Een Android USB-drive maken

Inhoudsopgave:

Een Android USB-drive maken
Een Android USB-drive maken
Anonim

Dit artikel beschrijft hoe u een opstartbare Android USB-drive maakt en uitvoert waarmee u Android op een desktopcomputer kunt gebruiken.

Android x86 downloaden

Met het Android x86-project kan een oudere versie van Android als emulator worden uitgevoerd op hardware van desktopklasse. De software van deze site loopt niet altijd perfect synchroon met de Android-releases van Google. Android x86 is geen officieel Google-product en heeft daarom tijd nodig om over te zetten.

  1. Bezoek de Android x86-downloadpagina voor een lijst met beschikbare downloads.

    Image
    Image
  2. Zoek naar de nieuwste Android ISO-bestanden. Afhankelijk van de computer waarop u de Android USB gebruikt, kiest u tussen de 64-bits en 32-bits bestanden. Meestal wil je het 64-bits bestand.

    De nieuwste releases staan bovenaan de pagina. Maak je geen zorgen over de CM-releasenummers.

  3. Selecteer de nieuwste ISO. Je wordt naar een andere pagina geleid om het te downloaden.
  4. Sla het ISO-bestand op. Doe er nog niets anders mee.

Etcher downloaden

Er zijn verschillende manieren om een schijfkopie naar een USB-station te schrijven. De complexiteit hiervan varieert en het kan gemakkelijk zijn om de afbeelding op de verkeerde plaats te schrijven. We raden de gratis, open source balenaEtcher aan. Het werkt op Windows, Mac en Linux, dus je kunt je Android USB op elke computer maken.

  1. Ga in een webbrowser naar de startpagina van balenaEtcher.
  2. Zoek naar de groene knop om Etcher te downloaden. Zorg ervoor dat in de tekst in de knop staat dat de download voor uw besturingssysteem is. Als dat niet het geval is, selecteert u de vervolgkeuzepijl rechts van de knop.

    Image
    Image
  3. Het downloaden duurt maar een paar seconden.
  4. Afhankelijk van het besturingssysteem, zal de installatie variëren. Windows-gebruikers hebben een EXE om uit te voeren en te installeren. De Mac-versie wordt geleverd in een DMG. Linux-gebruikers zullen een AppImage vinden om uit te voeren vanuit de gedownloade map.

Schrijf Android naar de USB

Je hebt nu alles wat je nodig hebt om de Android ISO-image naar een USB-station te schrijven. Je gebruikt balenaEtcher om dit te bereiken, en je USB werkt op bijna elke computer als je klaar bent.

  1. Plaats de USB-stick in uw computer.
  2. Zoek waar de USB is gemonteerd. Deze stap is van cruciaal belang. U moet naar de juiste schijf schrijven; anders zou u gegevens op een andere schijf kunnen overschrijven.
  3. Open Etcher. Op Windows en Mac staat het in de lijst met applicaties. Start op Linux de AppImage die je hebt gedownload.

    Image
    Image
  4. Etcher biedt een eenvoudige interface die is verdeeld in drie kolommen. Ga naar de eerste kolom en selecteer het Android ISO-bestand.

    Image
    Image
  5. Selecteer in de tweede kolom het USB-station.

    Image
    Image
  6. Als je zeker weet dat alles klopt, selecteer je Flash om de ISO naar de USB te schrijven.

    Dit proces wist alles op de USB, dus maak back-ups voordat je gaat flashen.

  7. Het Etcher-scherm schakelt over om de voortgang bij het schrijven van de USB-drive weer te geven.

    Image
    Image
  8. Wanneer Etcher klaar is, geeft het scherm een bericht weer dat de afbeelding met succes naar de USB is geschreven.

    Image
    Image
  9. Verwijder het USB-station en gebruik het waar u maar wilt.

Opstarten op de USB

In de meeste gevallen kun je vrij gemakkelijk op de USB opstarten. Als u de sneltoets van het opstartmenu van uw computer kent, drukt u erop terwijl de computer opstart en selecteert u de USB om vanaf op te starten.

Aanbevolen: