Hoe een PowerPoint-ontwerpsjabloon naar een andere presentatie te kopiëren

Inhoudsopgave:

Hoe een PowerPoint-ontwerpsjabloon naar een andere presentatie te kopiëren
Hoe een PowerPoint-ontwerpsjabloon naar een andere presentatie te kopiëren
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer in de bronpresentatie View > Slide Master. Klik in het Slide paneel met de rechtermuisknop op de Slide Master en selecteer Copy.
  • Ga naar View > Switch Windows en kies de tweede presentatie. Ga naar View > Slide Master. Klik met de rechtermuisknop op het Slide paneel en selecteer Plakken.
  • Kies Gebruik bestemmingsthema (behoudt kleuren, lettertypen en effecten) of Keep Source Formatting (kopieert de kleuren, lettertypen, effecten).

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een PowerPoint-ontwerpsjabloon naar een andere presentatie kopieert. Instructies zijn van toepassing op PowerPoint 2019, PowerPoint 2016, PowerPoint 2013 en PowerPoint voor Microsoft 365.

Hoe een ontwerpsjabloon van een presentatie te kopiëren

Het is vaak sneller om een ontwerpsjabloon uit een presentatie te kopiëren dan om het in de lijst met PowerPoint-sjablonen te vinden.

  1. Ga naar View in de presentatie die de ontwerpsjabloon bevat die u wilt kopiëren en selecteer Slide Master.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop op de Slide Master in het deelvenster Dia aan de linkerkant van het scherm en selecteer Copy.

    Het diamodel is de grote miniatuurafbeelding bovenaan het diavenster. Sommige presentaties bevatten meer dan één diamodel.

    Image
    Image
  3. Ga naar View, selecteer Switch Windows en kies de presentatie waarin je de Slide Master wilt plakken.

    Als je de andere PowerPoint-presentatie niet in deze lijst ziet, betekent dit dat het andere bestand niet is geopend. Open het nu en keer terug naar deze stap om het uit de lijst te selecteren.

    Image
    Image
  4. Ga in de tweede presentatie naar View en selecteer Slide Master om de Slide Master te openen.

    Image
    Image
  5. Om het diamodel uit de andere presentatie in te voegen, klikt u met de rechtermuisknop op het diavenster aan de linkerkant, selecteert u Plakken en voert u een van de volgende handelingen uit:

    • Kies Gebruik bestemmingsthema om de themakleuren, lettertypen en effecten te behouden van de presentatie waarnaar u plakt.
    • Kies Keep Source Formatting om de themakleuren, lettertypen en effecten te kopiëren van de sjabloon waaruit u kopieert.
  6. Select Sluit hoofdweergave.

Wijzigingen die zijn aangebracht in afzonderlijke dia's in de originele presentatie, zoals lettertypestijlen, hebben geen invloed op de ontwerpsjabloon van die presentatie. Daarom worden grafische objecten of lettertypewijzigingen die aan afzonderlijke dia's zijn toegevoegd, niet gekopieerd naar een nieuwe presentatie.

FAQ

    Hoe kopieer ik een dia in PowerPoint?

    Om PowerPoint-dia's naar een andere presentatie te kopiëren, klikt u met de rechtermuisknop op de miniatuur van de dia die u wilt kopiëren en kiest u Copy. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied van het deelvenster Dia's waar u het wilt plaatsen en kies een van de plakopties.

    Hoe maak ik een kopie van een PowerPoint-presentatie?

    Om een kopie van een PowerPoint-presentatie op uw computer op te slaan, gaat u naar het tabblad File en selecteert u Download As >Download een kopie . Selecteer Download om door te gaan.

    Hoe kopieer ik een YouTube-video naar PowerPoint?

    Om YouTube-video's in PowerPoint in te sluiten, selecteert u Share > Embed Selecteer de HTML-code en kies CopySelecteer in uw PowerPoint-dia Insert > Video > Insert Video From Website In het dialoogvenster klik met de rechtermuisknop op het lege gebied en kies Plakken > Insert

Aanbevolen: