RadPower RadCity 5 Plus Review: geschikt, krachtig, zwaar

Inhoudsopgave:

RadPower RadCity 5 Plus Review: geschikt, krachtig, zwaar
RadPower RadCity 5 Plus Review: geschikt, krachtig, zwaar
Anonim

Bottom Line

De RadCity 5 Plus is een capabele en krachtige elektrische fiets voor forenzen die wat vracht moeten vervoeren.

RadPower RadCity 5 Plus

Image
Image

RadCity heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor hun volledige mening.

De RadPower RadCity 5 is een elektrische stadsfiets uit het middensegment die verkrijgbaar is voor $ 1.799. Met een krachtige naafmotor en veel standaardfuncties, zal hij aantrekkelijk zijn voor rijders die een ontspannen, capabele ebike willen die boodschappen kan vervoeren zonder een grote impact op de prestaties.

Ontwerp: Knap en utilitair

Ik hou van het uiterlijk van de RadCity 5. Het is een mooie en utilitaire machine. Het stevige bagagerek, het vierkante batterijpakket en de onopvallende houtskoolkleur wekken een indruk van kracht en betrouwbaarheid.

De RadCity 5 wordt geleverd inclusief bagagedrager, koplamp, achterlicht, spatborden en pedalen. Dit is de enige configuratie van de fiets: extra accessoires zijn beschikbaar, maar worden apart verkocht. Het is geweldig om te zien dat deze functies zijn inbegrepen.

Image
Image

Deze fiets is er in slechts één maat. De stoel en het stuur zijn beide verstelbaar voor verschillende rijders. RadCity zegt dat het geschikt is voor rijders tussen 5' 4 "en 6' 5". Ik ben 1.80m en vond de fiets comfortabel.

Het is een fors beest van 65 pond, meer dan elke e-bike met één stoel die ik in 2021 heb geprobeerd. De fiets op een stoeprand of een trap optillen is een hele klus. Zelfs de fiets optillen om hem te draaien in een krappe ruimte, zoals een garage voor één auto, is onhandig.

Dit is het overwegen waard als u problemen heeft met rug- of gewrichtspijn. Mijn knieën zijn niet de beste en ik zou niet staan te popelen om deze fiets een paar trappen op te slepen.

Prestaties: Gebouwd met kracht

De fiets wordt aangedreven door een 750 watt naafmotor die is aangesloten op een Shimano Altus-aandrijflijn met 7 versnellingen. Dit bepa alt het karakter van de fiets. Net als een vrachtwagen of SUV gaat de RadCity 5 meer om vermogen, koppel en acceleratie dan om elegantie, verfijning of wendbaarheid.

Het gewicht van de fiets, het brede stuur en de ontspannen zitpositie zorgen voor een ontspannen ervaring.

Deze fiets heeft gegrom. De naafmotor reageert snel op pedaalbewegingen en, met zijn topsnelheidsondersteuning van vijf, zal je snel over de weg vliegen met de maximale pedaalondersteunde snelheid van 20 mijl per uur (elke snelheid daarbuiten is aan jou). Een draaigas geeft on-demand toegang tot koppel.

Image
Image

Dit is echter geen fiets voor sensatiezoekers. Zijn kracht is handig om boodschappen comfortabel naar huis te vervoeren, niet om jezelf in een razend tempo over een fietspad te slepen. Het gewicht van de fiets, het brede stuur en de ontspannen zitpositie zorgen voor een ontspannen ervaring.

Ik was niet onder de indruk van de remmen. De hydraulische schijven van 180 mm voor en achter zijn geschikt op vlak terrein, maar overcompleet op afdalingen en bij hoge snelheden. Om snel tot stilstand te komen, moet u krachtig in de hendels knijpen.

Batterijlevensduur: geweldig voor snel woon-werkverkeer

De RadCity 5 heeft een batterij van 48 volt en 14 ampère, wat neerkomt op 672 wattuur. Dat is een grote batterij voor een elektrische fiets in de prijsklasse van de RadCity. RadPower belooft tot 50 mijl op een lading.

Als uw woon-werkverkeer plat is en u geen overmatige behoefte aan snelheid hebt, gaat de batterij meerdere dagen mee.

Image
Image

Dat bleek waar. Mijn langste rit was iets meer dan 40 mijl, waarbij ik het ondersteuningsniveau van de motor tussen twee en drie veranderde, en de batterij had nog meer dan de helft van de lading over toen ik terugkwam.

De meeste woon-werkverkeer is tien mijl of minder. Als uw woon-werkverkeer vlak is en u geen overmatige behoefte aan snelheid heeft, gaat de batterij enkele dagen mee voordat deze moet worden opgeladen. Rijders die vaak opwaarderen, kunnen gemakkelijk onverwachte boodschappen doen zonder zich zorgen te maken over het bereik.

Wat is er nieuw: een frisse look

De RadCity 5 Plus heeft een aantrekkelijker uiterlijk en een beter LCD-scherm dan de oudere RadCity 4 van RadPower, die verkrijgbaar is voor $ 1.499. De twee fietsen zijn vergelijkbaar in vermogen, gewicht en standaardfuncties.

Image
Image

Bottom Line

De RadPower RadCity 5 Plus begint bij $ 1.799. Het model dat ik heb getest, werd geleverd met verschillende accessoires, waaronder een mandje aan de voorkant van $ 89 en een clip voor een mobiele telefoon van $ 19. RadPower biedt een verscheidenheid aan utilitaire optionele upgrades, zoals spiegels, manden en wielsloten.

RadPower RadCity 5 vs. Aventon Level

Tientallen fietsen concurreren met de RadPower RadCity 5, maar de Aventon Level is de meest opvallende.

De Level heeft geen verlichting in zijn standaardconfiguratie, maar heeft een hogere maximale trapondersteuningssnelheid van 28 mijl per uur. Hij is verkrijgbaar in drie verschillende framematen en heeft een korte, rechte stuurconfiguratie die wendbaarder en toch minder ontspannen is. De twee fietsen zijn vergelijkbaar in prijs, vermogen, gewicht en batterijcapaciteit.

Een capabele elektrische fiets uit het middensegment

RadPower's RadCity 5 Plus is geweldig voor lange woon-werkverkeer of het vervoeren van vracht. Het heeft voldoende vermogen en een ontspannen rit. Vermijd het dragen van het omvangrijke frame een trap op.

Specs

  • Productnaam RadCity 5 Plus
  • Product Merk RadPower
  • Prijs $1, 799,00
  • Releasedatum september 2021
  • Gewicht 65 lbs.
  • Kleur Zwart
  • Garantie Een jaar beperkte garantie
  • Motor 750 watt borstelloze naafmotor
  • Accu 48 volt, 14 ampère-uur (672 wattuur) lithium-ion
  • Remmen 180 mm hydraulische schijf voor en achter
  • Aandrijflijn 7-speed Shimano Altus
  • Display inbegrepen, verlicht LCD-scherm
  • Maximum laadvermogen achterrek 59,5 lbs.
  • Maximaal laadvermogen 275 lbs.

Aanbevolen: