Hoeveel kost het echt om een auto op te warmen?

Inhoudsopgave:

Hoeveel kost het echt om een auto op te warmen?
Hoeveel kost het echt om een auto op te warmen?
Anonim

Decennia lang was de heersende wijsheid dat je je auto stationair moest laten lopen en opwarmen voordat je de weg op ging. Hoewel moderne brandstofinjectiesystemen en emissiecontroles de behoefte hebben verminderd, blijft de kwestie omstreden.

Hoewel milieuactivisten zouden beweren dat je je motor nooit stationair moet laten draaien vanwege de onnodige uitstoot van broeikasgassen, kan zo'n edict bij temperaturen onder het vriespunt uitlopen. Het kan zelfs onveilig zijn, laat staan oncomfortabel, om een auto te besturen zonder eerst de motor op te warmen.

Moet u uw auto stationair laten draaien om hem op te warmen?

Image
Image

Je moet je voertuig opwarmen als het carburateur is. Als uw auto brandstofinjectie heeft, is het een persoonlijke kwestie van hoeveel u de kou kunt verdragen.

Als je een oudere auto hebt met een carburateur, zal de motor soepeler lopen als hij de kans heeft gehad om op te warmen. Oudere voertuigen hebben er ook baat bij dat de olie de tijd heeft om op te warmen, uit te dunnen en de motor te smeren. Nieuwere auto's die brandstofinjectie en computerbesturing gebruiken, zijn goed om te rijden zonder stationair te draaien.

Gebruikt het gebruik van een autoverwarming gas?

Image
Image

Het laten draaien van de airconditioner kost gas, maar het aanzetten van de verwarming niet. Het verwarmingssysteem van uw auto laten draaien is alleen een verspilling als u wacht tot de auto is opgewarmd, omdat een stationair draaiende motor gas verbruikt.

Als je je auto start en stationair laat draaien, verbruikt hij exact dezelfde hoeveelheid gas, of de verwarming nu aan staat of niet. Auto's gebruiken altijd benzine als de motor draait, ook als ze stationair draaien. Er zijn dus geen extra brandstofkosten als u de verwarming aanzet in plaats van gewoon de motor te laten draaien. Dit komt doordat verwarmingssystemen gebruik maken van restwarmte van de motor. Die restwarmte wordt ofwel afgevoerd of gebruikt om het interieur van de auto op te warmen.

Bottom Line

In de meeste gevallen is het niet nodig om een auto stationair te laten draaien voordat u ermee gaat rijden. Oudere voertuigen zonder brandstofinjectiesystemen vormen een uitzondering. Afhankelijk van uw koudetolerantie, moet u de auto mogelijk stationair laten draaien om het interieur op te warmen voordat u gaat rijden. In dergelijke gevallen is een blokverwarming een effectievere manier om motorschade te voorkomen dan een motor stationair te laten draaien nadat deze bij temperaturen onder het vriespunt heeft gezeten. Hoewel een blokverwarming de motor kan opwarmen, kan hij niets doen om het interieur op te warmen of de ramen te ontdooien.

Hoeveel kost het stationair draaien van een auto?

De kosten van een stationair draaiende motor zijn afhankelijk van veel variabelen. Het Argonne National Laboratory heeft onderzoek gedaan naar drie verschillende motoren, waaronder een 1.8L Honda Civic, een 2.5L Ford Fusion en een 3.6L Chevrolet Malibu. Voor elk van deze motoren verbruikte 10 minuten stationair draaien de volgende hoeveelheden brandstof:

  • 1.8L Honda Civic:.026 gal
  • 2.5L Ford Fusion:.082 gal
  • 3.6L Chevrolet Malibu:.14 gal

Als u $ 2,90/gal voor benzine beta alt, betekent dit dat het tien minuten lang stationair draaien van uw auto ongeveer $ 0,08 - 0,41 kost, afhankelijk van de grootte van de motor. U kunt deze cijfers en andere benzineprijzen gebruiken om een schatting te maken van de kosten van stationair draaien voor kortere of langere periodes. Als u een grotere motor heeft, moet u er rekening mee houden dat deze meer zal kosten.

Hoewel een kwart hier of daar de bank waarschijnlijk niet zal breken, is het gemakkelijk in te zien hoe de kosten van stationair draaien in de loop van de tijd kunnen oplopen, vooral wanneer de gasprijzen stijgen. Als u een voertuig bestuurt met een motor die groter is dan 3,6 liter en u elke dag 10 minuten stationair draait, zou u in de loop van de winter meer dan $ 50 aan benzine kunnen uitgeven.

Is het goedkoper om een ruimteverwarming te gebruiken om een auto op te warmen?

Volgens de gegevens van de Amerikaanse Energy Information Administration is de nationale gemiddelde prijs van elektriciteit $ 0,13 per kilowattuur (KWh). Dat betekent dat een plug-in autoverwarming van 1000 W die wordt gebruikt om uw auto op te warmen en de voorruiten te ontdooien, ongeveer 13 cent kost voor een uur gebruik. Afhankelijk van waar je woont, kan dat bedrag iets hoger of lager zijn.

Dit betekent ook dat, tenzij je in een auto rijdt met een motor van 1 liter, het aanzienlijk goedkoper is om een kachel een uur te laten draaien dan om tien minuten stationair te draaien.

Aanbevolen: