De 9 beste projectoren, getest door Lifewire

Inhoudsopgave:

De 9 beste projectoren, getest door Lifewire
De 9 beste projectoren, getest door Lifewire
Anonim

Projectoren zijn voor meer dan alleen het tonen van vakantiefoto's van het gezin. Tegenwoordig is een projector een fantastische manier om uw thuisbioscoopopstelling uit te breiden. Hoewel sommige projectoren een bepaalde omgeving nodig hebben om hun volledige potentieel te maximaliseren, wegen hun voordelen zwaarder dan die van een HDTV. Serieus, zelfs de beste projector kan veel minder kosten dan sommige van de beste beschikbare HDTV's.

Wat heeft het voor zin om zelfs maar een projector te kopen? Een projector reflecteert licht, in tegenstelling tot tv's die licht uitstralen. Het gereflecteerde licht is gemakkelijker voor uw ogen omdat het minder belasting veroorzaakt. Bovendien genereren projectoren beelden die groter zijn dan een tv ooit zou kunnen produceren. Net als bij gereflecteerd licht, zijn grotere afbeeldingen gemakkelijk te bekijken en zorgen ze voor minder vermoeide ogen. Je bent ook niet zo beperkt tot een bepaalde schermgrootte, aangezien een projector op bijna elk oppervlak kan werken. Afhankelijk van wat u bekijkt, kunt u indien nodig de schermgrootte aanpassen.

Projectoren kunnen in verschillende omgevingen worden gebruikt, waaronder een huis, een kantoor of een educatieve omgeving. Bij het kopen van een projector zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Gelukkig hebben we het onderzoek en de analyse voor je gedaan. We hebben gekeken naar factoren zoals resolutie, helderheid, grootte, levensduur van de lamp en aansluitmogelijkheden. Als je meer vragen hebt, bekijk dan zeker onze gids waar je op moet letten voordat je een videoprojector koopt.

Beste algemeen: Vava 4K UHD Ultra-Short Throw Laser-tv-projector

Image
Image

De Vava 4K UHD Ultra-Short Throw Laser TV-projector biedt de ultieme thuisbioscoopervaring. De beeldkwaliteit van de projector is onberispelijk dankzij de native 4K UHD-resolutie. Naast de resolutie is er HDR-10-kleurcorrectietechnologie, die ultrascherpe beelden en levensechte kleuren levert.

De contrastverhouding van 3.000:1 van de Vava verbetert de kleuren verder door diepzwarte en helderwitte gebieden te bieden. Over helderheid gesproken, de lamp van de projector heeft maar liefst 6.000 lumen. En met een levensduur van 25.000 uur hoeft u de komende jaren niet bang te zijn om de lamp te vervangen.

Naast de buitengewone beeldkwaliteit is ook de audiokwaliteit van de Vava-projector opmerkelijk. Het project is voorzien van een geïntegreerde 60 watt soundbar met Dolby Audio-technologie. De soundbar produceert diepe basgeluiden, een helder middenbereik en heldere hoge tonen voor een echt filmische ervaring.

Hoewel de Vava een ongelooflijk korte projectieafstand van 16,7 inch heeft, genereert hij een maximale schermgrootte van 150 inch. Door de combinatie van de projectieafstand en de schermgrootte hoeft u zich geen zorgen meer te maken dat u ieders thuisbioscoopervaring verpest door voor de projector te lopen. Maar misschien moet u zich zorgen maken dat het besturingssysteem niet gebruiksvriendelijk is en dat er problemen zijn met lenzen, aangezien klanten deze problemen hebben gemeld.

Resolutie: 3840 x 2160 | Helderheid: 6.000 lumen | Contrastverhouding: 3, 000:1 | Projectiegrootte: 150 inch

"Ingebouwde instellingen stellen u in staat om een acht-punts kromtrekkingsfunctie aan te passen om de projectie te kantelen, uit te rekken of op een andere manier uit te lijnen met uw scherm." - Jeremy Laukkonen, producttester

Image
Image

Beste budget 4K: BenQ HT3550 4K-thuisbioscoopprojector

Image
Image

Of u nu uw eerste speciale mediaruimte opzet of een huidige thuisbioscoop upgradet, de BenQ HT3550-projector zal waarschijnlijk aan al uw behoeften voldoen zonder zoveel te kosten als andere 4K-projectoren. Terwijl de projectmarkt de 4K-technologie nog steeds inha alt, loopt BenQ voorop met de opname van 4K UHD-weergave.

Uniek aan de HT3550 is BenQ's eigen CinematicColors-technologie. De projector produceert meer dan 8,3 miljoen kleuren voor een meer levensechte beeldkwaliteit en laat je films zien zoals regisseurs bedoeld hebben dat ze gezien worden. Om de beeldkleuren verder te optimaliseren, heeft de HT3550 een dynamische iris die zich automatisch aanpast voor een optimaal contrast, waardoor rijkere donkere gebieden en helderdere wittinten worden gecreëerd.

BenQ heeft 10 visuele vooraf ingestelde modi ingebouwd om je kijkervaring te verfijnen. Dankzij de modi kan de projector zich aanpassen aan elke ruimte. Als het aantal functies u afschrikt of als u problemen ondervindt, biedt BenQ technische ondersteuning in de vorm van een beperkte garantie van drie jaar op onderdelen en een fabriekskalibratierapport voor het oplossen van problemen thuis. Deze garantie kan van pas komen omdat gebruikers problemen hebben gemeld met oververhitting van de projector.

HT3550 heeft een lens met 10 elementen en een volledig glazen constructie voor duurzaamheid en helderheid. De projector heeft een minimale projectieafstand van 7.6 voet en een maximale worpafstand van 16 voet, waardoor het fantastisch is voor zowel kleine als grote ruimtes. Bovendien kan de HT3550 een scherm van 150 inch produceren.

Resolutie: 4096 x 2160 | Helderheid: 2.000 lumen | Contrastverhouding: 30, 000:1 | Projectiegrootte: 150 inch

"Als je 1080p-content gewend bent, is deze projector een echte stap voorwaarts in helderheid en scherpte. Hoewel zwart niet zo diep is als op een OLED-scherm, was het contrast en de kleurbalans zo goed dat we nooit het gevoel gehad dat het was uitgewassen. " - Emily Ramirez, Product Tester

Image
Image

Beste miniprojector: Anker Nebula Mars II Pro

Image
Image

Als u uw projector onderweg wilt meenemen, is de Anker Nebula Mars II Pro de beste keuze. Deze projector van 3,9 pond is ongelooflijk compact, lichtgewicht en heeft een handig handvat, waardoor hij ideaal is om in een koffer of plunjezak te glijden. De Nebula Mars II Pro maakt gebruik van een Android 7.1-besturingssysteem. Als zodanig kun je al je favoriete streaming-apps zoals Netflix, Hulu en YouTube rechtstreeks naar het apparaat downloaden voor gemakkelijke toegang.

De Nebula Mars II Pro biedt veel flexibiliteit voor zo'n kleine projector. De lens is voorzien van een autofocusfunctie en verticale en horizontale keystone voor heldere en stabiele beelden vanuit vrijwel elke hoek. U hoeft geen concessies te doen aan de beeldkwaliteit, zelfs niet in niet-traditionele instellingen.

De Nebula Mars II Pro heeft zowel een projector- als luidsprekermodus. Zelfs als u geen film of tv-programma wilt kijken, kunt u uw projector in de luidsprekermodus gebruiken als Bluetooth-muziekluidspreker.

De oplaadbare batterij is niet de beste eigenschap van de Nebula Mars II Pro. Als u de projector gebruikt, heeft u slechts drie uur filmkijktijd. Aan de andere kant, als je naar muziek luistert, heb je 30 uur batterijduur. Volgens beoordelingen waren veel klanten niet tevreden over de batterij en hebben ze ook geklaagd over beschadigde pixels. Gelukkig biedt Anker 12 maanden garantie om fabricagefouten te dekken.

Resolutie: 1280 x 720 | Helderheid: 500 lumen | Contrastverhouding: Niet vermeld | Projectiegrootte: 150 inch

Beste eigenschappen: Anker Nebula Capsule II

Image
Image

Anker is een kracht waarmee rekening moet worden gehouden als het gaat om miniprojectoren. De Nebula Capsule II is iets groter dan een blikje frisdrank, waardoor hij perfect is voor wanneer bureau- of tafelruimte schaars is. Deze projector produceert niet alleen een HD-beeld, maar beschikt ook over hoogwaardige transducers om thuis geluid van bioscoopkwaliteit te creëren.

Deze projector ondersteunt een AndroidTV 9.0-besturingssysteem. Met dit systeem heb je toegang tot meer dan 3.600 apps, waaronder YouTube, Hulu en Netflix. Voor toegang tot extra tv-programma's en films stream je video's rechtstreeks vanaf je smartphone, tablet of laptop via Chromecast. Als extra bonus kun je de Nebula Capsule II verbinden met je Google Assistent-apparaat voor spraakgestuurde bediening. Vanwege het besturingssysteem is de projector afhankelijk van wifi.

De Nebula Capsule II heeft een autofocus van 1 seconde, zodat je minder tijd kwijt bent aan gehannes met de projector en meer tijd hebt om je favoriete films en tv-programma's te bewonderen met vrienden en familie. Het is absoluut noodzakelijk om te vermelden dat de levensduur van de batterij middelmatig is. Met name de oplaadbare batterij biedt slechts 2,5 uur kijktijd. Om zo'n korte batterijduur te hebben, is het verrassend dat het meer dan twee uur duurt om volledig op te laden.

Resolutie:1280 x 720 | Helderheid: 200 lumen | Contrastverhouding: 600:1 | Projectiegrootte: 100 inch

"Het heeft een slank maar toch praktisch en robuust ontwerp dat het gemakkelijk te vervoeren maakt, in tegenstelling tot andere projectoren die we hebben getest." - Hayley Prokos, producttester

Image
Image

Beste 4K: Optoma UHD51ALV

Image
Image

Als je een groot beeld wilt en de mogelijkheid om een groot beeld aan te passen, zal een 4K-projector aan je wensen voldoen. De Optoma UHD51ALV is de beste keuze gezien zijn premium functies. Als 4K-tv is de projector geoptimaliseerd voor weergave met een beeldverhouding van 16:9. Kijkers krijgen hoogwaardige, ultrabreedbeeldbeelden zonder speciale instellingen te hoeven gebruiken.

De HDR-10 van de UHD51ALV is compatibel met diepzwart, helder wit en rijkere kleurverzadiging voor levendige beelden. Deze projector heeft een unieke technologie die andere 4K-projectoren niet bieden. In het bijzonder gebruikt de UHD51ALV Optoma's gepatenteerde PureColortech-programmering voor meer levensechte kleuren en beeldkwaliteit.

Naast PureColortech-programmering heeft de UHD51ALV PureMotion-technologie om bewegingsonscherpte en beeldhaperingen te elimineren, zelfs tijdens snelle actiescènes. De projector is klaar voor 3D, wat betekent dat u een 3D-compatibele dvd-speler kunt aansluiten voor een verbeterde kijkervaring. Je kunt deze projector ook verbinden met je Amazon Alexa of Google Assistant om spraakopdrachten te gebruiken.

Ondanks alle indrukwekkende technologie mist de UHD51ALV keystone-correctie. Maar zelfs met mogelijke vervorming zal helderheid geen probleem zijn. De lamp van de projector biedt een helderheid van 3.000 lumen, wat betekent dat u uw favoriete programma's en films kunt bekijken zonder dat u alle lampen in de kamer hoeft uit te doen.

Resolutie: 3480 x 2160 | Helderheid: 3.000 lumen | Contrastverhouding: Tot 500, 000:1 | Projectiegrootte: 300 inch

Beste 1080p: BenQ HT2050A

Image
Image

Als beeldkwaliteit bovenaan je lijst staat bij het kopen van een projector, moet je de BenQ HT2050A eens bekijken. De high-definition projector heeft een hoge native contrastverhouding voor een betere beeldkwaliteit. De contrastverhouding verbetert ook diep zwart en helder wit bij het kijken naar films en tv-programma's.

In tegenstelling tot concurrerende projectoren, bevat de HT2050A BenQ's eigen CinematicColor-technologie. Als gevolg hiervan zullen kijkers een meer levensechte kleurverzadiging opmerken. De HT2050A maakt ook gebruik van Rec.709-kleurkalibratie om te voorkomen dat kleuren verschuiven naar de "fluorescerende" schaal.

De kortste projectieafstand van de projector is 2,20 meter, wat zich verta alt in een schermgrootte van ongeveer 100 inch. Aan de andere kant van het spectrum is de maximale schermgrootte 300 inch. Ongeacht hoe ver de HT2050A zich tegen een scherm of muur bevindt, de lens biedt 2.200 lumen, zodat u filmavonden kunt houden met familie en vrienden zonder in volledige duisternis te hoeven zitten.

Geluid zal ook nooit een probleem zijn, aangezien de HT2050A een ultra-lage latentie-invoer van 16 ms heeft, dus je hebt minder kans op audiosynchronisatieproblemen.

Resolutie: 1920 x 1080 | Helderheid: 2, 200 lumen | Contrastverhouding: 15, 000:1 | Projectiegrootte: 300 inch

"Het biedt een resolutie van 1080P en 2.200 lumen en produceert een helder en levendig beeld." - Hayley Prokos, producttester

Image
Image

Beste slimme projector: Optomoa UHD51A

Image
Image

Optoma wordt gerespecteerd voor het ontwerpen van eersteklas projectoren, zoals blijkt uit onze recensie van de 4K-uitgeruste Optoma UHD51ALV. Als zijn kleine broertje heeft de UHD51A slimme projector ook een heleboel functies. De UHD51A-projector beschikt over native 4K UHD-beeldkwaliteit, die is geoptimaliseerd voor 16:9-beeldverhoudingen om ultrabreedbeeldweergave te bieden.

Om de beeldkwaliteit verder te verbeteren, heeft Optoma een contrastverhouding van 500.000:1 ingebouwd voor diepzwarte en helderwitte kleuren. Als u op zoek bent naar een nog meeslependere filmervaring, is deze projector 3D-klaar om scènes tot leven te laten komen. De lamp heeft een helderheid van 2.400 lumen, dus een paar lampjes in de kamer zullen je favoriete programma's en films niet storen.

De UHD51A heeft een paar slimme functies die je zelden tegenkomt in een enkele projector. Het heeft een geïntegreerde mediaspeler zodat u bestanden van USB-flashstations en andere externe opslagapparaten kunt aansluiten en afspelen.

Bij het navigeren door je persoonlijke bibliotheek of streamingdiensten kun je vertrouwen op Amazon Alexa en Google Assistant voor probleemloze spraakbediening voor volume, invoer en mediaweergave. Wees echter niet te enthousiast over het kunnen gebruiken van Alexa, aangezien sommige gebruikers verbindingsproblemen hebben gemeld.

Resolutie: 4096 x 2160 | Helderheid: 2, 400 lumen | Contrastverhouding: 500, 000:1 | Projectiegrootte: 300 inch

Meest veelzijdig: Epson EX3260

Image
Image

Epson heeft de EX3260-projector ontworpen voor werk en ontspanning. Deze projector is geweldig voor zowel een thuisbioscoop als een kantooromgeving, of je nu wel of niet beperkt bent in de ruimte. Zelfs met de indrukwekkende veelzijdigheid van de EX3260 past de prijs in zowat elk budget.

Presenteren op kantoor wordt een makkie met de 800 x 600 SVGA-resolutie van de projector. De lamp van de EX3260 met een helderheid van 3.300 lumen en een levensduur van 10.000 uur is ook perfect voor thuisfilmavonden. En de overgang van uw kantoor naar huis is een fluitje van een cent, aangezien Epson een snel en eenvoudig installatieproces heeft gemaakt.

De EX3260 heeft HDMI- en USB-aansluitingen voor plug-and-play-functionaliteit met zowel Mac- als Windows-computers. Houd wel rekening met meldingen van slechte HDMI-verbindingen. Toch heb je bij het gebruik van de HDMI-verbinding digitale video en audio via één kabel in plaats van meerdere kabels, wat de bezette ruimte vermindert.

De kleine voetafdruk van de projector is geweldig om op een tafel of bureau te plaatsen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het in beslag nemen van te veel onroerend goed. De EX3260 wordt ook geleverd met een draagtas, zodat u de projector, kabels en afstandsbedieningen die u nodig hebt, gemakkelijk kunt vervoeren tussen uw kantoor en thuis.

Resolutie: 800 x 600 | Helderheid: 3, 300 lumen | Contrastverhouding: 15000:1 | Projectiegrootte: 300 inch

Beste voor kleine kamers: Viewsonic PJD7822HDL

Image
Image

Als je een projector wilt maar niet veel ruimte hebt, kan de Viewsonic PJD7822HDL gemakkelijk in kleinere kamers worden geperst, terwijl hij toch aan je projectorbehoeften voldoet. Deze projector heeft een kleine footprint en een slank profiel, waardoor hij perfect is voor plaatsing in krappe ruimtes voor presentaties en films of voor opslag wanneer hij niet in gebruik is.

Zelfs in je kleine kamer kun je genieten van een meeslepende filmervaring, dankzij de native 1080p-resolutie van de projector en de 3D-mogelijkheden. Als aanvulling op de beeldkwaliteit heeft de PJD7822HDL een ingebouwde luidspreker voor een meer filmische kijkomgeving zonder dat u extra apparatuur hoeft aan te schaffen.

Als je besluit de projector te gebruiken in een heldere vergaderruimte of ergens met veel natuurlijk licht, zullen presentaties of films nog steeds helder zijn, aangezien de lamp een helderheid van 3.200 lumen biedt. Wees voorzichtig bij het gebruik van de Bright Mode-functie van de projector, aangezien dit een slecht kleurcontrast en slechte verzadiging kan veroorzaken. Het repareren, vervangen of reinigen van de lamp van de PJD7822HDL is onfeilbaar omdat u de lampbehuizing van de projector kunt verwijderen.

Resolutie: 1920 x 1080 | Helderheid: 3.200 lumen | Contrastverhouding: 15, 000:1 | Projectiegrootte: 144 inch

Voor de beste resolutie en helderheid, binnen of buiten, is de Vava 4K UHD Ultra-Short Throw Laser TV Projector (bekijk bij Amazon) een geweldige high-end 4K-projector. De Vava-projector is uitgerust met HDR-10-kleurcorrectietechnologie, een contrastverhouding van 3.000:1, een lamp met 6.000 lumen en een soundbar van 60 watt met Dolby Audio-technologie.

Voor vergelijkbare specificaties, maar ongeveer de helft van de prijs, is de BenQ HT3550 4K Home Theatre-projector (bekijk bij Amazon) een ideaal alternatief. De HT3550 omvat CinematicColors-technologie, een automatisch aanpassende iris en tien visuele vooraf ingestelde modi. In tegenstelling tot de Vava heeft de HT3550 een aantrekkelijkere garantie, aangezien deze drie jaar is in vergelijking met de garantie van 12 maanden van Vava.

Bottom Line

Bij het testen van de beste projectoren wordt ons team van vertrouwde experts door een groot aantal testscenario's geleid. Ze proberen al onze topkeuzes op verschillende oppervlakken, zoals lakens, kale muren en echte projectieschermen, om de helderheid te testen. Ze beoordelen ook de resolutie en scherpte in zowel binnen- als buitenomgevingen om ervoor te zorgen dat u het best mogelijke beeld krijgt voor uw kijkomgeving.

Over onze vertrouwde experts

Nicky Lamarco schrijft en redigeert al meer dan 15 jaar voor consumenten-, handels- en technologiepublicaties over vele onderwerpen, waaronder: antivirus, webhosting, back-upsoftware en andere technologieën.

Jeremy Laukkonen is technisch schrijver en de maker van een populaire blog en het opstarten van videogames. Hij schrijft ook artikelen voor tal van grote vakbladen.

Hayley Prokos begon in april 2019 te schrijven voor Lifewire en haar interessegebieden zijn gezondheidsgerelateerde en reisvriendelijke consumententechnologieën. Ze heeft een master in journalistiek van de Northwestern University en een bachelor in Engels en Frans van de University of California, Davis.

Waar u op moet letten bij een projector

Helderheid

Waar ben je van plan om je projector op te stellen? Of uw projector binnen of buiten komt te staan, maakt een enorm verschil op het gebied van beeldhelderheid. Zelfs als u besluit uw projector binnen te plaatsen, moet u ook rekening houden met de hoeveelheid verlichting die in die bepaalde kamer beschikbaar is. Normaal gesproken biedt alles boven de 1.000 lumen voldoende helderheid voor binnenshuis. Als u echter van plan bent uw projector overdag buiten te gebruiken, heeft u iets veel helderder nodig, met meer lumen. Idealiter heb je minimaal 3.000 tot 4.000 lumen nodig voor voldoende helderheid.

Image
Image

Resolutie

Net als bij tv's bepa alt de resolutie van uw projector de algehele getrouwheid van uw beeld. Tegenwoordig vind je verschillende resoluties zoals XGA (1024 x 768), WXGA (1280 x 800), HD (1920 x 1080) en 4K (4096 x 2160). Hoewel 4K een rage is, is HD de meest voorkomende resolutie voor een projector. Houd er rekening mee welke soorten apparaten u van plan bent te gebruiken met uw projector. Als u bijvoorbeeld een Blu-ray Disc-speler gebruikt, wilt u een projector met een native 1080p-indeling. Let er ook op dat niet alle 4K-projectoren een echte 4K-resolutie weergeven.

Projectietype

Projectoren kunnen verschillende lichtbronnen gebruiken, variërend van conventionele lampen tot LED's of lasers. De bron die uw projector gebruikt, bepa alt meestal de levensduur. De levensduur kan variëren van een paar duizend uur tot tientallen jaren van constant gebruik. Bij conventionele lampen is vervanging ongeveer 3.000 uur nodig. Vergelijk de levensduur van een conventionele lamp met LED- of laserprojectoren, die vaak meer dan 20.000 uur meegaan voordat ze onderhoud nodig hebben. Hoe langer de levensduur, hoe duurder de projector.

Aanbevolen: