‘New World’ voelt eindelijk alsof het een geweldige game kan zijn

Inhoudsopgave:

‘New World’ voelt eindelijk alsof het een geweldige game kan zijn
‘New World’ voelt eindelijk alsof het een geweldige game kan zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • New World werd oorspronkelijk onthuld tijdens TwitchCon 2016 en was een van de drie videogames die Amazon Game Studios had gepland.
  • Beide andere aangekondigde titels zijn geannuleerd of stopgezet, wat leidt tot zorgen dat de Nieuwe Wereld een soortgelijk lot zou ondergaan.
  • Ondanks een ietwat tumultueuze ontwikkeling, heeft de nieuwste bèta voor New World een redelijk solide online-ervaring laten zien, maar er zijn nog een paar problemen om uit te werken.
Image
Image

Na meerdere ruwe openbare tests laat de nieuwste bèta voor New World eindelijk het potentieel zien dat Amazon Game Studios' eerste massaal multiplayer online (MMO)-spel te bieden heeft, ook al is het er nog niet helemaal.

Het v alt niet te ontkennen dat de Nieuwe Wereld een enigszins legendarisch verleden heeft gehad in de laatste vier of vijf jaar van zijn ontwikkeling. Als een van de drie games die oorspronkelijk door Amazon in 2016 werden aangekondigd, was de titel de enige die overbleef nadat de anderen op de lijst waren onderbroken of volledig werden geannuleerd. Om het nog erger te maken, toonden de verschillende openbare tests die Amazon Game Studios hield een ruwe ervaring, en een die leed aan veel evenwichtsproblemen.

Nu lijkt het er echter op dat Amazon eindelijk begint aan te scherpen wat de Nieuwe Wereld leuk maakt, hoewel het, met minder dan een maand tot de volledige release, misschien niet de perfecte MMO is die velen volhouden voor. Tenminste nog niet.

Lijnen in het zand

Een van de belangrijkste mechanismen waardoor New World opv alt, is het gebruik van facties om een constant strijdende wereld te creëren die spelers kunnen verkennen. Natuurlijk kun je kiezen of je al dan niet wilt deelnemen aan player versus player (PVP) gevechten, maar je zult nog steeds een factie moeten kiezen en eraan beginnen te werken om je specifieke groep te helpen zijn macht te vestigen in deze, ahem, nieuwe wereld.

Image
Image

De monteur doet erg denken aan games als Planetside en Planetside 2, die beide sterk gericht zijn op verschillende facties die controle krijgen over buitenposten en gebieden. Over de hele kaart in Nieuwe Wereld kunnen facties steden en forten overnemen, waardoor ze de stroom van belastingen en andere mechanica in het gebied kunnen beheersen. Dit verta alt zich bovendien in spelercontrole over hoe crafting-stations worden geüpgraded, waardoor de verschillende steden op verschillende manieren kunnen gedijen, afhankelijk van hun leiderschap.

In de kern voelt Nieuwe Wereld eindelijk alsof het veel te bieden heeft.

Het Faction-systeem is een groot deel van de door spelers aangestuurde wereld die Amazon wil pushen in de Nieuwe Wereld. Hoewel er wat problemen zijn met het balanceren - mijn specifieke server eindigde met één factie die het grootste deel van de kaart in het weekend veroverde - creëert het over het algemeen een aantal intense momenten die je gewoon niet zult vinden in veel andere MMO's. Niet alleen zijn de grote speler-tegen-speler-gevechten indrukwekkend, maar ze kunnen ook leiden tot een sappig interactie-drama, zoals een speler de controle over het bedrijf (of gilde) overnemen nadat hij de controle over een territorium heeft verkregen, waardoor alle oppositie effectief wordt verwijderd voor hoe ze willen om dingen uit te voeren.

Geregeld worden

Voor al het goede zijn er echter nog wat vage stukjes. Gevechten kunnen soms een beetje ruw zijn, vooral omdat Amazon verbindingsproblemen met het serversysteem probeert op te lossen. Dit is natuurlijk te verwachten in een nieuwe game, vooral in de pre-release bèta wanneer stresstestservers een belangrijk punt in de ontwikkeling zijn.

Net als de rest van de gamewereld, is de economie bedoeld om door spelers te worden aangestuurd, waarbij de Trading Post de enige manier is om onnodige items te lossen voor wat extra goud. Het probleem met een dergelijk systeem is echter dat het er vaak toe leidt dat veel items te duur zijn, omdat spelers gewoon alles wat ze niet willen of nodig hebben op de markt dumpen met de hoogste prijs die ze denken te kunnen krijgen.

Image
Image

Bovendien, omdat het nog steeds in bèta is en veel spelers nog steeds dingen aan het testen zijn, biedt de markt zelf niet de hoeveelheid goederen die je van een bloeiende handelspost zou verwachten. Dit zou heel goed kunnen veranderen na de release, maar het is iets dat ik graag wil zien in de loop van weken of zelfs maanden nadat New World uitkomt.

Het andere probleem dat ontstaat bij het maken van een groot spel, vooral een spel waarbij 1.000 spelers samen op een server worden geplaatst, zijn de algehele spelprestaties. Dit is een plek waar New World enorm worstelt, waarbij de game zelfs een aantal duurdere grafische kaarten in de eerste week van de bèta heeft gemetseld. Gevechten met grote spelersgroepen kunnen leiden tot lage frames per seconde (FPS), waardoor de game zelfs op krachtigere hardware in een prentenboek kan veranderen.

In de kern voelt Nieuwe Wereld eindelijk alsof het veel te bieden heeft. Natuurlijk zijn er wat oppervlakteproblemen, maar die kunnen gaandeweg altijd worden opgelost. Voor nu ben ik opgewonden om te zien wat de release van New World brengt, en ik ben geïnteresseerd om te zien hoe Amazon Game Studios zich blijft verdiepen in wat de ervaring zo boeiend maakt.

Aanbevolen: