Wat het betekent om je iPhone te jailbreaken

Inhoudsopgave:

Wat het betekent om je iPhone te jailbreaken
Wat het betekent om je iPhone te jailbreaken
Anonim

Je iPhone jailbreaken is om hem te bevrijden van de beperkingen die hem zijn opgelegd door de fabrikant (Apple) en provider (bijvoorbeeld AT&T, Verizon en anderen). Na een jailbreak kan het apparaat dingen doen die het voorheen niet kon, zoals het installeren van niet-officiële apps en het wijzigen van instellingen en delen van de telefoon die voorheen beperkt waren.

Hoewel de informatie in dit artikel specifiek is voor iPhones, kan het ook van toepassing zijn op het rooten van Android-telefoons, ongeacht wie die apparaten heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

Waarom je je telefoon zou willen jailbreaken

Jailbreaking werkt door een softwaretoepassing op uw computer te installeren en deze vervolgens bepaalde instructies naar de telefoon te laten overbrengen, zodat het in wezen het bestandssysteem kan openbreken. Een jailbreak wordt geleverd met een verzameling tools waarmee je kunt wijzigen wat anders niet zou kunnen worden gewijzigd.

Jailbreaking laat je alles doen, van het aanpassen van het uiterlijk van je iPhone tot het installeren van applicaties van derden, dit zijn titels die niet geautoriseerd zijn en beschikbaar zijn in de App Store. Een app van derden kan functionaliteit aan uw telefoon toevoegen die u anders nooit in de App Store zou zien.

Image
Image

Op een niet-gejailbreakte iPhone mogen app-ontwikkelaars standaard bepaalde delen van het besturingssysteem niet wijzigen. Als het besturingssysteem echter volledig openstaat voor ontwikkelaars die aan gejailbreakte apps werken, kun je apps vinden die stock-apps zoals Berichten opnieuw kunnen ontwerpen, widgets aan het vergrendelingsscherm kunnen toevoegen en nog veel meer.

Afhankelijk van hoe ver je bereid bent te gaan, kun je nog meer doen. Jailbreaking ontgrendelt zelfs je telefoon, zodat je hem kunt gebruiken met een andere provider dan degene waar je hem hebt gekocht.

Waarom je je telefoon misschien niet wilt jailbreaken

Zodra je je telefoon hebt gejailbreakt, sta je er helemaal alleen voor, omdat de garantie die je bij je provider hebt mogelijk ongeldig wordt. Dit betekent dat als er iets vreselijks met je telefoon gebeurt, je niet op AT&T, Verizon of Apple kunt vertrouwen om het te repareren.

Veel gebruikers melden een onstabiele of uitgeschakelde telefoon nadat ze de jailbreak hebben ingeschakeld. Dit is nog een reden waarom u misschien wilt voorkomen dat uw apparaat wordt gejailbreakt. Je smartphone kan uiteindelijk niet meer zijn dan een dure presse-papier.

Image
Image

Dit komt omdat er niet zo'n sterke standaard is als het gaat om app-ontwikkeling zoals bij de officiële App Store-apps. Je zou een dozijn aanpassingen kunnen installeren die je telefoon laten crashen of vertragen tot een crawl.

Aangezien ontwikkelaars van gejailbreakte apps kerncomponenten van de telefoon kunnen wijzigen, is het mogelijk dat een kleine wijziging in een belangrijke of gevoelige instelling de software volledig verpest.

Een gejailbreakte iPhone repareren

Sommige gebruikers hebben gemeld dat ze een defecte iPhone konden verbinden met iTunes en deze konden herstellen naar de oorspronkelijke instellingen, waardoor het probleem was opgelost. Anderen hebben echter een kapotte iPhone die helemaal niet reageert of continu opnieuw opstart totdat de batterij leeg is.

Niet alle gebruikers hebben deze ervaring gehad, maar onthoud dat u waarschijnlijk niet op AT&T, Verizon of Apple kunt rekenen om u technische ondersteuning te bieden zodra u deze ongeautoriseerde stap zet.

Image
Image

Is het illegaal om een telefoon te jailbreaken?

De wettigheid van het jailbreaken van je iPhone, iPod, iPad of andere iOS-apparaten, verandert soms als er nieuwe wetten worden ingevoerd. Het is ook niet in elk land hetzelfde.

Aanbevolen: