Hoe Excel-spreadsheets opmaken met celstijlen

Inhoudsopgave:

Hoe Excel-spreadsheets opmaken met celstijlen
Hoe Excel-spreadsheets opmaken met celstijlen
Anonim

Het formatteren van uw Excel-spreadsheets geeft ze een meer gepolijst uiterlijk en kan het ook gemakkelijker maken om de gegevens te lezen en te interpreteren, en dus beter geschikt voor vergaderingen en presentaties. Excel heeft een verzameling vooraf ingestelde opmaakstijlen om kleur aan uw werkblad toe te voegen en het naar een hoger niveau te tillen.

Deze instructies zijn van toepassing op Excel voor Microsoft 365 en Excel 2019, 2016, 2013 en 2010.

Wat is een celstijl?

A cell style in Excel is een combinatie van opmaakopties, waaronder lettergroottes en kleur, getalnotaties, celranden en arcering die u een naam kunt geven en kunt opslaan als onderdeel van het werkblad.

Een celstijl toepassen

Excel heeft veel ingebouwde celstijlen die u als zodanig op een werkblad kunt toepassen of naar wens kunt wijzigen. Deze ingebouwde stijlen kunnen ook dienen als basis voor aangepaste celstijlen die u kunt opslaan en delen tussen werkmappen.

  1. Selecteer het celbereik dat u wilt opmaken.

    Image
    Image
  2. Op het Home-tabblad van het ribbon, selecteer de Cell Styles knop in de Styles sectie, om de galerij met beschikbare stijlen te openen.

    Image
    Image
  3. Selecteer de gewenste celstijl om deze toe te passen.

    Image
    Image

Pas celstijlen aan

Een voordeel van het gebruik van stijlen is dat als u een celstijl wijzigt nadat u deze in een werkblad hebt toegepast, alle cellen die die stijl gebruiken automatisch worden bijgewerkt om de wijzigingen weer te geven.

Verder kunt u de celvergrendelingsfunctie van Excel in celstijlen opnemen om ongeautoriseerde wijzigingen aan specifieke cellen, werkbladen of werkmappen te voorkomen.

Je kunt celstijlen ook helemaal opnieuw aanpassen of een ingebouwde stijl als uitgangspunt gebruiken.

  1. Selecteer een werkbladcel.
  2. Pas alle gewenste opmaakopties toe op deze cel.
  3. Op het Home-tabblad van het ribbon, selecteer de Cell Styles knop in de Styles sectie, om de galerij met beschikbare stijlen te openen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Nieuwe celstijlen onderaan de galerij.

    Image
    Image
  5. Typ een naam voor de nieuwe stijl in het Style name box.

    Image
    Image
  6. Selecteer de Format knop in het Style dialoogvenster om het Format Cells dialoogvenster te openen doos.

    Image
    Image
  7. Selecteer een tab in het dialoogvenster om de beschikbare opties te bekijken.

    Image
    Image
  8. Pas alle gewenste wijzigingen toe.
  9. Selecteer OK om terug te keren naar het Style dialoogvenster.
  10. Onder de naam staat een lijst met de opmaakopties die u hebt geselecteerd. Schakel de selectievakjes uit voor ongewenste opmaak.
  11. Selecteer OK om het dialoogvenster te sluiten en terug te keren naar het werkblad.

De naam van de nieuwe stijl verschijnt nu bovenaan de Cell Styles Gallery onder de kop Custom. Om uw stijl toe te passen op cellen in een werkblad, volgt u de bovenstaande stappen voor het gebruik van een ingebouwde stijl.

Om de celopmaak te bewerken, start u de Cell Styles Gallery en klik met de rechtermuisknop op een celstijlen kies Modify > Format . Het rechtsklikmenu bevat ook een Duplicate optie.

Kopieer een celstijl naar een andere werkmap

Wanneer u een aangepaste celstijl in een werkmap maakt, is deze niet beschikbaar in Excel. U kunt aangepaste stijlen echter gemakkelijk naar andere werkmappen kopiëren.

  1. Open de eerste werkmap met de aangepaste stijl die u wilt kopiëren.
  2. Open de tweede werkmap.
  3. Selecteer in de tweede werkmap Cell Styles op het lint om de Cell Styles-galerij.

    Image
    Image
  4. Selecteer Stijlen samenvoegen onderaan de galerij om het dialoogvenster Stijlen samenvoegen te openen.

    Image
    Image
  5. Selecteer de naam van de eerste werkmap en kies OK om het dialoogvenster te sluiten.

    Image
    Image

Er verschijnt een waarschuwingsvenster met de vraag of je stijlen met dezelfde naam wilt samenvoegen. Tenzij u aangepaste stijlen hebt met dezelfde naam maar verschillende opmaakopties in beide werkmappen, klikt u op de knop Ja om de overdracht naar de doelwerkmap te voltooien.

Verwijder celstijlopmaak

Ten slotte kunt u elke opmaak die u op een cel toepast, verwijderen zonder de gegevens of de opgeslagen celstijl te verwijderen. U kunt een celstijl ook verwijderen als u deze niet langer wilt gebruiken.

  1. Selecteer de cellen die de celstijl gebruiken die u wilt verwijderen.
  2. Op het Home-tabblad van het ribbon, selecteer de Cell Styles knop in de Styles sectie, om de galerij met beschikbare stijlen te openen.

    Image
    Image
  3. In de Good, Bad en Neutral secties aan de bovenkant van de gallery, selecteer Normal om alle toegepaste opmaak te verwijderen.

    Image
    Image

De bovenstaande stappen kunnen ook worden gebruikt om opmaak te verwijderen die handmatig op werkbladcellen is toegepast.

Een stijl verwijderen

U kunt alle ingebouwde en aangepaste celstijlen verwijderen uit de Celstijlen-galerij, behalve Normaal, dat de standaard is. Wanneer u een stijl verwijdert, verliest elke cel die deze gebruikte alle bijbehorende opmaak.

  1. Op het Home-tabblad van het ribbon, selecteer de Cell Styles knop in de Styles sectie, om de galerij met beschikbare stijlen te openen.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop op een celstijl om het contextmenu te openen en kies Verwijderen. De celstijl wordt onmiddellijk uit de galerij verwijderd.

    Image
    Image

Aanbevolen: