Hoe maak je een Facebook-app voor je pagina

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een Facebook-app voor je pagina
Hoe maak je een Facebook-app voor je pagina
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar developers.facebook.com en kies My Apps > Create App. Voer details in voor uw app-ID. Kies ontwikkelscenario's of sla over.
  • Kies Set Up onder het type app dat je wilt. Kies voor een Messenger-app uw pagina en voltooi de installatie-instructies voor de Webhook.
  • Gebruik de Graph API om gegevens te lezen van en naar Facebook te schrijven. De Graph API geeft een eenvoudig overzicht van de sociale grafiek van Facebook.

U kunt uw eigen Facebook-app maken voor uw bedrijf, organisatie of persoonlijk gebruik door deze te integreren met uw Facebook-pagina. Het Facebook Developers-platform heeft alles wat je nodig hebt, inclusief de nodige tools en handleidingen om je door het proces te leiden.

Hoe maak je een Facebook-app voor je pagina

De volgende stappen leiden je door het proces van het maken van een app voor Facebook Messenger. Er zijn echter verschillende andere producten die u kunt kiezen voor uw app. De volgende stappen vereisen ook dat je een Facebook-pagina hebt ingesteld.

  1. Navigeer naar developers.facebook.com in een webbrowser. Als u nog niet bent aangemeld bij uw Facebook-account, selecteert u Inloggen in de rechterbovenhoek om u aan te melden bij uw account.
  2. Selecteer Mijn Apps in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens + Create App in de vervolgkeuzelijst.

    Image
    Image
  3. Maak uw app-ID aan door een naam in te voeren in het Weergavenaam-veld en een e-mailadres in het Contact-e-mailveld.

    Image
    Image

    Selecteer de blauwe Create App ID knop als je klaar bent.

    Mogelijk wordt u gevraagd een veiligheidscontrole uit te voeren door een CAPTCHA-code in te voeren.

  4. Facebook geeft je de mogelijkheid om uit vier scenario's te kiezen om je te helpen bij het bouwen van je app. Je kunt er een kiezen en de blauwe Bevestigen knop onderaan selecteren, of als je liever je app bouwt zonder een van deze scenario's te gebruiken, selecteer Skipin plaats daarvan.

    Image
    Image

    Voor deze specifieke tutorial zullen we Skip de scenario's.

  5. Selecteer de Set Up knop voor een product om te beginnen met het bouwen van uw app.

    Image
    Image

    Voor het doel van deze tutorial gaan we Messenger. selecteren

  6. Selecteer in het gedeelte Toegangstokens de vervolgkeuzelijst onder Pagina om de Facebook-pagina te selecteren die u wilt gebruiken.

    Image
    Image

    Mogelijk moet u de machtigingen bewerken om de app toegang te verlenen en een token te genereren. Selecteer de blauwe Machtigingen bewerken knop > Doorgaan als [Naam] > Pagina checkbox > Volgende > Klaar > OK. Er verschijnt een reeks tekens in het veld Token voor paginatoegang.

  7. Voordat je iets anders doet, moet je de instructies voor het instellen van de webhook van Facebook volgen om een verificatietoken te maken, die je nodig hebt voor de volgende stap.

    Je moet Node.js op je computer hebben geïnstalleerd om je webhook in te stellen.

  8. Selecteer in het gedeelte Webhooks Webhooks instellen en voer uw pagina-URL in het veld Callback-URL in plus de verify token die u in de laatste stap in het veld Verify Token hebt gemaakt.

    Image
    Image
  9. Selecteer de selectievakjes naast de webhook-gebeurtenissen die u op uw webhook wilt laten bezorgen.

    Facebook raadt aan om minimaal messages en messaging_postbacks te selecteren.

  10. Selecteer de blauwe Verifiëren en opslaan knop.

    Een GET-verzoek wordt naar je webhook gestuurd. Als je alles goed hebt ingesteld, worden je webhook-instellingen automatisch opgeslagen.

  11. Om je app nu te abonneren op je pagina, ga terug naar de instellingen van je app en zoek naar het gedeelte Token Generation en selecteer Select a Page om je pagina te kiezen in de vervolgkeuzelijst.

    Image
    Image
  12. Terug naar het gedeelte Webhooks, doe hetzelfde als hierboven door Select a Page te selecteren om uw pagina te kiezen in de vervolgkeuzelijst.
  13. Selecteer de Abonneren knop.

  14. Om ervoor te zorgen dat je alles goed instelt, test je je app door op je mobiele apparaat naar Facebook.com of Messenger te gaan en een bericht naar je pagina te sturen. Uw webhook zou een webhook-gebeurtenis moeten ontvangen, wat betekent dat uw app succesvol is ingesteld.

    Als je Messenger met je app gebruikt, overweeg dan om de Snelstartgids van Facebook te raadplegen om je te helpen bij het bouwen van je eerste Messenger-bot.

Wat is een Facebook-app?

Ontwikkelaars bouwen de meeste algemene apps die je op Facebook vindt, via het Facebook Developers-platform. Duizenden apps van derden zijn beschikbaar voor gebruik via een persoonlijk Facebook-account waarmee u in contact kunt komen met andere producten en diensten.

Een app (niet te verwarren met de eveneens niet-helemaal-een-volledige-applicatie genaamd een "applet") is niet echt een applicatie in de zin dat Mac- en Windows-computergebruikers de term kennen. In plaats van een computertoepassing (ook bekend als software en programma's) vanaf een schijf of een download op de harde schijf van uw computer te installeren, zou u een Facebook-app gebruiken door in uw browser a- te gebruiken die geen ruimte in beslag neemt op uw computer.

Als je bijvoorbeeld een app gebruikt om Scrabble te spelen met een vriend op Facebook, slaat Facebook elke beweging die je maakt op zijn servers op, niet lokaal. De pagina wordt bijgewerkt wanneer u zich opnieuw aanmeldt of uw browser op een andere manier vernieuwt. Dit is het belangrijkste verschil tussen een Facebook-app en een conventionele applicatie.

Wat is het Facebook-ontwikkelaarsplatform?

Facebook lanceerde in 2007 het Facebook Developers-platform, dat een raamwerk biedt dat ontwikkelaars kunnen gebruiken om applicaties te maken die interageren met de belangrijkste Facebook-functies. Dit betekende dat apps gebruikersinformatie konden delen met externe applicaties via een open API (application programming interface).

Het Facebook Developers-platform biedt een reeks API's en tools waarmee externe ontwikkelaars kunnen integreren met de open grafiek - of dit nu via applicaties op Facebook.com of externe websites en apparaten is.

Waarom zou je een Facebook-app maken?

Je vraagt je misschien af, waar kan jouw bedrijf een spel als Scrabble voor gebruiken? Heel weinig, maar games zijn niet het enige gebruik van apps. Elke entiteit die wil dat zijn naam wordt gedeeld via een sociaal netwerk, kan een app gebruiken om merkherkenning te genereren.

Beschouw dit scenario: je hebt een restaurant met een eigen Facebook-pagina. Veel mensen plaatsen alledaagse opmerkingen op de berichten van de pagina, en dat is het dan ook. De pagina heeft een schare fans, maar niet veel klanten voelen zich aangemoedigd genoeg om de pagina te 'liken'.

Stel je nu eens voor dat de pagina een app heeft met menu-items - compleet met foto's die gebruikers kunnen selecteren en delen. In plaats van je fans saaie statusupdates of links naar je blog aan te bieden, kan een app ze een meer in het oog springend beeld geven van wat ze net in je restaurant hebben gegeten. Het is zowel gemakkelijk als leuk voor fans om te gebruiken, en op deze manier benut je de waarde van sociale marketing.

De Facebook API gebruiken

De Graph API is de kern van het Facebook Developers-platform, waarmee ontwikkelaars gegevens kunnen lezen van en schrijven naar Facebook. De Graph API biedt een eenvoudige, consistente weergave van de sociale grafiek van Facebook, waarbij objecten in de grafiek uniform worden weergegeven (bijvoorbeeld mensen, foto's, evenementen en pagina's) en de onderlinge verbanden (bijvoorbeeld vriendenrelaties, gedeelde inhoud en fototags)).

Samen met de applicatiemap is dit het krachtigste aspect van het Facebook-platform voor ontwikkelaars.

Twee functies die Facebook-ontwikkelaars vaak gebruiken om hun publiek te verbreden, zijn app-uitnodigingen en berichten op nieuwsfeedverhalen. Beide vertellen Facebook-gebruikers welke van hun vrienden deelnemen aan de app.

Een uitnodiging is een expliciete vraag gericht op vrienden naar keuze van de app-gebruiker. Aan de andere kant laat de newsfeed-optie anderen gewoon weten dat een vriend een app gebruikt.

Een gebruiker uitnodigen om uitnodigingen te versturen is moeilijker omdat dergelijke uitnodigingen niet altijd welkom zijn. Als een gebruiker ze echter naar mensen stuurt die oprecht geïnteresseerd zijn in de app, kan dit leiden tot aanmeldingen.

Met de juiste prikkels, marketing en branding kunnen apps op Facebook zich als een lopend vuurtje verspreiden. Volg de onderstaande instructies om te leren hoe u uw eerste kunt bouwen.

Aanbevolen: