HP Envy 17t Review: groot, zwaar en waar voor je geld

Inhoudsopgave:

HP Envy 17t Review: groot, zwaar en waar voor je geld
HP Envy 17t Review: groot, zwaar en waar voor je geld
Anonim

Bottom Line

De HP Envy 17t biedt gebruikers voldoende schermruimte en een aantrekkelijke groep specificaties over de hele linie voor een redelijk redelijke prijs.

HP Envy 17t

Image
Image

We hebben de HP Envy 17t gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Er zijn geen twee manieren: de HP Envy 17t is een uitgesproken grote laptop. Het is niet bijzonder verlegen over dit feit en doet geen enkele poging om het te verbergen. Het is ook zwaar. En hebben we al gezegd hoe groot het is?

Snark terzijde, de HP Envy 17t heeft veel interessante functies in één chassis gestopt om het een zeer aantrekkelijk aanbod te maken voor een waarschijnlijk kleine subset van shoppers die ze nodig hebben. Dit omvat zaken als een volledig, compromisloos toetsenbord dat nergens langwerpige, geplette toetsen propt. Het beschikt ook over tal van poorten en connectiviteit, genoeg om het vandaag de dag daadwerkelijk te gebruiken zonder een dongle (houd je adem in). En de coup-de-grace, deze kolos van een laptop heeft het pure lef om een dvd-station op te nemen, waardoor het de ultieme computer bij uitstek is voor het publiek dat ze zeker niet meer maakt zoals vroeger.

Laten we deze soms eigenaardige en soms bewonderenswaardige laptop uitpakken en eens kijken naar alles wat hij te bieden heeft.

Image
Image

Design: Premium looks

Laten we alle gawk-waardige specificaties voor alles uit de weg ruimen. De HP Envy 17t heeft een display van 17.3 inch breed en weegt maar liefst 8,6 pond. Om dit in perspectief te plaatsen: dat zijn meer dan twee van Apple's meest recente 15-inch MacBook Pro's en bijna net zoveel als drie van LG's vederlichte 17-inch Gram-laptops. Dit alles wil zeggen dat de HP Envy 17t zeker niet de meest draagbare laptop is die momenteel op de markt is. Desondanks konden we hem toch zonder al te veel moeite in een niet al te grote rugzak passen.

De behuizing van het apparaat zelf voelt erg stevig en premium aan, mede dankzij het enorme gewicht. Als je het apparaat opent, zie je een ventilatiestrip die over het grootste deel van de ruimte tussen het scherm en het lichaam loopt. Als je vanaf de zijkant kijkt, zul je ook zien dat deze laptop een verhoogd scharnier heeft, wat zorgt voor een betere luchtcirculatie en ook voor een hoger toetsenbord voor een natuurlijkere typpositie.

De behuizing van het apparaat zelf voelt erg stevig en premium aan, mede dankzij het enorme gewicht.

Het toetsenbord is groot en ruim, met mooie, stevige toetsen met gelijkmatige tussenruimte. De overgang van ons gebruikelijke desktoptoetsenbord naar dit laptoptoetsenbord was een vrij natuurlijke overgang, waar je niet veel aan moest wennen. De enige ontwerpbeslissing waar we niet verliefd op waren, was de achtergrondverlichting op de toetsen. Omdat de toetsen zelf zilver zijn, tegen een zilveren achtergrond, maakte de witte verlichting onder de toetsen de toetsen moeilijker te zien in alles behalve zeer donkere omstandigheden.

Het touchpad is meestal prima, maar vereist iets meer kracht dan we gewend waren om een klik te registreren. Als gevolg hiervan merkten we dat we waar mogelijk tikken om te klikken in plaats van een volledige klik. En wat betreft de vingerafdruklezer, we merkten dat het veel moeite had om onze vingerafdruk te herkennen toen we het voor het eerst instelden, maar dit probleem slaagde erin zichzelf te corrigeren zonder enige tussenkomst na een paar uur gebruik. Het lijkt zeker wat temperamentvoller dan lezers op andere laptops die we hebben getest.

Het toetsenbord is groot en ruim, met mooie stevige toetsen met gelijkmatige tussenruimte.

Poorten en connectiviteit zijn waar de HP Envy 17t echt begint te schitteren. De linkerkant van het apparaat is voorzien van een Ethernet-poort, twee USB-A 3.1-poorten van volledige grootte, een HDMI-poort, een USB-C 3.1-poort, hoofdtelefoonaansluiting en een SD-kaartlezer. Ondertussen is de rechterkant voorzien van de AC-stroompoort, 1 extra USB-A 3.1-poort en de dvd-schrijver. Ook aan de rechterkant is een speciale schakelaar om de functie van de webcam in of uit te schakelen, voor veiligheidsdoeleinden. Over het algemeen is dit een zeer uitgebreide reeks poorten en connectiviteit.

Image
Image

Configuratieproces: Geen zweet

De HP Envy 17t vereist niet veel gedoe om in te stellen. Het uitpakken van de laptop en het aansluiten van de oplader gebeurde zonder veel ophef, en het instellen van Windows duurde niet langer dan op enig ander apparaat. HP heeft wel een paar applicaties voorgeïnstalleerd, maar niets te opdringerig.

Image
Image

Display: Aantrekkelijk maar lage resolutie

De 1920 x 1080 LED op de HP Envy 17t is zeker geschikt voor het meeste dagelijkse gebruik, maar we kunnen niet zeggen dat dit het beste scherm is dat we hebben getest. Een deel van het probleem is dat de 1080p-resolutie niet helemaal voldoende is voor een scherm van dit formaat, en als gevolg daarvan lijkt het minder scherp dan veel moderne laptops. Het scherm wordt wel redelijk helder bij maximale helderheid, maar dit gaat ten koste van het algehele contrast, waardoor het lezen van tekst en het onderscheiden van kleine details op wit/grijze elementen enigszins moeilijk wordt. Er is ook een nogal drastische sprong in helderheid tussen de maximale helderheid en één stap naar beneden, wat het moeilijk maakt om te kalibreren.

De 1920 x 1080 LED op de HP Envy 17t is zeker geschikt voor het meeste dagelijkse gebruik, maar we kunnen niet zeggen dat dit het beste scherm is dat we hebben getest.

Het scherm verliest vrij snel helderheid en contrast wanneer het vanaf de boven- of onderkant wordt bekeken, wat betekent dat je het scherm direct op je gezicht moet richten om goed te kunnen zien. Deze kwestie is niet zo uitgesproken van de zijkanten, interessant genoeg. Glans is ook een beetje een probleem vanwege de glanzende coating over het scherm.

Het bekijken van video-inhoud op dit scherm was eigenlijk best behoorlijk, op voorwaarde dat je niet vanuit verticale hoeken kijkt. Het 1080p-scherm heeft immers dezelfde resolutie als de meeste media die u gaat bekijken, dus in deze gevallen loopt u geen extra resolutie mis.

Image
Image

Prestaties: Bedekken van de bases

De HP Envy 17t is redelijk goed uitgerust op het gebied van hardware, met een 8e generatie Intel i7-8565U-processor, 12 GB RAM en een Nvidia MX250 grafische kaart. Voor een laptop van deze prijs is dit een behoorlijk aanbod. De prestaties worden echter enigszins ontsierd door het ontbreken van een SSD in de configuratie die we hebben getest. We merkten dat de laptop bijzonder traag ontwaakte nadat hij was gesloten en vaak op het inlogscherm bleef hangen nadat we onze vingerafdruk hadden gebruikt om in te loggen.

HP biedt wel configuraties met SSD's en zelfs een met een 512GB NVMe M.2 SSD. Als u van plan bent om dit uw hoofdcomputer te maken, raden we u ten zeerste aan om voor een van deze opties te kiezen in plaats van de standaard 1TB SATA plus 16GB Intel Optane-geheugenconfiguratie.

Omdat de toetsen zelf van zilver zijn, tegen een zilveren achtergrond, maakte de witte verlichting onder de toetsen de toetsen eigenlijk moeilijker te zien in alles behalve zeer donkere omstandigheden.

Vanuit een cijferperspectief behaalde onze HP Envy 17t een algemene score van 4.063 in PCMark 10. Voor de prijs is dit geen slecht resultaat en wordt zeker geholpen door de discrete grafische kaart. In GFXBench haalde de Envy 59,37 fps in de Car Chase-test en 59,98 fps in de T-Rex-test.

De HP Envy 17t kan wat lichte gaming aan, maar verwacht geen wonderen. De Nvidia MX250 grafische kaart is een stapje hoger dan Intel's ingebouwde grafische oplossing, maar slechts ongeveer half zo krachtig als Nvidia's GTX 1050 mobiele GPU, wat een typisch toegangspunt is voor gaming-gebruik in laptops die momenteel op de markt worden gebracht voor gaming.

Audio: Een merkbare stap omhoog

Het geluid op de HP Envy 17t is beter dan gemiddeld, dankzij de Bang & Olufsen-speakers aan de voorkant. Dit was ook een van de weinige 17-inch laptops die we hebben getest en die de nogal ongelukkige trend om de luidsprekers onderaan te plaatsen, teniet deden. Ondanks het passeren van deze zeer lage balk, verwacht geen verbluffende resultaten - het geluid is nog steeds een beetje blikkerig en mist veel van iets aan de lage kant.

Het geluid op de HP Envy 17t is beter dan gemiddeld, dankzij de Bang & Olufsen-speakers aan de voorkant.

Bang & Olufsen biedt ook een app (Bang & Olufsen Audio Control) die kan worden gebruikt om het geluid af te stemmen op muziek, films of spraak, en om equalizer-presets te selecteren of te maken met behulp van de 10-band gelijkmaker. Het belangrijkste verschil tussen de "Bang & Olufsen Experience"-afstemming en de standaardafstemming van de luidsprekers was dat de standaardafstemming erg stagnerend en gedempt aanvoelde. Als je een audiofiel bent die de weg weet in EQ-instellingen, kun je misschien de geluidsmogelijkheden verbeteren.

Image
Image

Netwerk: Voldoet aan de verwachtingen

Zoals de meeste laptops die we onlangs hebben gezien, gebruikt de HP Envy 17t Intel's Wireless-AC 9560-oplossing om wifi te bieden. Deze 802.11ac-gecertificeerde chip maakt gebruik van een 2x2-streamconfiguratie om snelheden tot maximaal 1,73 Gbps mogelijk te maken. We hebben nooit problemen gehad met het gebruik van laptops met deze chip, en het zal waarschijnlijk de beste optie blijven totdat fabrikanten de nieuwere Intel Wi-FI 6 AX200-serie chips beginnen te integreren, die tot 2,4 Gbps ondersteunen.

Camera: Onvoldoende met één uitzondering

De HP Envy 17t gebruikt dezelfde slecht presterende 720p/30 fps webcam die we hebben gezien in de meeste laptops die we in deze categorie hebben getest. Het is niet echt gebouwd voor veel meer dan eenvoudige videoconferenties, en het doet niet echt moeite om meer dan dat te leveren. De kwaliteit van de webcam staat meestal niet hoog op de lijst met behoeften van klanten, anders zouden we er waarschijnlijk betere camera's in zien.

De HP Envy 17t heeft één truc in petto die best aardig is, en dat is de opname van een speciale privacyknop aan de zijkant van de laptop. Eenmaal overgeschakeld, wordt de toegang tot de webcam volledig uitgeschakeld. Als u de camera-app in Windows start, wordt er eenvoudig een foutmelding weergegeven met de melding "we kunnen uw camera niet vinden" zodra deze schakelaar is geactiveerd. De echte vraag is, zullen privacybewuste consumenten echt tevreden zijn met een oplossing als deze, of willen ze toch een fysiek camerablok op hun webcam zetten?

Image
Image

Batterij: Ruimte voor verbetering

De HP Envy 17t kan wel wat hulp gebruiken op de batterijafdeling. De batterij heeft dezelfde capaciteit als die in de 13-inch variant van de Envy, wat zich verta alt in geweldige resultaten in die kleine laptop, maar minder dan geweldige resultaten in deze kolos. Verwacht ongeveer 6 uur algemeen surfen op het web voordat het de emmer schopt, en iets minder dan 2 uur (1 uur, 45 minuten) wanneer de benchmarktool voor laptopbatterijen Battery Eater op volle kracht draait.

Dit zijn niet de slechtste resultaten die we hebben gezien van een laptop in deze klasse, maar we hebben zeker ook betere prestaties gezien. LG's Gram 17, bijvoorbeeld, had een veel grotere batterij, ondanks het feit dat er geen speciale grafische kaart was om de batterij sneller leeg te maken.

Software: Niet veel om over te klagen

HP bevat een beperkte hoeveelheid vooraf geïnstalleerde software op de Envy 17t, zoals het eerder genoemde Bang & Olufsen audiocontrolecentrum. McAfee LiveSafe is ook geïnstalleerd met een proefperiode van 30 dagen die begint wanneer u het apparaat voor het eerst instelt. HP bevat ook de HP Smart-toepassing waarmee u een ondersteunde HP-printer kunt aansluiten, HP Support Assistant voor het beheren van uw garantie en toegang tot ondersteuning indien nodig, en iets dat HP JumpStarts wordt genoemd.

HP JumpStarts bevat een nogal willekeurige verzameling artikelen, video's en promoties om gebruikers te informeren over functies op hun laptop. Er is hier niet veel inhoud en HP had het waarschijnlijk zonder de opname ervan kunnen doen.

Over het algemeen vonden we niet dat er een overdreven onaangename hoeveelheid vooraf geïnstalleerde software was, en zeker niets dat afbreuk zou doen aan onze algemene mening over het apparaat.

Bottom Line

Voor een prijs tussen $ 700 en $ 1.000 is de HP Envy 17t geen koopje of afzetterij. Je krijgt wel een redelijk redelijke basislijn van componenten over de hele linie met veel unieke functies, maar de Envy blinkt ook niet per se uit in iets. Als het veel meer kost, kan het lastig zijn om het aan te bevelen, maar zoals het er nu uitziet, is dit een behoorlijk fatsoenlijk aanbod voor de prijs.

HP Envy 17t vs. ASUS VivoBook Pro 17

De ASUS VivoBook Pro 17 is een andere laptop om te overwegen in of rond deze prijsklasse. Voor $ 1.099 is het zeker een beetje duurder, maar voor die prijs krijg je 16 GB RAM (van 12 GB), een SSD naast de langzamere harde schijf en een Nvidia GeForce GTX 1050 grafische kaart, die aanzienlijk beter in staat zal zijn voor gamen.

Het is echter niet allemaal positief - we vonden de algehele bouwkwaliteit van de HP Envy 17t leuker. Het heeft ook een beter geluid en aantrekkelijkere ontwerpkeuzes rondom. Alleen al vanwege de specificaties heeft de VivoBook het zeker gewonnen.

Een zwaargewicht mededinger als je rug het kan dragen

De HP Envy 17t heeft misschien een opmerkelijk aantal nadelen, maar hij slaagt erin potentiële kopers genoeg te bieden om het een aantrekkelijk aanbod te maken voor de prijs. Shoppers die een grotere laptop met een groter toetsenbord en een solide constructie willen, zullen zeker blij zijn met wat ze uitpakken. Degenen die zich uitsluitend bezighouden met de nieuwste en beste specificaties over de hele linie, moeten misschien blijven winkelen.

Specs

  • Productnaam Envy 17t
  • Product Merk HP
  • MPN 8DV34AV_1
  • Prijs $779.99
  • Releasedatum mei 2019
  • Gewicht 8,6 lbs.
  • Productafmetingen 15,94 x 10,47 x 0,88 inch.
  • processor Intel Core i7-8565U @ 1,8 GHz
  • Graphics Nvidia GeForce MX250
  • Beeldscherm 17,3-inch diagonaal FHD WLED UWVA (1920x1080) (aanraakscherm)
  • Geheugen 12 GB DDR4-2666 SDRAM (1 x 4 GB, 1 x 8 GB)
  • Opslag 1 TB HDD + 16 GB Optane
  • Accu 3-cels, 52Wh
  • Poorten 2x USB 2.0, 1x USB 3.0 (A), 1 hoofdtelefoon/microfoon combo, 1x USB 3.1 Gen 1 Type-C, 1x HDMI, 1x Ethernet-poort, 1x SD-kaartlezer, 1x DVD-RW optische drive
  • Garantie 1 jaar beperkt
  • Platform Window 10 Home

Aanbevolen: