Gameshare op de PS4

Inhoudsopgave:

Gameshare op de PS4
Gameshare op de PS4
Anonim

Dit artikel beschrijft hoe je de Share Play-functie van de PS4 kunt gebruiken om games te delen en multiplayer-games te spelen met vrienden

Hoe Share Play te gebruiken op je PS4

Hier leest u hoe u games kunt delen op uw PS4 met Share Play. Je hebt een PlayStation Plus-abonnement nodig om een Share Play-sessie te starten, maar je vriend niet.

  1. Start de game die je wilt delen en druk kort op de Share-knop op je controller om het deelmenu te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het Share menu Start Share Play.

    Image
    Image
  3. Selecteer OK.

    Image
    Image
  4. Als je je vriend nog niet op een feestje hebt, moet je hem of haar toevoegen. Selecteer OK.

    Image
    Image
  5. Selecteer de vriend met wie je wilt delen.

    Image
    Image
  6. Zodra je vriend lid is geworden, zien ze je game automatisch op hun scherm. Je kunt terugkeren naar de game om verder te spelen, of Share Play selecteren voor meer opties.

    Image
    Image
  7. Selecteer Stop Share Play als je klaar bent. Als alternatief kun je Controller aan bezoeker geven selecteren als je wilt dat ze de controle over het spel overnemen.

    Image
    Image

Hoe deel je al je games op PS4

Een andere manier om je games te delen, vereist dat je toegang hebt tot hun PS4 of ze je aanmeldingsgegevens toevertrouwt.

Als je de PS4 van een vriend instelt als je primaire console, kunnen ze inloggen met hun account, alle games die je hebt gekocht downloaden en ze spelen. Als je later inlogt op je PS4, kun je elke multiplayer-game spelen die je met die vriend hebt gekocht.

Ze mogen het spelen omdat hun console is ingesteld als je primaire PS4, en je mag het spelen omdat je bent ingelogd met het account waarmee de game is gekocht.

Gebruik deze methode alleen met mensen die je vertrouwt. Als je in de toekomst ooit je eigen PS4 als je primaire PS4 moet gebruiken, moet je vriend of familielid eerst hun PS4 deactiveren als de primaire console van je account. U kunt het zelf doen via de webbrowser, maar u mag dit slechts één keer per half jaar doen.

  1. Log in op je PS4-account op de PS4 van je vriend of familielid.
  2. Open Instellingen vanaf het startscherm.

    Image
    Image
  3. Selecteer Accountbeheer.

    Image
    Image
  4. Selecteer Activeren als uw primaire PS4.

    Image
    Image
  5. Selecteer Activeren.

    Image
    Image
  6. Gebruikers van deze PS4 hebben nu toegang tot je games. Als je toegang tot games uitwisselt met een vriend of familielid, laat ze dan stap 1-4 herhalen op je PS4.

Met hoeveel mensen kun je games delen op een PS4?

Het aantal mensen waarmee je games kunt delen op een PS4 is beperkt tot één tegelijk, ongeacht de methode die je gebruikt. De daadwerkelijke logistiek en details verschillen afhankelijk van of je de Share Play-functie gebruikt of van primaire console verandert.

Als je de Share Play-functie gebruikt, kun je met één persoon tegelijk delen in je party. Als je met een andere persoon wilt delen, moet je je huidige sessie beëindigen, een nieuwe party maken en delen met de nieuwe persoon.

Als je de methode gebruikt om van primaire console te wisselen, ben je beperkt tot delen met één console tegelijk. Iedereen die zich bij die console aanmeldt, kan uw games echter op die console gebruiken. Dus als de console die je instelt als je primaire PS4 meerdere gebruikers heeft, krijgen ze allemaal toegang tot je bibliotheek met games.

Als je je games deelt door je inloggegevens door te geven, loop je het risico op strafmaatregelen van Sony. Je kunt bijvoorbeeld online spelen met een vriend, met behulp van een game die je hebt gekocht, als ze op je primaire PS4 spelen en je bent ingelogd op een andere PS4. Als andere mensen buiten jou en die ene vriend proberen te spelen met je inloggegevens, zal Sony actie ondernemen tegen je accounts.

Manieren om PS4-games te delen

Games delen was vroeger zo eenvoudig als het ruilen van cartridges of schijven met je vriend. Dat is nog steeds een optie als je kiest voor fysieke games in plaats van alles te downloaden, maar Sony biedt eigenlijk twee andere manieren om games te delen op PS4 die veel actueler zijn. Een methode is de Share Play-functie, waarmee je via internet lokale multiplayer met vrienden kunt spelen. De andere is om je volledige digitale gamebibliotheek met een vriend te delen door in te loggen op hun console.

Er zijn drie manieren om games te delen op PS4, die elk een ander doel dienen.

  • Fysieke schijven: Net als bij oudere consoles staat het je vrij om je fysieke schijven uit te lenen aan vrienden. Omdat ze jouw fysieke schijf hebben, kun je niet samen spelen.
  • Share Play: Met deze officiële PS4-functie kun je online multiplayer-games spelen met vrienden, zelfs als ze geen exemplaar hebben. Je kunt de controle ook overdragen aan een vriend om hem alleen te laten spelen. Je vriend moet ook PlayStation Plus hebben.
  • Game delen: voor deze methode moet je inloggen op de PS4 van een vriend en deze instellen als je primaire console. Hiermee kunnen ze al je games spelen, en je kunt ook samen online spelen.

SharePlay-vereisten en -beperkingen

Share Play is een functie waarmee je online games kunt spelen met je vrienden, zelfs als ze de game niet hebben. Dit is handig voor multiplayer-games, omdat je dan samen kunt spelen. In games voor één speler kan je vriend je zien spelen, en je hebt de mogelijkheid om ze de controller te geven om ze te laten spelen als je wilt. Je kunt Share Play ook instellen voor een spel voor één speler, de controller aan je vriend geven, dan weglopen en hem/haar het spel alleen laten spelen.

Je hebt een snelle internetverbinding nodig om Share Play te gebruiken. Als je verbinding niet snel genoeg is, probeer dan je trage PS4-wifi te repareren of schakel over naar een Ethernet-verbinding.

Het voordeel van Share Play is dat sessies ook beperkt zijn tot een uur, hoewel de host onmiddellijk een nieuwe sessie kan starten als je tegen die tijd nog niet klaar bent met spelen.

De andere beperking is dat je een PlayStation Plus-abonnement moet hebben om een Share Play-sessie te starten. Je vriend heeft geen abonnement nodig om je gameplay te bekijken en je kunt hem ook de controller geven, ongeacht of hij een abonnement heeft. Als je de lokale multiplayer van een game met je vriend wilt spelen, moet hij daarvoor een PlayStation Plus-abonnement hebben.

Aanbevolen: