Hoe u uw Alexa-apparaat kunt beveiligen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Alexa-apparaat kunt beveiligen
Hoe u uw Alexa-apparaat kunt beveiligen
Anonim

Alexa-compatibele apparaten nemen in aantal toe, deels omdat ze handig zijn als je handen vol zijn of als je iets anders moet doen. Maar terwijl ze steeds weer verschijnen in huizen, bedrijven en overal elders, beginnen mensen zich zorgen te maken over de veiligheid. Hier leest u hoe u uw Alexa-beveiliging beheert.

Algemene Alexa-beveiliging en privacy

Concentreer je eerst op de basis. Zorg ervoor dat je Amazon-account, wifi-netwerk en andere internetnetwerken sterke, veilige wachtwoorden hebben die hackers niet gemakkelijk kunnen raden. Werk regelmatig de firmware van uw router en andere fysieke internetinfrastructuur bij om ook tegen exploits te beschermen.

In termen van privacy, plaats je Alexa uit de buurt van plaatsen waar je liever niet hebt dat hij gesprekken kan afluisteren, zoals slaapkamers of badkamers. Bewaar het in openbare ruimtes, en als je iets gevoeligs in deze ruimtes bespreekt, schakel dan de microfoon uit door op de Mute-knop bovenop het apparaat te drukken.

Je weet dat een Amazon Echo-apparaat is gedempt als de ring rood is, en bij andere apparaten, zoals de Sonos One, is een LED onder een microfoonpictogram uit.

Om de camera op apparaten zoals de Echo Spot en de Echo Show uit te schakelen, veegt u vanaf de bovenkant van het scherm omlaag en tikt u op Instellingen > Apparaatopties en tik vervolgens op de Enable Camera schakelaar naar off.

Kies Alexa-vaardigheden zorgvuldig

Net zoals je geen apps naar je telefoon moet downloaden zonder te kijken waar de app toegang tot wil krijgen, moet je ook geen vaardigheden downloaden naar Alexa die je niet vertrouwt.

Helaas vereist Amazon niet dat ontwikkelaars volledig bekendmaken tot welke informatie een vaardigheid toegang zal krijgen, in plaats daarvan inclusief links naar het algemene privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden van de ontwikkelaar. Hoewel dit handig kan zijn om u te vertellen tot welke informatie een ontwikkelaar toegang heeft, is er geen manier om dit zeker te weten. Dus als een vaardigheid toegang nodig heeft tot gegevens die je niet wilt delen, laat het dan zo.

Voor de vaardigheden die je al hebt gedownload, kun je zien welke rechten ze hebben gebruikt.

  1. Open je Alexa-app en tik op Settings > Alexa Privacy > Manage Skill Permissions.

    Image
    Image
  2. Je ziet een menu met machtigingen die vaardigheden kunnen aanvragen. Tik op de machtiging en je ziet een lijst met vaardigheden die deze gebruiken. Schakel deze toestemming uit met de schakelaar rechts van de vaardigheid.

    Image
    Image
  3. Voor alle vaardigheden die je niet langer wilt verzamelen, vraag Alexa om ze uit te schakelen. Als je bijvoorbeeld Lyft wilt uitschakelen, zeg je " Alexa, schakel Lyft uit."

De gegevenstoegang van Amazon verwijderen van Alexa

Een andere manier om Alexa-beveiliging te beheren, is door te voorkomen dat uw apparaat gegevens naar Amazon verzendt. Je doet dit vanuit hetzelfde menu waarop je Alexa-vaardigheidsrechten aanvinkt. Tik op Beheren hoe uw gegevens Alexa verbeteren en schakel Spraakopnames gebruiken om nieuwe functies te ontwikkelen en Gebruik berichten om transcripties te verbeteren uitDit beperkt welke gegevens en opnames je Alexa rechtstreeks naar Amazon stuurt.

Een spraakpincode inschakelen voor Alexa

Als je het vermogen van anderen in je huishouden om items te kopen met hun stem van Alexa wilt beperken, kun je een spraakpincode inschakelen.

  1. Ga naar Instellingen > Alexa Account > Voice Purchasing.
  2. Als u spraakaankopen volledig wilt uitschakelen, schakelt u Aankopen via spraak uit.

    Image
    Image

    Als je 1-Click niet hebt ingeschakeld op Amazon, werkt spraakaankopen niet. Overweeg om 1-Click ook uit te schakelen als u zich zorgen maakt over ongewenste aankopen.

  3. Schakel Spraakcode in en stel een pincode in.

    De pincode is zichtbaar in de instellingen van de app. Zorg ervoor dat uw telefoon is beveiligd en niet fysiek toegankelijk is.

  4. Tik op Kid Skills Purchasing en schakel het uit als je je zorgen maakt dat kinderen vaardigheden toevoegen zonder jouw toestemming.

Opnamen van je Alexa verwijderen

Alexa biedt twee tools met opnames. Met de ene kun je de opname verwijderen, maar de andere is net zo belangrijk, omdat je Alexa kunt vertellen waarnaar je moet luisteren en wat niet. Een beetje tijd besteed aan het verfijnen hiervan zal valse opnamen beperken en uw privacy verbeteren.

  1. Open je Alexa-app en selecteer vervolgens Instellingen > Alexa-account > Geschiedenis.
  2. Dit opent een menu met alle informatie die Alexa heeft vastgelegd. Er is geen delete-all-functie, dus je moet elke opdracht afzonderlijk verwijderen. Tik op de kleine pijl rechts van de opname en vervolgens op Opname verwijderen.

    Image
    Image
  3. Beantwoord voordat je de opname verwijdert de vraag "Heeft Alexa gedaan wat je wilde?" Tik op Ja om je Alexa te trainen om op deze verzoeken te letten, of tik op Nee om hem te leren deze verzoeken te negeren. Dit helpt onnodige opnames te beperken.

Wielwoorden voor Alexa wijzigen

Als je niet wilt dat je apparaat reageert op het woord 'Alexa', zeg je 'Alexa, verander dan het activeringswoord. U kunt kiezen uit 'Alexa', 'Amazon', 'Computer', 'Echo' en 'Ziggy'. Dit kan het vermogen van andere mensen om met uw apparaat te communiceren beperken.

Het wijzigen van het activeringswoord moet niet als een sterke beveiligingsfunctie worden beschouwd. De lijst met woorden is online breed toegankelijk en iemand kan gewoon door de lijst gaan totdat het apparaat reageert.

Aanbevolen: