Word-documentweergaven wijzigen

Inhoudsopgave:

Word-documentweergaven wijzigen
Word-documentweergaven wijzigen
Anonim

Microsoft Word biedt verschillende manieren om een document te bekijken waaraan u werkt. Elk is geschikt voor verschillende aspecten van het werken met een document, en sommige zijn beter geschikt voor documenten met meerdere pagina's dan voor enkele pagina's. Als u altijd in de standaardweergave hebt gewerkt, vindt u wellicht andere weergaven die u productiever maken.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 en Word 2010.

Indelingen wijzigen

Word-documenten worden standaard geopend in de afdruklay-out. U kunt op elk moment een alternatieve lay-out selecteren.

  1. Ga naar het lint en selecteer de View tab.

    Image
    Image
  2. Selecteer in de groep Views een van de andere beschikbare lay-outs om de lay-out te wijzigen.

    Image
    Image

Wijzig lay-outs met de pictogrammen onder het document

Een andere manier om de lay-out direct te wijzigen, is door de knoppen onder aan het Word-documentvenster te gebruiken. Het huidige lay-outpictogram is gemarkeerd. Om over te schakelen naar een andere lay-out, selecteert u het bijbehorende pictogram.

Image
Image

Woordopmaakopties

De huidige versies van Word bieden de volgende lay-outopties:

  • Afdruklay-out is de standaardlay-out en degene die u het vaakst ziet.
  • Web Layout is geschikt als u een webpagina in Word ontwerpt. De weergave Weblay-out laat zien hoe het document eruit zal zien als een webpagina.
Image
Image
  • Outline genereert een overzichtsversie van de inhoud van het document. U kunt bepalen hoeveel niveaus worden weergegeven en of de tekst wordt opgemaakt. Gebruik de overzichtsweergave om een lang document te ordenen en erdoor te navigeren.
  • Concept weergave toont alleen basistekst zonder enige opmaak of afbeeldingen. Het is Word's equivalent van een platte teksteditor.
Image
Image
  • Leesmodus verbergt de schrijfhulpmiddelen en menu's, waardoor er meer ruimte overblijft voor de documentpagina's.
  • Focusmodus is een vereenvoudigde weergave van het document zonder enige afleiding en is beschikbaar in Microsoft 365. Als u het lint nodig hebt, beweegt u de muis naar de bovenkant van het scherm en het lint zal naar beneden vallen.

Andere manieren om de weergave van woorden te veranderen

In het tabblad View zijn ook andere manieren om te bepalen hoe een Word-document eruitziet op het scherm.

  • Zoom opent een dialoogvenster dat u kunt gebruiken om het gewenste zoompercentage op te geven. Kies uit door Word geleverde keuzes of voer een willekeurig percentage in.
  • Zoom naar 100% zet het document onmiddellijk terug naar 100% grootte.
Image
Image

One Page of Multiple Pages schakelt de weergave zodat ofwel één pagina van het document op het scherm wordt weergegeven of miniaturen van meerdere pagina's weergave op het scherm.

Image
Image
  • Paginabreedte breidt de breedte van het werkdocument uit tot de schermgrootte, waarbij meestal alleen het bovenste deel van het document wordt weergegeven.
  • Ruler en Gridlines maken het gemakkelijker om afstanden en objecten in een document te meten en objecten op de pagina uit te lijnen.
  • Navigatiedeelvenster voegt een kolom toe aan de linkerkant van het document met miniaturen voor elke pagina. Het is handig om door documenten te navigeren die meer dan één pagina hebben.
Image
Image

Split geeft delen van twee pagina's tegelijkertijd weer, wat handig is als u tekst of afbeeldingen van de ene pagina wilt kopiëren en op de andere wilt plakken.

Aanbevolen: