Hoe de nieuwe functie van iPadOS kan helpen uw privacy te beschermen

Inhoudsopgave:

Hoe de nieuwe functie van iPadOS kan helpen uw privacy te beschermen
Hoe de nieuwe functie van iPadOS kan helpen uw privacy te beschermen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • iPads schakelen nu hun microfoon uit wanneer je je Smart Folio-hoes sluit.
  • MacBooks ontkoppelen hun microfoon al wanneer je het deksel sluit.
  • Apple's hardwarebeveiliging heeft veranderd wat we van computers verwachten.
Image
Image

In iPadOS 14.5 zal het sluiten van het "deksel" op uw Smart Folio-hoes de microfoon afsnijden. Deze uitstekende privacy-/beveiligingsfunctie is al een tijdje beschikbaar op MacBooks.

De release-opmerkingen voor de nieuwste bètaversie van iOS 14.5 vertellen ons dat de iPad‌ (8e generatie), ‌iPad Air‌ (4e generatie), ‌iPad Pro‌ 11-inch (2e generatie) en ‌iPad Pro‌ 12,9-inch (4e generatie) dempen allemaal de microfoon wanneer de foliobehuizing wordt gesloten.

Dit is Apple's iPad-toetsenbordbehuizing en deze nieuwe toevoeging zorgt ervoor dat de iPad er niet alleen uitziet als een MacBook, maar zich ook zo gedraagt. Dit is slechts het nieuwste in een lange reeks uitstekende hardwarebeveiligingsfuncties van Apple.

"Ondanks enkele schandalen en inbreuken in het verleden, vertrouw ik erop dat Apple mijn privacy veel beter beschermt dan de rest van de grote technologie", vertelde Ali Qamar, oprichter van PrivacySavvy, via e-mail aan Lifewire.

Gesloten betekent Gesloten

Als je het deksel van een Apple Silicon MacBook of een Mac-notebook met Apple's T2-beveiligingschip sluit, wordt de microfoon losgekoppeld.

"Het loskoppelen voorkomt dat software, zelfs met root- of kernelrechten in macOS, en zelfs de software op de T2-chip of andere firmware, de microfoon inschakelt wanneer het deksel gesloten is", leest Apple's technische opmerking op de onderwerp.

Deze beveiligingsfunctie is nu beschikbaar in iPad-modellen vanaf 2020. Zelfs als je een opname hebt gestart en vervolgens het deksel sluit, wordt de microfoon afgesneden, en het lijkt erop dat het lezen van de iOS 14.5 beta 2-release-opmerkingen, dat app-ontwikkelaars niets kunnen doen om dit gedrag om te keren.

Image
Image

Ontwikkelaars kunnen er echter voor kiezen om de afsnijding van de audio-uitvoer te negeren. Als u de behuizing sluit en er wordt muziek of andere audio afgespeeld, wordt deze standaard ook uitgeschakeld.

Ontwikkelaars kunnen ervoor kiezen om het in plaats daarvan te laten spelen. Dat is bijvoorbeeld logisch voor muziek-apps, maar misschien niet voor film-apps.

Apple-hardware staat achter je

Vóór de iPhone gingen we er gewoon van uit dat zodra een slechte acteur fysieke toegang tot je computer had, het game-over was. Nu zijn zelfs onze Macs gehard tegen fysieke aanvallen.

In de loop der jaren heeft Apple steeds meer beveiligingsfuncties toegevoegd, waardoor Apple de juiste keuze is voor mensen die om hun privacy geven.

"Persoonlijk vertrouw ik de beveiliging van Apple het meest van alle technologiebedrijven die er zijn ", vertelde Andreas Grant, netwerkbeveiligingsingenieur en oprichter van Networks Hardware, via e-mail aan Lifewire.

"Dit komt omdat ze een route hebben gekozen die de vrijheid op hun apparaten beperkt, maar daardoor de veiligheid verhoogt."

Apple heeft in de loop der jaren verschillende handige hardwarefuncties geïmplementeerd. Bijvoorbeeld de AES-hardware-engine. Dit wordt gebruikt om gegevens on-the-fly te versleutelen en ontsleutelen, zonder de computer te vertragen.

…Ik vertrouw erop dat Apple mijn privacy veel beter beschermt dan de rest van de grote technologie.

Op de Mac wordt dit gebruikt om FileVault-codering van volledige schijf mogelijk te maken, waardoor uw gegevens veilig blijven, zelfs als uw apparaat in verkeerde handen v alt.

Een andere geweldige toevoeging is de Secure Enclave, dit "is een SoC (system on chip) en wordt meegeleverd met alle recente Apple-apparaten", zegt Qamar.

"Het verwerkt veel beveiligingstaken in een Apple-machine, waaronder het evalueren en beschermen van de biometrische gegevens van Face ID en Touch ID." De Secure Enclave maakt Touch ID en Face ID zo veilig en (tot nu toe) onmogelijk om te hacken.

Voeg hierbij de recente focus van Apple op software die voorkomt dat adverteerders je volgen, en het lijkt er echt op dat Apple all-in gaat op het gebied van privacy. Dit is natuurlijk goed voor het bedrijfsleven, maar het is ook goed voor u, de gebruiker.

Aanbevolen: