers.

Aanbevolen: