Hoe AI het kopen van huizen kan veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe AI het kopen van huizen kan veranderen
Hoe AI het kopen van huizen kan veranderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuwe AI-functie in de mobiele app van Zillow genereert complete plattegronden op basis van foto's in een lijst.
  • Experts zeggen dat de AI-functie van Zillow huizenkopers aanzienlijk zal helpen bij het zoekproces.
  • Hoewel AI een nuttig hulpmiddel is, zeggen experts dat het nog steeds moet worden gebruikt met de hulp van een echte makelaar, omdat zij de beste expertise in de branche hebben.
Image
Image

Zillow's nieuwste home-app-functie bewijst dat kunstmatige intelligentie de toekomst is van het kopen van huizen, zeggen experts.

De app heeft nu een door AI gegenereerde plattegrond op elk huis waar je naar kijkt om de afmetingen van de kamer, vierkante meters en de locatie van de foto's in de aanbieding ten opzichte van anderen te voorspellen.

Vastgoedexperts zeggen dat AI-technologie steeds vaker zal voorkomen in de ontwerp- en thuiswinkelervaring als een extra hulpmiddel om consumenten te helpen hun droomhuis te vinden.

"AI is het algoritme dat hopelijk zal helpen [de zoekervaring] te verbeteren door meer datasets op te halen en te proberen te verfijnen waar je precies naar op zoek bent", Jeff Lobb, de oprichter en CEO van SparkTank Media, vertelde Lifewire over de telefoon.

Zillow's kijk op AI

De functie maakt deel uit van de 3D-hometour van de Zillow-app waarmee potentiële huizenkopers virtueel kunnen zien hoe een huis eruitziet zonder er een voet in te zetten.

Door een 360-gradencamera te gebruiken en vervolgens computervisie en machine learning-modellen toe te passen om een 3D-huistour en een interactieve plattegrond te genereren, zegt Zillow dat kopers een veel nauwkeuriger beeld kunnen krijgen van de stroom en binnenruimte van een huis.

"We herdefiniëren de virtuele tour-ervaring door AI te gebruiken om de barrières te slechten tussen het weergeven van media-achtige foto's en virtuele tours - en het weergeven van gegevens, zoals vierkante meters en kamerafmetingen", aldus Josh Weisberg, vice-president van Zillow's rich media-ervaringsteam, in de aankondiging van het bedrijf.

"Deze nieuwe geïntegreerde ervaring zal shoppers helpen de relatie tussen foto's en de indeling van het huis beter te begrijpen, een beter beeld te geven van de ruimte en de kenmerken van het huis en de algehele winkelervaring te verbeteren", voegde Weisberg toe.

Image
Image

Vastgoedexperts zeggen dat de AI-app van Zillow een slimme toevoeging is om huizenkopers te helpen bij hun eerste zoekopdrachten.

"Ik denk dat elke AI-functie die [Zillow] aan hun platform toevoegt, de zoekervaring van de consument zal helpen verminderen tot minder klikken en meer relevante informatie begint te leveren, wat het mooie van AI is", Lobb zei.

Lobb zei ook dat Zillow AI zou kunnen gebruiken om zijn evaluatietool voor thuis nauwkeuriger te maken. Het is een hulpmiddel waarvan hij zei dat het bijna altijd onnauwkeurig is, hoewel mensen die waardeschattingen vaak ter harte nemen.

AI gebruikt in onroerend goed

Lobb zei dat AI al begonnen is zichzelf te integreren in de vastgoedsector, of het nu een app is die je kan vertellen hoeveel zonlicht een specifiek huis krijgt of projecties van zowel residentiële als commerciële groei of neergang.

"AI maakt het gemakkelijker voor zowel makelaars als huizenkopers", zei Lobb. "Het wordt een assistent bij veel van de vervelende taken die informatie filteren."

Lobb zei bijvoorbeeld dat AI kan helpen bij het leveren van een betere zoekervaring door de gewoonten en voorkeuren van een consument te volgen. Als iemand bijvoorbeeld op alle keukens in huizen klikt, kunnen ze worden doorverwezen naar huizen met betere keukens.

AI kan ook helpen bij het verzamelen van papierwerk tussen makelaars en leningfunctionarissen, of om nauwkeurigere financiële informatie te verstrekken, zoals kostenbesparingen op energie en vergoedingen.

AI is het algoritme dat hopelijk gaat helpen… door meer datasets binnen te halen en te proberen te verfijnen waar je precies naar op zoek bent.

Lobb waarschuwt echter dat hoewel AI een nuttig hulpmiddel is, het nog steeds moet worden gebruikt in combinatie met makelaars.

"Ik ben altijd pro makelaar omdat AI goed is in het aggregeren van de gegevens, maar de makelaars zullen de vaardigheid hebben om ook de exacte marktomstandigheden te kunnen evalueren, waarom die locatie beter is dan andere, verbeteringen die zijn aangebracht in het huis, enz., die computers niet kunnen zien, "zei hij.

Lobb zei dat veel consumenten geloven dat AI 100% nauwkeurig is en alleen feiten laat zien, maar dat huizenkopers AI-gegevens altijd met een korreltje zout moeten nemen.

"AI wordt absoluut beter, maar alles wat het levert wat betreft prijzen of waarden, het geeft je een bereik, en dat bereik moet worden doorgelicht door een professional", zei hij.

Aanbevolen: