Hoe u uw Samsung-startscherm kunt aanpassen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Samsung-startscherm kunt aanpassen
Hoe u uw Samsung-startscherm kunt aanpassen
Anonim

Wat te weten

  • Achtergrond wijzigen: Tik en houd het startscherm vast, selecteer Wallpapers > Gallery. Selecteer een afbeelding en kies Startscherm of Vergrendelscherm.
  • De instellingen van het startscherm wijzigen: Ga naar Samsung-instellingen > Display > Startscherm. Kies de instellingen voor het startscherm.
  • Een widget toevoegen: Druk lang op het startscherm en kies Widgets. Tik en houd de gewenste widget vast en plaats hem waar je hem wilt hebben.

U kunt de startschermwidgets, pictogramthema's en achtergrond- of vergrendelschermafbeeldingen van elk mobiel Samsung-apparaat aanpassen. Met behulp van de Galaxy Store hebben Samsung Galaxy-apparaten een extra personalisatielaag, zodat u visuele thema's, pictogrampakketten, always-on-displays en meer kunt toevoegen.

Pas de Samsung Home en Lock Screen Wallpaper aan

Je kunt een achtergrond op een aantal manieren instellen. Je kunt het rechtstreeks vanaf het startscherm doen of je kunt het doen vanuit het instellingenmenu terwijl je door je fotogalerij bladert.

Vanaf het startscherm

  1. Tik op een leeg gedeelte van het startscherm en houd vast.
  2. Kies in het menu dat verschijnt Wallpapers (je kunt op deze manier ook widgets en thema's toepassen).
  3. Je ziet nu de Galaxy Store. Je kunt ervoor kiezen om een van de wallpapers te downloaden die beschikbaar zijn in de winkel of, als je een wallpaper wilt instellen met een aangepaste afbeelding, selecteer Gallery bovenaan onder de Mijn Achtergronden sectie.
  4. Selecteer de afbeelding die u wilt gebruiken en er verschijnt een menu. Kies respectievelijk Startscherm of Vergrendelscherm. Je kunt er ook voor kiezen om de afbeelding op beide toe te passen.

    Image
    Image

Tijdens het bekijken van een afbeelding

  1. Tik met de afbeelding open op het scherm om het menu te openen en selecteer het menu met drie stippen.
  2. Kies in de opties die verschijnen Instellen als achtergrond om de afbeelding als achtergrond toe te passen op een van uw schermen. U kunt ook Set as Always on Display Image selecteren als u de afbeelding op het AOD-scherm wilt toepassen.
  3. Er verschijnt een menu. Kies respectievelijk Startscherm of Vergrendelscherm. Je kunt er ook voor kiezen om de afbeelding op beide toe te passen.

    U kunt deze methode gebruiken om een aangepast startscherm of vergrendelscherm toe te passen terwijl u een afbeelding bekijkt. Als iemand je bijvoorbeeld een foto via tekst stuurt, kun je die afbeelding toepassen. U kunt ook afbeeldingen van internet downloaden en deze met deze methode toepassen.

    Image
    Image

De instellingen van het startscherm aanpassen

Naast het kiezen van een achtergrond, kunt u ook opties voor het startscherm configureren, zoals hoeveel app-pictogrammen worden weergegeven of of u de lay-out van het startscherm wilt vergrendelen en ontgrendelen.

Als u de instellingen van het startscherm wilt wijzigen, houdt u een leeg gedeelte van het startscherm ingedrukt en kiest u vervolgens in de lijst die verschijnt Instellingen voor startscherm U kunt er ook naartoe navigeren door naar de Samsung-instellingen > Display > Startscherm te gaan

Image
Image

Een thema instellen met de Samsung Galaxy Store

Misschien past u liever een thema toe. Thema's veranderen niet alleen de achtergrond, ze veranderen ook pictogrammen, AOD's, lettertypen en menukleuren.

Wanneer u een officiële software-update op uw Samsung-apparaat installeert, kan het zijn dat de lay-outs en thema's van het startscherm die u hebt toegepast opnieuw worden ingesteld. Als dat gebeurt, past u het thema opnieuw toe met de bovenstaande methode.

  1. Open en log in op de Samsung Galaxy Store-app.
  2. Selecteer de 3 verticale lijnen in de linkerbovenhoek.
  3. Tik op Mijn apps.

    Image
    Image
  4. Tik op Thema's.
  5. Blader op de Themes pagina naar een thema dat u wilt toepassen. Houd er rekening mee dat sommige thema's geld kosten en andere gratis.
  6. Als je een thema vindt dat je zoekt, klik je op Download voor gratis thema's, of Buy voor betaalde thema's (waarin de prijs wordt weergegeven).). U kunt ook een premium thema proberen door Download Trial. te selecteren

    Image
    Image
  7. Nadat het thema naar uw apparaat is gedownload, moet u Toepassen selecteren op de Galaxy Store-pagina om het thema als actief in te stellen.

    U kunt ook lang op een leeg gedeelte van het startscherm drukken en Thema's kiezen in het menu dat verschijnt en vervolgens het thema selecteren uit de beschikbare thema's.

Hoe voeg je een widget toe aan je startscherm

Een widget is een kleinere of live versie van een app. Je kunt widgets op elk van je startschermen plaatsen, de grootte ervan aanpassen en soms kun je aanpassen welke informatie ze tonen.

Een widget op je startscherm plaatsen:

  1. Druk lang op een leeg gebied van het startscherm. Kies Widgets in het menu dat verschijnt.
  2. Scroll door de lijst met beschikbare widgets totdat je er een vindt die je wilt gebruiken.
  3. Tik op de gewenste widget en houd deze vast. Als er meerdere maten en typen beschikbaar zijn, kunt u deze selecteren voordat u de widget plaatst.

    Image
    Image
  4. Terwijl je stilhoudt, zie je je startscherm. Plaats de widget waar u maar wilt op het scherm. Als u het op een ander startscherm wilt, schuift u uw vinger naar de rand van het scherm.
  5. Zodra de widget is geplaatst, kunt u op het venster tikken en vasthouden om het formaat van de widget te wijzigen. Houd er rekening mee dat het formaat van sommige widgets niet kan worden gewijzigd.

    De meeste apps die u downloadt, worden geleverd met een widget. Daarom, als je meer widgets wilt, download dan gewoon meer apps.

Een aangepast opstartprogramma toepassen

De meeste aangepaste opstartprogramma's worden toegepast nadat u ze hebt gedownload en geïnstalleerd. Dat betekent echter niet dat Android het opstartprogramma als standaard zal gebruiken. U kunt een situatie tegenkomen waarin u twee draagraketten tegelijk actief hebt, zowel het aangepaste als het Samsung-opstartprogramma. Om dat te verhelpen, hoeft u alleen het aangepaste opstartprogramma als standaard in te stellen.

Stel een aangepast opstartprogramma in

  1. Open de Instellingen, ofwel vanuit de app-lade of door vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te vegen en op het Gear-pictogram in rechtsboven in het meldingenvak.
  2. Selecteer Apps in het Instellingen menu.
  3. Selecteer het opstartprogramma dat u wilt gebruiken in de lijst die verschijnt.
  4. Scroll omlaag naar Startscherm en tik erop.

    Image
    Image
  5. Onder de Standaard thuis-app sectie, zorg ervoor dat het opstartprogramma dat je wilt gebruiken wordt vermeld. Zo niet, selecteer het dan onder App Links.

Schakel de Stock Launcher uit

Om te voorkomen dat de stock launcher problemen veroorzaakt, kunt u deze uitschakelen.

  1. Open de Instellingen, ofwel vanuit de app-lade of door vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te vegen en op het Gear-pictogram in rechtsboven in het meldingenvak.
  2. Selecteer Apps in het Instellingen menu.
  3. Tik op het menu met de drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteer Systeemapps tonen.
  4. Wanneer de lijst met apps opnieuw wordt ingevuld, zoekt en tikt u op One UI Home.

    Image
    Image
  5. Als je een aangepast opstartprogramma als standaard hebt ingesteld, zou je de optie Uitschakelen moeten kunnen selecteren. Als u het niet kunt selecteren, is het niet mogelijk om het opstartprogramma uit te schakelen.

Een aangepast pictogrampakket toepassen

Als je de Galaxy Store niet gebruikt om een thema toe te passen, kun je naar de Google Play Store gaan om de pictogrammen aan te passen door een icon pack op je Samsung-telefoon te installeren.

Zoek eenvoudig het pictogrampakket dat u wilt gebruiken op Google Play en download en installeer het vervolgens op uw apparaat. De app zou u na de installatie moeten vragen om het icon pack toe te passen. Als je een aangepast opstartprogramma gebruikt, moet je de pictogrammen handmatig selecteren.

Wat is Samsung One UI Home?

De stock launcher op Samsung-apparaten heet One UI Home. Als u nog niet bekend bent, dient een opstartprogramma in wezen als de grafische interface op mobiele apparaten. Door verschillende opstartprogramma's te installeren, kunt u de manier waarop uw hele telefoon, inclusief het startscherm, het vergrendelscherm en altijd-aan-scherm, eruitzien en zich gedragen veranderen.

Aanbevolen: