Wat is een DLL-bestand? (Dynamic Link-bibliotheek)

Inhoudsopgave:

Wat is een DLL-bestand? (Dynamic Link-bibliotheek)
Wat is een DLL-bestand? (Dynamic Link-bibliotheek)
Anonim

Wat te weten

  • Een DLL-bestand is een Dynamic Link Library-bestand.
  • Ze kunnen door meerdere programma's worden gebruikt om functies te delen.
  • De meeste mensen behandelen ze alleen wanneer ze DLL-fouten moeten herstellen.

Dit artikel beschrijft wat DLL-bestanden zijn, hoe en waarom ze worden gebruikt, en wat je moet doen als je een DLL-fout hebt.

Wat is een DLL-bestand?

Een DLL-bestand, een afkorting voor Dynamic Link Library, is een type bestand dat instructies bevat waar andere programma's een beroep op kunnen doen om bepaalde dingen te doen. Op deze manier kunnen verschillende programma's de mogelijkheden delen die in een enkel bestand zijn geprogrammeerd, en dit zelfs tegelijkertijd.

Bijvoorbeeld, verschillende programma's kunnen allemaal een beroep doen op het veryuseful.dll-bestand (dat is natuurlijk verzonnen) om de vrije ruimte op een harde schijf te vinden, een bestand in een bepaalde map te zoeken en een testpagina naar de standaardprinter.

In tegenstelling tot uitvoerbare programma's, zoals die met de EXE-bestandsextensie, kunnen DLL-bestanden niet rechtstreeks worden uitgevoerd, maar moeten ze worden aangeroepen door andere code die al actief is. DLL's hebben echter dezelfde indeling als EXE's en sommige gebruiken zelfs de. EXE-bestandsextensie. Hoewel de meeste Dynamic Link Libraries eindigen op de bestandsextensie. DLL, gebruiken andere. OCX,. CPL of. DRV.

Image
Image

DLL-fouten oplossen

DLL-bestanden zijn, vanwege het aantal dat er zijn en hoe vaak ze worden gebruikt, de focus van een groot percentage van de fouten die worden gezien bij het starten, gebruiken en afsluiten van Windows.

Hoewel het misschien gemakkelijk is om dat ontbrekende of niet gevonden DLL-bestand te downloaden, is dat zelden de beste manier om te gaan. Zie ons artikel Belangrijke redenen om GEEN DLL-bestanden te downloaden voor meer hierover.

Als je een DLL-fout krijgt, kun je het beste informatie vinden voor het oplossen van problemen die specifiek zijn voor dat DLL-probleem, zodat je zeker weet dat je het op de juiste manier en voor altijd oplost. Mogelijk hebben we zelfs een specifieke fix-it-handleiding voor degene die u heeft. Raadpleeg anders onze DLL-fouten oplossen voor algemeen advies.

Meer over DLL-bestanden

Het woord "dynamisch" in Dynamic Link Library wordt gebruikt omdat de gegevens alleen in een programma worden gebruikt wanneer het programma er actief om vraagt in plaats van dat de gegevens altijd in het geheugen beschikbaar zijn.

Veel DLL-bestanden zijn standaard beschikbaar vanuit Windows, maar programma's van derden kunnen ze ook installeren. Het is echter ongebruikelijk om een DLL-bestand te openen, omdat het nooit echt nodig is om een DLL-bestand te bewerken, en dit veroorzaakt waarschijnlijk problemen met programma's en andere DLL's. Als u echter weet wat u doet, is Resource Hacker een manier om dat te doen.

DLL-bestanden zijn handig omdat ze een programma in staat kunnen stellen zijn verschillende componenten te scheiden in unieke modules die vervolgens kunnen worden toegevoegd of verwijderd om bepaalde functionaliteiten op te nemen of uit te sluiten. Wanneer de software op deze manier werkt met DLL's, kan het programma minder geheugen gebruiken omdat het niet alles tegelijk hoeft te laden.

DLL's bieden ook een manier om delen van een programma te updaten zonder dat het hele programma opnieuw hoeft te worden opgebouwd of opnieuw moet worden geïnstalleerd. Het voordeel wordt zelfs versterkt wanneer een programma de DLL gebruikt, omdat alle toepassingen dan kunnen profiteren van de update van dat ene DLL-bestand.

ActiveX-besturingselementen, configuratieschermbestanden en apparaatstuurprogramma's zijn enkele van de bestanden die Windows gebruikt als Dynamic Link-bibliotheken. Deze bestanden gebruiken respectievelijk de OCX-, CPL- en DRV-bestandsextensies.

Als een DLL instructies van een andere DLL gebruikt, is die eerste nu afhankelijk van de tweede. Dit maakt het gemakkelijker voor DLL-functionaliteiten om te breken, want in plaats van dat er een kans is dat alleen de eerste defect raakt, hangt het nu ook af van de tweede, wat de eerste zou beïnvloeden als er problemen zouden optreden.

Als een afhankelijke DLL wordt geüpgraded naar een nieuwere versie, wordt overschreven met een oudere versie of van de computer wordt verwijderd, werkt het programma dat afhankelijk is van het DLL-bestand mogelijk niet meer zoals het hoort.

Resource-DLL's zijn gegevensbestanden die dezelfde bestandsindeling hebben als DLL's, maar de bestandsextensies ICL, FON en FOT gebruiken. ICL-bestanden zijn pictogrambibliotheken, terwijl FONT- en FOT-bestanden lettertypebestanden zijn.

FAQ

    Hoe open je een DLL-bestand?

    DLL-bestanden worden niet op dezelfde manier geopend als de meeste bestandstypen. DLL-bestanden worden meestal aangeroepen door een toepassing. Om de code in een DLL-bestand te bekijken, moet u deze decompileren met een toepassing van derden.

    Hoe installeer je een DLL-bestand?

    DLL-bestanden worden niet geïnstalleerd zoals andere bestandstypen. DLL-bestanden kunnen worden 'geïnstalleerd' door ze in de map te plaatsen waar een toepassing is ingesteld om naar een bepaald DLL-bestand te zoeken.

Aanbevolen: