8 manieren om het te repareren wanneer een iPhone-luidspreker niet werkt

Inhoudsopgave:

8 manieren om het te repareren wanneer een iPhone-luidspreker niet werkt
8 manieren om het te repareren wanneer een iPhone-luidspreker niet werkt
Anonim

Als je iPhone-luidspreker niet werkt, kan dit een groter probleem zijn dan je zou verwachten. Zelfs als je een koptelefoon hebt om naar muziek te luisteren, zonder dat het geluid uit de luidspreker komt, kun je geen inkomende oproepen, waarschuwingstonen, tekstmeldingen en andere functies horen.

In deze handleiding bekijken we acht eenvoudige manieren om de meest voorkomende redenen te verhelpen waarom je iPhone geen geluid maakt.

Redenen waarom de luidspreker op iPhone niet werkt

Een iPhone repareren als de luidspreker niet werkt, is niet per se moeilijk, maar het kan lastig zijn. Dat komt omdat veel dingen er mogelijk voor kunnen zorgen dat de luidspreker van een iPhone stil blijft.

De telefoon kan bijvoorbeeld op mute staan zonder dat je het doorhebt, Bluetooth kan het geluid ergens anders naartoe sturen, de instellingen voor audio-uitvoer kunnen de boel in de war brengen. Meestal is de exacte oorzaak van een defecte iPhone-luidspreker niet duidelijk totdat je de bijbehorende oplossing hebt geprobeerd.

Als de luidspreker werkt maar niet zo luid of duidelijk klinkt als zou moeten, moet u mogelijk de software overslaan en de iPhone-luidsprekers schoonmaken.

Een niet-werkende iPhone-luidspreker repareren

Als je iPhone-luidspreker niet goed werkt, volg dan deze stappen om het probleem op te lossen en weer aan het werk te krijgen.

  1. Controleer de beltoon en het volume van de iPhone. Aan de zijkant van elke iPhone zitten drie knoppen: de bel/mute-schakelaar en twee volumeknoppen. De bel-/dempschakelaar schakelt alle geluid voor oproepen en meldingen uit, terwijl de volumeknoppen het algehele volume van het apparaat regelen.

    Om je iPhone-luidsprekers weer te laten werken, schakel je de belschakelaar in. Doe dit door het naar beneden te klappen (of naar de achterkant van de telefoon) zodat de oranje onderlaag verschijnt, en klap het dan weer omhoog. Zet ook het volume op de telefoon zo hoog mogelijk.

    Image
    Image
  2. Controleer de geluidsinstellingen. Het kan zijn dat u geluiden hebt uitgeschakeld die verband houden met bepaalde functies van de telefoon, zoals beltonen voor inkomende oproepen, meldingen of andere functies. Ga naar Settings > Sounds & Haptics en controleer daar de instellingen.

    Pas vervolgens een van de volgende dingen aan: Pas de volumeschuifregelaar aan, verplaats de Wijzigen met knoppen tuimelschakelaar naar aan/groen, stel een nieuwe beltoon in of stel een nieuwe tekst in toon.

  3. Controleer of de iPhone vastzit in de koptelefoonmodus. De iPhone kan maar naar één plaats tegelijk audio-uitvoer sturen. Je iPhone-luidsprekers werken mogelijk goed, maar zitten mogelijk vast in de hoofdtelefoonmodus. Dit is een bug die ervoor zorgt dat de iPhone audio naar de koptelefoon stuurt, zelfs als de koptelefoon niet is aangesloten.
  4. Schakel Bluetooth uit. De iPhone-luidspreker kan geen geluiden afspelen als de audio van de iPhone naar een ander apparaat wordt verzonden. U hoort mogelijk niets omdat uw iPhone audio naar een andere luidspreker stuurt, zoals een Bluetooth-luidspreker.

    Als dit het geval is, verbreekt het uitschakelen van Bluetooth de verbinding met de luidspreker en wordt het geluid weer afgespeeld via de iPhone-luidspreker. Om Bluetooth uit te schakelen, selecteert u Settings > Bluetooth en verplaatst u vervolgens de Bluetooth-tuimelschakelaar naaroff/white.

  5. Controleer de instellingen voor audio-uitvoer. Je iPhone is mogelijk via AirPlay verbonden met een externe luidspreker zonder dat je het weet. Schakel in deze situatie de audio-uitvoerinstellingen weg van de AirPlay-luidspreker en terug naar de ingebouwde iPhone-luidspreker om geluid te ontvangen van de iPhone-luidspreker. Om dat te doen, opent u het Control Center en selecteert u vervolgens het AirPlay-pictogram in de rechterbovenhoek van de muziekafspeelbesturing. Selecteer iPhone als dit nog niet is geselecteerd.
  6. Start de iPhone opnieuw op. Dit lost het probleem misschien niet op als niets anders dat heeft gedaan, maar het is snel en gemakkelijk, en het herstarten van de iPhone kan een reeks problemen oplossen. Het is mogelijk dat uw iPhone-luidspreker niet werkt vanwege een tijdelijke softwarefout. Als dat het geval is, kan het herstarten die storing mogelijk verhelpen.
  7. Update het besturingssysteem. Het bijwerken van het besturingssysteem kan softwareproblemen oplossen. Software-updates verhelpen ook bugs die van tijd tot tijd kunnen optreden. Het kan zijn dat uw iPhone-luidspreker niet werkt vanwege een bug in de huidige versie van iOS.

    Net als bij een herstart is dit niet de meest waarschijnlijke oplossing, maar het heeft de potentie om te helpen. En aangezien updates gratis en snel te installeren zijn, is het het proberen waard.

  8. Krijg ondersteuning van Apple. Als niets wat je hebt geprobeerd het probleem heeft verholpen, en als je iPhone nog steeds geen geluid heeft, raadpleeg dan de experts van Apple. Het is waarschijnlijk dat de telefoon een hardwareprobleem heeft en moet worden gerepareerd om het te repareren. Breng je iPhone naar de dichtstbijzijnde Apple Store of krijg telefonische ondersteuning. Als je het naar een Apple Store brengt, maak dan een afspraak om meteen hulp te krijgen.

FAQ

    Wat moet ik doen als de microfoon van mijn iPhone niet werkt?

    Als je iPhone geen geluid opneemt, kan dit komen door instellingen, een app, Bluetooth, een verouderde versie van iOS of fysieke blokkering. Afhankelijk van het probleem moet u mogelijk uw iPhone opnieuw opstarten, uw instellingen controleren, een update downloaden of de microfoon zorgvuldig schoonmaken.

    Waarom werkt de speakerphone van mijn iPhone niet?

    Als je op het luidsprekerpictogram tikt en het geluid stopt helemaal, is er waarschijnlijk een probleem met de luidspreker of microfoon van je iPhone. Probeer eerst de app Telefoon te sluiten en vervolgens opnieuw te openen. Als het probleem zich blijft voordoen, sluit u uw iPhone af en start u deze opnieuw op en controleert u op iOS-updates. Als deze oplossingen niet werken, reset je je netwerkinstellingen.

Aanbevolen: