Hoe u uw webcam in één minuut of minder kunt beveiligen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw webcam in één minuut of minder kunt beveiligen
Hoe u uw webcam in één minuut of minder kunt beveiligen
Anonim

Wat te weten

  • De eenvoudigste manier om uw webcam te beveiligen, is door deze uit te schakelen, te verbergen of los te koppelen.
  • Scan uw computer om webcam-gerelateerde malware te vinden.
  • Vermijd het klikken op verdachte links, het downloaden van vreemde e-mailbijlagen of het klikken op verkorte links op sociale media.

Webcams zijn standaardapparatuur op smartphones, tablets en notebook-pc's. Veel webcams hebben indicatielampjes die aangeven wanneer een camera video opneemt. Hackers kunnen gebruikers echter misleiden om webcam-spyware te installeren die het activiteitslampje uitschakelt met een software-hack of door configuratie-instellingen te wijzigen. Dus hoewel het activiteitslampje uit is, kan de webcam video opnemen en kan iemand op internet je aanstaren.

De simpele oplossing: verdoezel het

Soms zijn de eenvoudigste oplossingen de beste. Om er absoluut zeker van te zijn dat niemand je via je webcam in de gaten houdt, pak je wat isolatietape en bedek je het. Als je geen taperesten op de camera wilt hebben, gebruik dan een langere strook tape en vouw deze weer op zichzelf. De beste hacker ter wereld kan elektrische tape niet verslaan.

Image
Image

Als je een meer verfijnde aanpak wilt, rol dan een munt op in de elektrische tape zodat het gewicht van de munt de tape op de camera houdt. Als je de camera wilt gebruiken, til je de munt op en vouw je hem terug over de bovenkant van het computerscherm.

Als je de camera niet wilt bedekken, sluit dan je notebookcomputer als je hem niet gebruikt of als je zeker wilt weten dat je niet in de camera zit.

Scan uw computer op webcamgerelateerde malware

Een traditionele virusscanner vangt mogelijk geen webcamgerelateerde spyware of malware op. Installeer naast uw primaire antivirussoftware ook antispywaresoftware.

Image
Image

Voeg uw primaire anti-malwareoplossing aan met een second opinion-malwarescanner zoals Malwarebytes of Hitman Pro. Een Second Opinion Scanner fungeert als een tweede verdedigingslaag en moet malware opvangen die uw eerstelijnsscanner heeft ontweken.

Vermijd het openen van e-mailbijlagen van onbekende bronnen

Als je een e-mail ontvangt van iemand die je niet kent en het bevat een bijlage, denk dan twee keer na voordat je het opent. Het kan een malwarebestand van een Trojaans paard bevatten dat webcamgerelateerde malware op de computer installeert.

Image
Image

Als je vriend je iets e-mailt met een ongevraagde bijlage, stuur hem dan een sms of bel hem om te zien of hij het heeft verzonden of dat iemand het heeft verzonden vanaf een gehackt account.

Vermijd het klikken op verkorte links op sociale-mediasites

Een van de manieren waarop webcamgerelateerde malware wordt verspreid, is via links op sociale-mediasites. Malware-ontwikkelaars gebruiken vaak diensten voor het inkorten van links, zoals TinyURL en Bitly om de echte bestemmingslink te maskeren, wat waarschijnlijk een malwaredistributiesite is.

Image
Image

Als de inhoud te mooi klinkt om waar te zijn of klinkt alsof het enige doel is om u erop te laten klikken vanwege het aantrekkelijke onderwerp, klik er dan niet op, want het kan een toegangspoort zijn tot een malware-infectie.

Schakel je webcam uit

Als je van plan bent je webcam een tijdje niet te gebruiken, schakel hem dan uit. Hoewel het een vastberaden hacker misschien niet tegenhoudt, stopt het de meeste methoden om controle te krijgen, omdat de gebruikte malware de camera waarschijnlijk niet opnieuw zal inschakelen of de stuurprogramma's ervan zal installeren.

De eenvoudigste manier om een webcam uit te schakelen, is via Windows Apparaatbeheer. Gebruik de ingebouwde zoekfunctie op het Windows-bureaublad om het te vinden en te starten.

Image
Image

Apparaatbeheer somt elk stuk hardware dat op de computer is aangesloten op categorie op. Webcams worden meestal vermeld onder Camera's, maar u vindt ze ook onder categorieën zoals Imaging Devices.

Image
Image

Wanneer u uw camera hebt gevonden, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Apparaat uitschakelen. Windows zal u vragen om te bevestigen. Mogelijk moet u de computer opnieuw opstarten om de wijziging door te voeren.

Image
Image

Verwijder de stuurprogramma's

Als je echt serieus bent, verwijder dan de webcamstuurprogramma's. Dit zorgt ervoor dat Windows op geen enkele manier met de webcam kan werken. Nogmaals, er is een aanvaller nodig die daadwerkelijk in de computer rondsnuffelt om dit te omzeilen.

Om stuurprogramma's te verwijderen, opent u Apparaatbeheer, klikt u met de rechtermuisknop op de webcam en selecteert u Apparaat verwijderen In de Verwijder Device dialoogvenster, selecteer het Delete the driver software for this device checkbox en selecteer vervolgens UninstallWindows verwijdert de webcam. Installeer de stuurprogramma's handmatig opnieuw om het terug te krijgen.

Image
Image

Als u de stuurprogramma's van een schijf of een download van de webcamfabrikant hebt geïnstalleerd, zoekt u naar Programma's toevoegen of verwijderen. Zoek de stuurprogrammasoftware van het apparaat en verwijder deze vervolgens.

Aanbevolen: