D-Link Powerline 2000 Review: eenvoudige installatie en snelle gegevensoverdracht

Inhoudsopgave:

D-Link Powerline 2000 Review: eenvoudige installatie en snelle gegevensoverdracht
D-Link Powerline 2000 Review: eenvoudige installatie en snelle gegevensoverdracht
Anonim

Bottom Line

De D-Link Powerline AV2000 gebruikt de elektrische bedrading van uw huis om uw bekabelde netwerk uit te breiden tot buiten het bereik van Wi-Fi, met snelheden die dicht in de buurt komen van bekabeld Ethernet.

D-Link DHP-P701AV Powerline AV2000

Image
Image

We hebben de D-Link Powerline AV2000 Passthrough DHP-P701AV gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Bekabelde netwerkverbindingen hebben de voorkeur boven draadloze in situaties waar snelheid, betrouwbaarheid en latentie belangrijk zijn, maar het bouwen van een bekabeld LAN kan onbetaalbaar zijn. De Powerline AV2000 van D-Link is een betaalbaarder alternatief dat een bedrade verbinding biedt via de elektrische bedrading van uw huis. Het is niet zo snel als verbinding maken via een Ethernet-kabel, maar het is het beste alternatief.

Hoewel de specificaties van de Powerline AV2000 indrukwekkend zijn, vertellen ze niet altijd het hele verhaal. Daarom hebben we een paar van deze adapters genomen, ze aangesloten en getest om te zien of ze zo goed werken als geadverteerd. We hebben dingen gecontroleerd zoals hoe gemakkelijk ze zijn in te stellen, of ze andere elektronica in de weg staan, overdrachtssnelheden in de echte wereld en meer.

Image
Image

Ontwerp: kleiner dan zijn voorganger, maar nog steeds omvangrijk

D-Link's Powerline AV2000 gaat meer over functie dan over vorm. Het ontwerp is minimalistisch bijna tot een fout, met een eenvoudige, witte, plastic behuizing, een paar indicatie-LED's, een Ethernet-poort, een synchronisatieknop en een elektrische doorvoer. Het is ook verkrijgbaar in een iets grotere versie die iets minder kost en niet wordt geleverd met de pass-through.

Vanwege het omvangrijke karakter van deze powerline-adapter is de doorvoer een leuke touch. De versie van de Powerline AV2000 die geen doorvoer heeft, is groot genoeg om stopcontacten boven en aan weerszijden te blokkeren, afhankelijk van de configuratie van je stopcontact, waardoor het in veel situaties lastig te gebruiken is.

Omdat je deze niet op een stekkerdoos kunt aansluiten zonder een enorme klap te hebben voor de gegevensoverdrachtssnelheden, is het erg fijn om de mogelijkheid te hebben om een stekkerdoos of een ander apparaat op de pass-through aan te sluiten. Onze testeenheid bevatte de pass-through en we raden ten zeerste aan om extra geld uit te geven om de versie van de hardware met deze functie te krijgen.

Image
Image

Configuratieproces: geen speciale kennis of gereedschap vereist

Het opzetten van een bekabeld netwerk met een set D-Link Powerline AV2000-adapters vereist absoluut geen netwerkervaring of kennis. Het installatieproces vereist dat u één adapter op uw modem of router aansluit met een meegeleverde Ethernet-kabel, de andere adapter op uw computer, gameconsole of een ander apparaat met een Ethernet-poort aansluit en vervolgens beide adapters op de voeding aansluit.

Het opzetten van een bekabeld netwerk met een set D-Link Powerline AV2000-adapters vereist absoluut geen netwerkervaring of kennis.

Zodra je de adapters hebt aangesloten, detecteren ze elkaar automatisch en brengen ze een netwerkverbinding tot stand. U kunt controleren of dit proces aan de gang is door naar de LED's op elke adapter te kijken, die gaan branden wanneer het apparaat wordt ingeschakeld, wanneer een netwerkverbinding tot stand wordt gebracht tussen de adapters en wanneer een verbinding tot stand wordt gebracht tussen de adapter en het apparaat het is verbonden via een ethernetkabel.

Elke Powerline AV2000-adapter bevat ook een knop die u kunt indrukken om een veilige verbinding tot stand te brengen. Dit is niet nodig, maar het is nog steeds erg gemakkelijk. Om aan de slag te gaan, druk je de knop op één adapter twee seconden lang in. Je hebt dan twee minuten de tijd om de bijbehorende knop op de andere adapter in te drukken. De adapters zullen vervolgens een beveiligde verbinding tot stand brengen met behulp van 128-bits AES-codering.

Image
Image

Connectiviteit: HomePlug AV2 met MIMO

D-Link Powerline AV2000-adapters gebruiken de HomePlug AV2-specificatie, dus ze zijn nominaal compatibel met andere AV2-apparaten. In de praktijk en bij gebruik van de beveiligde netwerkfunctie werken ze het beste met andere D-Link Powerline AV2000-adapters.

Elke Powerline AV2000-adapter bevat ook een knop die u kunt indrukken om een beveiligde verbinding tot stand te brengen.

Omdat ze de HomePlug AV2-specificatie gebruiken, kunnen deze adapters profiteren van multi-in multi-out (MIMO) met beamforming. Dit is een enorme verbetering ten opzichte van de andere HomePlug AV1-specificatie, zowel wat betreft snelheid als de maximale afstand tussen adapters.

Image
Image

Netwerkprestaties: snel, maar niet de snelste

Deze adapters zijn gebouwd op de uitstekende Broadcom BCM60500-chipset, die wordt gebruikt in enkele van de beste powerline-adapters op de markt. De theoretische maximale netwerkoverdrachtssnelheid is 2Gbps, maar deze adapters worden beperkt door hun 1Gbps ethernetpoorten en ook door de realiteit van thuisbekabeling.

We hebben eerst een downloadsnelheid van 300 Mbps gemeten op ons netwerk met behulp van een bekabelde Ethernet-verbinding. Vervolgens hebben we de D-Link Powerline AV2000-adapters getest, beide aangesloten op hetzelfde circuit, en hebben we een downloadsnelheid van 280 Mbps gemeten. Met zo weinig verschil tussen elke meting, is het duidelijk dat de D-Link Powerline AV2000-adapters het beste zijn voor een bekabelde Ethernet-verbinding.

Deze adapters zijn gebouwd op de uitstekende Broadcom BCM60500-chipset, die wordt gebruikt in enkele van de beste powerline-adapters op de markt.

Bij het testen van gegevensoverdracht binnen het netwerk hebben we een maximale overdrachtssnelheid van 350 Mbps gemeten. Dat is niet bepaald gigabit en de snelheden nemen aanzienlijk af wanneer de adapters op verschillende circuits worden aangesloten, maar het is nog steeds een van de snelste powerline-adapters die we hebben getest.

Image
Image

Software: D-Link PLC-hulpprogramma online beschikbaar

Deze apparaten zijn plug-and-play, dus de meeste gebruikers hoeven zich nooit zorgen te maken over software, en er wordt geen software meegeleverd in de doos. Als u ooit instellingen moet wijzigen of de firmware moet bijwerken, kunt u een PLC-hulpprogramma downloaden van de officiële website van D-Link.

Het D-Link PLC-hulpprogramma moet worden uitgevoerd op een Windows-pc die is aangesloten op hetzelfde netwerk als uw Powerline AV2000-adapters. Het is vrij eenvoudig en biedt een paar beheer- en testtools. U kunt de firmware van uw adapters bijwerken naar de nieuwste versie, een defect systeem lokaliseren, de coderingssleutel wijzigen die door uw apparaten wordt gebruikt of aangepaste namen voor elke adapter opgeven.

Prijs: aan de dure kant van de schaal

De D-Link Powerline AV2000-adapters zijn geprijsd aan de bovenkant van de schaal voor vergelijkbare uitgeruste adapters. De versie die niet met een pass-through wordt geleverd, heeft een adviesprijs van $ 130 en verkoopt meestal in het bereik van $ 100. De pass-through-versie die we hebben getest, heeft een adviesprijs van $ 160 en wordt meestal verkocht voor ongeveer $ 110.

De typische straatprijs voor deze adapters ligt vrij dicht bij die van de concurrentie, maar de adviesprijs is aanzienlijk duurder. Aangezien sommige concurrenten, zoals Extollo, adapters maken die nog sneller zijn dan deze, is het waarschijnlijk dat u voornamelijk beta alt voor de merknaam in plaats van voor betere prestaties.

Competitie: verslaat het grootste deel van de concurrentie, maar komt niet als beste uit de bus

De D-Link Powerline AV2000-adapters verslaan de meeste concurrenten op het gebied van pure prestaties, en het iets hogere prijskaartje wordt grotendeels gerechtvaardigd door hoge overdrachtssnelheden en betrouwbare verbindingen. De belangrijkste uitzondering is de Extollo LANSocket 1500, die in onze tests iets sneller was en een adviesprijs van slechts $ 90 heeft.

Vergeleken met de Netgear PowerLINE 2000, met een adviesprijs van $85, komt de D-Link Powerline AV2000 als beste uit de bus wat betreft overdrachtssnelheid. Het verschil is echter misschien niet genoeg om het prijsverschil te rechtvaardigen, vooral als je een internetverbinding thuis hebt die aan de tragere kant is.

De TP-Link AV2000 is een andere concurrent die een theoretische topsnelheid van 2 Gbps heeft, maar die in de praktijk niet ha alt. Het is ook een beetje langzamer dan de D-Link Powerline AV2000 en heeft geen elektrische doorvoer, maar het is ook minder duur met een adviesprijs van $ 90.

Koop het in de uitverkoop, maar neem anders een pas

De D-Link Powerline AV2000 is een geweldige powerline-adapter, maar het is niet de beste. We ontdekten dat deze adapters uiterst eenvoudig te installeren en te gebruiken zijn en dat ze hoge overdrachtssnelheden bieden, maar er zijn alternatieven die zowel sneller als goedkoper zijn. Als je een paar in de uitverkoop kunt vinden, gaat de prijszorg uit het raam, en dit is een geweldig product om te bezitten. Kijk anders eens naar de Extollo LANSocket 1500, die zowel sneller als goedkoper is.

Specs

  • Productnaam DHP-P701AV Powerline AV2000
  • Product Merk D-Link
  • UPC DHP-P701AV
  • Prijs $109.99
  • Gewicht 11,5 oz.
  • Snelheid 2000 Mbps (theoretisch)
  • Garantie Een jaar (hardware)
  • Compatibiliteit HomePlug AV2
  • MIMO Ja
  • Aantal bekabelde poorten Eén
  • Ouderlijk toezicht Nee
  • Encryptie 128-bit AES
  • Energiebesparende modus Ja

Aanbevolen: