Spraak- en videogesprekken voeren op Facebook

Inhoudsopgave:

Spraak- en videogesprekken voeren op Facebook
Spraak- en videogesprekken voeren op Facebook
Anonim

Wat te weten

  • Start een videogesprek op Facebook: Open een gesprek en selecteer het videocamera pictogram.
  • Een spraakoproep doen op Facebook: Open een gesprek en selecteer het phone pictogram.
  • Spraak- en videogesprekken worden niet ondersteund op de mobiele Facebook-app of mobiele website.

Dit artikel legt uit hoe je spraak- en videogesprekken kunt voeren op Facebook, of dit nu via de website en app is, of via het Facebook Portal-apparaat. Het proces om dit te doen is hetzelfde, of u nu op uw computer of op uw telefoon of tablet zit.

Gesprekken voeren op Facebook

Als u gratis wilt bellen vanaf Facebook.com, Messenger.com of de Messenger-app, opent u een gesprek met de ontvanger en selecteert u het phone-pictogram bovenaan het berichtvenster.

Image
Image

Terwijl je in een spraakoproep op Facebook zit, selecteer je de video-knop om de ontvanger te vragen video aan hun kant in te schakelen. Als dit het geval is, wordt je audiogesprek geconverteerd naar een videogesprek.

Facebook-spraakoproepen werkten in 2013 in de Facebook-app. U kunt nu echter alleen een audiogesprek met Facebook voeren vanaf een telefoon of tablet via de Messenger-app.

Videogesprekken voeren op Facebook

Een videogesprek starten op Facebook is net zo eenvoudig als bellen. Open een gesprek met de ontvanger en selecteer vervolgens de videocamera om het videogesprek te starten. Dit werkt overal waar je toegang hebt tot de belfuncties: Facebook.com, Messenger.com en de desktop- en mobiele Messenger-apps.

Image
Image

Selecteer tijdens een Facebook-videogesprek het video-pictogram om de videocamera uit te schakelen. Dit converteert het gesprek naar een audiogesprek.

Vereisten voor bellen via Facebook

De mobiele Facebook-app en mobiele website ondersteunen geen audio- of videogesprekken. Wat je nodig hebt, is toegang tot de Facebook-desktopwebsite of de berichten-app met de naam Messenger.

Image
Image

Messenger werkt op computers op Messenger.com, of je kunt Messenger naar je computer downloaden. Een andere manier om de Facebook-functie voor spraakoproepen of videobellen te gebruiken, is door de Messenger-app op uw telefoon of tablet te downloaden. Het is beschikbaar voor iOS en Android.

Wanneer je een VoIP Facebook-oproep plaatst vanaf een mobiel apparaat, gebruik je het mobiele data-abonnement van het apparaat, dus het telt niet mee voor de spraakminuten waartoe je provider beperkt is. Als je via wifi belt via Facebook, telt dit niet mee voor je mobiele dataverbruik.

Dezelfde app wordt gebruikt voor zowel videogesprekken als audiogesprekken, dus je hebt niet voor elk een aparte Facebook-app nodig. Als je een privévideochat met iemand wilt hebben via Facebook, gebruik je dezelfde Messenger-app waarmee je kunt bellen.

Niet alle apparaten met de Messenger-app kunnen video- en spraakoproepen plaatsen. Sommige ondersteunen alleen sms-berichten.

Je kunt geen videogesprek voeren zonder camera, en audiogesprekken zijn ook niet mogelijk zonder microfoon. Je apparaat moet die hardware hebben ingebouwd of extern aangesloten om een andere gebruiker te kunnen bellen.

Hulp bij Facebook-oproepen

Het gebruik van de video- en spraakoproepfuncties van Facebook vereist dat de computer of het mobiele apparaat correct is ingesteld om deze verzoeken te accepteren. Zonder deze parameters kun je niet praten of je video delen met je Facebook-vrienden.

Als je een Facebook-oproep plaatst vanaf een computer, zorg er dan voor dat de webcam en microfoon goed zijn aangesloten en werken. Als u een webbrowser gebruikt voor de Facebook-oproep, kunnen pop-upblokkers de oproep verstoren. Je moet ook de browser inschakelen om toegang te krijgen tot de camera en microfoon, anders kan de andere persoon je niet zien of horen.

Als u bijvoorbeeld Facebook-oproepen wilt plaatsen vanuit Chrome, moet u camera- en microfoontoegang toestaan zodat Facebook de hardware tijdens het gesprek kan gebruiken. Chrome moet ook pop-ups voor Facebook of Messenger toestaan om ervoor te zorgen dat oproepen kunnen doorkomen.

Een ander voorbeeld waarbij u de juiste machtigingen moet instellen, is wanneer u een iPad gebruikt om een video-oproep of spraakoproep te plaatsen op Facebook. Open Settings > Messenger en schakel Microphone en Camera in zodat dat uw vrienden u kunnen zien en horen tijdens een gesprek. Vergelijkbare stappen zijn nodig voor Android en andere mobiele apparaten.

Aanbevolen: