Hoe maak je een tijdlijn in PowerPoint

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een tijdlijn in PowerPoint
Hoe maak je een tijdlijn in PowerPoint
Anonim

Wat te weten

  • Importeren: exporteer de tijdlijn van een ander programma naar een grafisch formaat (JPG,-g.webp" />
  • SmartArt: Selecteer Insert > SmartArt. Kies een indeling. Gebruik tekstvensters om de tijdlijn te maken. Verander kleuren of stijlen of herschik elementen.
  • Template: gebruik een PowerPoint-sjabloon om een tijdlijn te maken. Verplaats en kopieer sjabloonobjecten om nieuwe stappen of mijlpalen te maken.

Er zijn verschillende manieren om een PowerPoint-tijdlijn in uw presentatie in te voegen. U kunt kopiëren en plakken, SmartArt, een sjabloon of een invoegtoepassing gebruiken. We laten u zien hoe u alle vier kunt doen met PowerPoint 2019, 2016, 2013; PowerPoint voor Microsoft 365; Powerpoint voor Mac; of PowerPoint Online.

Bottom Line

Een eenvoudige manier om een tijdlijn in uw PowerPoint-presentatiebestand te krijgen, is door het in een ander programma te maken, het te kopiëren en in PowerPoint te plakken. Exporteer de tijdlijn gewoon vanuit een programma zoals Microsoft Project of Excel naar een grafisch formaat zoals JPG, GIF of-p.webp

Hoe maak je een tijdlijn in PowerPoint met SmartArt

PowerPoint biedt ook een ingebouwde functie, SmartArt genaamd, die het toevoegen van tijdlijnen een fluitje van een cent maakt. SmartArt-objecten zijn configureerbare afbeeldingen die u op een point-and-click-manier instelt.

Een SmartArt-afbeelding gebruiken voor een tijdlijn:

  1. Ga naar Invoegen.
  2. Selecteer SmartArt.
  3. Blader in het dialoogvenster dat verschijnt naar het SmartArt-grafische type dat het beste bij u past.

    Items in de Process categorie zijn goede opties. Kies bijvoorbeeld Basic Timeline of Vertical Chevron List om aan de slag te gaan op uw tijdlijn.

    Image
    Image
  4. Selecteer OK om de SmartArt in uw presentatie in te voegen.
  5. De SmartArt-afbeelding verschijnt op de dia samen met een tekstvenster waarin u de tekst gaat bewerken. Voeg tekst toe aan de objecten door de opsommingstekens in het tekstvenster te bewerken. Het werkt net als een gewone lijst, druk op Tab en Shift+ Tab om een inspringing en uitspringing te maken of druk op Enter om een nieuw opsommingsteken toe te voegen.

    Image
    Image
  6. Ga door met het decoreren van je SmartArt door de kleuren te veranderen, een andere stijl te kiezen en elementen opnieuw te ordenen.

PowerPoint Online bevat niet zoveel SmartArt-grafische formaten als de desktopversie van PowerPoint. De in dit artikel genoemde zijn beschikbaar.

Hoe maak je een tijdlijn in PowerPoint met een sjabloon

Er zijn vooraf geconfigureerde PowerPoint-sjablonen waarmee u snel een tijdlijn kunt samenstellen.

Image
Image

Het hierboven afgebeelde PPTX-bestand is beschikbaar in de Microsoft Office Template Gallery. Verplaats en kopieer de bestaande objecten op deze tijdlijnsjablonen om nieuwe fasen van de tijdlijn of nieuwe mijlpalen en aantekeningen te maken. Deze methode is wat meer hands-on, maar het stelt u in staat om de exacte resultaten te krijgen die u wilt.

Sjablonen in PPTX-formaat zijn compatibel met alle versies van PowerPoint.

Een tijdlijn maken in PowerPoint met een invoegtoepassing

Een andere benadering is om een PowerPoint-invoegtoepassing te gebruiken die speciaal is gebouwd voor het maken van tijdlijnen. Office Timeline is een uitstekende keuze als u projecttijdlijnen (bijv. Gantt-diagrammen) wilt toevoegen, en het is beschikbaar in een gratis versie.

Image
Image

Je hebt een paar minuten nodig om aan de slag te gaan met de volgende stappen:

  1. Download de gratis versie van de app van de Office Timeline-website.
  2. Dubbelklik op het. EXE-bestand om de installatie te starten.
  3. Zodra de installatie is voltooid, start PowerPoint automatisch, toont een snelle introductiewizard en biedt een voorbeeldbestand.

    Image
    Image

Eenmaal geïnstalleerd, wordt een nieuw Office Timeline Free-tabblad toegevoegd aan Powerpoint. Dit tabblad bevat hulpmiddelen om nieuwe tijdlijnen te maken, de stijl van de in te voegen tijdlijn te selecteren en de gegevens in te voeren of te importeren waarop de tijdlijn is gebaseerd.

De Office Timeline Add-In is alleen beschikbaar voor Windows-versies van PowerPoint. Er is echter ook Pincello, een webgebaseerde tool die tijdlijnen in PowerPoint-indeling uitvoert.

Gewapend met de bovenstaande opties ben je nu klaar om elk type tijdlijn te maken dat je wilt in PowerPoint.

Aanbevolen: