Hoe ongedaan te maken in Word

Inhoudsopgave:

Hoe ongedaan te maken in Word
Hoe ongedaan te maken in Word
Anonim

Wat kunt u doen als u een typfout in Word ongedaan wilt maken? Wat als u per ongeluk het verkeerde verwijdert? Microsoft Word heeft een aantal commando's om overijverige bewerkingen te herstellen. Leer meer over de opdrachten Ongedaan maken en Opnieuw/Herhalen, twee tijdbesparende trucs om je schrijven op het goede spoor te houden en een beetje minder stressvol.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Word 2019, 2016, 2013, 2010, 2007, Word voor Mac, Word 365 en Word Online.

Ongedaan maken in Word via uw toetsenbord

De opdracht Ongedaan maken kan u helpen snel een actie of foutieve toetsaanslagen ongedaan te maken. In Microsoft Word kunt u indien nodig zelfs de laatste 100 ongedaan te maken acties ongedaan maken. Sommige acties die in Word ongedaan kunnen worden gemaakt, zijn onder meer (maar niet beperkt tot):

  • Alle acties die worden uitgevoerd met een dialoogvenster. (Bijvoorbeeld lettergrootte wijzigen.)
  • Een element opnieuw formatteren. (Bijvoorbeeld het lettertype wijzigen in vet.)
  • Alle AutoCorrectie-acties. (Bijvoorbeeld een spelfout corrigeren.)

De gemakkelijkste manier om toegang te krijgen tot de opdracht Ongedaan maken is via uw toetsenbord. Als u op een Windows-systeem werkt en een actie ongedaan moet maken, drukt u op uw toetsenbord op Ctrl+ Z om deze ongedaan te maken.

Op Mac moet je op + Z drukken. Een enkele druk op een van beide opdrachten maakt de laatste actie die u hebt uitgevoerd ongedaan. Als u meer dan de laatste opdracht ongedaan wilt maken, drukt u op de sneltoets totdat u tevreden bent met de resultaten.

Wat als je je document hebt opgeslagen? Geen probleem. Microsoft Word staat je nog steeds toe om ongedaan te maken zolang je het bij de laatste 100 ongedaanbare acties houdt. Vervolgens kunt u opslaan zodra u uw Word-document hebt waar u het wilt hebben.

Ongedaan maken in Word via werkbalk Snelle toegang

Het continu gebruiken van de bovenstaande sneltoets kan vervelend worden als je verschillende stappen terug moet gaan. Dit is waar de opdracht Ongedaan maken op de werkbalk Snelle toegang zo handig is.

Image
Image

In de linkerbovenhoek bevindt zich de werkbalk Snelle toegang. Het pictogram voor ongedaan maken is een gebogen pijl die naar links wijst.

Snelkoppelingen toevoegen aan de werkbalk Snelle toegang

Als u het pictogram voor ongedaan maken niet ziet, is het een fluitje van een cent om het toe te voegen aan de werkbalk Snelle toegang.

  1. Selecteer op de werkbalk Snelle toegang de kleine naar beneden wijzende pijl en selecteer vervolgens Ongedaan maken. De volgende keer dat u op het menu Aanpassen klikt, zou er een vinkje naast moeten staan.

    Image
    Image
  2. Als u Ongedaan maken niet ziet, selecteert u Meer opdrachten.

    Image
    Image
  3. Zodra het dialoogvenster wordt geopend, selecteert u de vervolgkeuzelijst Kies opdrachten uit en selecteert u vervolgens Alle opdrachten.

    Image
    Image
  4. Scroll naar beneden en selecteer Ongedaan maken en selecteer vervolgens Toevoegen.

    Image
    Image
  5. Selecteer OK. U zou nu de opdracht Ongedaan maken op de werkbalk Snelle toegang moeten zien.

    Image
    Image
  6. Om de laatste ongedaan te maken actie ongedaan te maken, opent u de werkbalk Snelle toegang en selecteert u eenmaal Ongedaan maken. Als u meerdere acties ongedaan wilt maken, selecteert u de pijl omlaag naast "Ongedaan maken" om de actiegeschiedenis te zien en selecteert u vervolgens de actie die u ongedaan wilt maken.

    Image
    Image

    Met deze actie kun je één keer ongedaan maken in plaats van continu ongedaan te maken totdat je bij de actie bent die je ongedaan wilt maken.

  7. Je bent klaar!

Hoe opnieuw te doen in Word via uw toetsenbord

Redo is handig als je een actie ongedaan hebt gemaakt en je realiseert dat je deze moet herstellen. Net als Ongedaan maken is er een handige sneltoets om u kostbare tijd te besparen. IN Windows drukt u gewoon op Ctrl+ Y. Voor Macs, druk op + Y.

De opdracht Opnieuw wordt ook gebruikt om een actie te herhalen. Als u een element heeft dat u meerdere keren moet herhalen, hoeft u dit niet handmatig te doen. Gebruik gewoon de snelkoppeling Opnieuw.

Opnieuw uitvoeren in Word via werkbalk Snelle toegang

De opdracht Opnieuw/herhalen kan ook worden uitgevoerd via de werkbalk Snelle toegang. Het pictogram Opnieuw is een naar rechts gebogen pijl, terwijl Herhalen eruitziet als een pijl die een cirkel vormt.

De opdracht Herhalen verschijnt alleen als je iets nog niet ongedaan hebt gemaakt en vervangt Opnieuw.

Image
Image

Om beide commando's te gebruiken, selecteert u het Redo/Repeat icoon. Je zou de laatste ongedaan gemaakte actie opnieuw moeten zien verschijnen of herhalen.

Beide commando's tonen de actiegeschiedenis niet in een vervolgkeuzemenu.

Aanbevolen: