Hoe Nikatine een stem werd voor transgenders op Twitch

Inhoudsopgave:

Hoe Nikatine een stem werd voor transgenders op Twitch
Hoe Nikatine een stem werd voor transgenders op Twitch
Anonim

Geestig, sardonisch en een beetje verslavend. Het merk Nikatine is onweerstaanbaar. Veronica Ripley, de naam achter het merk, begon haar streamingcarrière op Twitch met het spelen van Overwatch en 'nerdy building games' zoals de indie-ruimtevluchtsimulator Kerbal Space Program.

Image
Image

Tegenwoordig is ze een allround streamer die zich onderdompelt in RPG's, rollenspellen op tafels en de opkomende politieke sfeer van de streaminggigant. Ze heeft carrière gemaakt als gamer en ze is klaar om de wereld net zo gemakkelijk te veroveren als ze Twitch heeft veroverd.

"Ik herinner me dat ik dacht dat mensen online videogames streamen als een show. Ik was geïntrigeerd", vertelde ze Lifewire in een telefonisch interview.

"Ik had niet gedacht dat het zou gebeuren, maar hier ben ik dan. Ik wil gewoon creatief zijn. Ik wil mezelf creatief uiten, of dat nu in een rollenspel is of het creëren van een interessante politieke discussie."

Snelle feiten

  • Name: Veronica Ripley
  • Van: Geboren in de schilderachtige badplaats Monterey, Californië, voor de kust van de gelijknamige Monterey Bay, was Veronica's jeugd verdeeld tussen de dubbele huizen van haar gescheiden ouders. Haar multiculturele opvoeding werd begeleid door haar Latina-moeder, een thuiswerker in de kinderopvang, en een blanke vader, een lokale politicus en architect.
  • Random delight: Ze werd door haar vader in de wereld van gaming geïntroduceerd. Ze bouwden haar eerste pc toen ze 10 jaar oud was, toen ze de ins en outs van lokale netwerken leerde om Starcraft en Red Alert te spelen. Zij en haar vader hebben nog steeds elke woensdag een spelletjesavond.
  • Belangrijk citaat of motto om naar te leven: "Zeer veilig en heel normaal."

Oh, de plaatsen waar je naartoe gaat

Ripley groeide op in de jaren '90 en had een speciale band met videogames. Naast de band met haar vader, werden ze een uitlaatklep voor haar creatieve angst in de monochrome, idyllische buitenwijk van Monterey, Californië.

Gevormd door kunstzinnige, cerebrale drama's zoals Being John Malkovich en American Beauty, was Ripley's jeugd tussen twee huizen een perfect plezierige ervaring.

Het gematigde klimaat van Monterey en de eentonigheid zorgden ervoor dat ze elders opwinding zocht. Als een natuurlijke creatieveling vond ze haar toevlucht in acteren en muziek. Haar zinnen waren gericht op Tinseltown.

Ik heb heel hard mijn best gedaan om het soort streamer te zijn dat ik als kind nodig had gehad… Je weet wel, een positieve weergave van een transpersoon die gelukkig en succesvol kan zijn, Na de middelbare school verhuisde ze naar Los Angeles om een acteercarrière na te streven. Ze vond een beetje succes zowel voor de camera als achter de schermen, maar uiteindelijk vond ze zichzelf terug in Monterrey nadat de verwachtingen van het acteerleven in een slopende ontevredenheid uitmondden.

"Ik realiseerde me toen ik in Los Angeles was dat elke stap die ik dichter bij het slagen als acteur in LA kwam, me een stap verder van mijn doelen als transpersoon naar de transitie bracht", zei ze en beschrijft haar ervaring omgaan met de fysieke verwachtingen van Hollywood.

Haar trans-identiteit was iets wat ze tot dat moment verborgen hield. Ze beschrijft hoe ze zichzelf verloor in haar creatieve pogingen om haar gedachten af te leiden, wat ze zag als een 'schuldig geheim'. Het spelen van videogames was haar kleine ontsnapping: een fantasiewereld waarin ze alles of iedereen kon zijn die ze maar wilde.

Ik heb games altijd gezien als een uitlaatklep voor expressie. Voor een transpersoon kunnen videogames een ongelooflijke manier zijn om bepaalde verlangens te uiten die je misschien hebt met betrekking tot geslacht en presentatie, ik merkte dat ik verdwaalde in games en Dat doe ik nog steeds,' zei ze lachend.

Ripley begon haar medische transitie kort nadat ze thuiskwam uit Hollywood, en van daaruit schreef ze zich in op de universiteit en behaalde een diploma in audio-engineering.

Image
Image

Haar leven zou een onverwachte wending nemen toen ze ontdekte dat ze haar natuurlijke theaterharten kon kanaliseren in het maken van digitale inhoud. De voormalige tech-wiz zei dat ze haar baan in de industrie opgaf na slechts negen maanden streamen en genoeg betrokkenheid had verzameld om zichzelf financieel te ondersteunen.

Transmission Gaming

Aanvankelijk vond ze gezelschap en kameraadschap onder andere transgender-gamers op het platform via de inmiddels ter ziele gegane Twitch-gemeenschappen. De zelforganiserende ontdekkingstool stelde haar in staat om verbinding te maken met andere streamers op het snelgroeiende platform, en beïnvloedde haar om haar eigen communityhub te starten: Transmission Gaming.

"Ik wilde Overwatch met mensen spelen en kreeg steeds vreselijke mensen in de in-game voicechat die me constant zouden misleiden", zei ze.

"Dus het online vinden van de transgemeenschap was zo'n groot voordeel voor mij, omdat er plotseling een heleboel andere mensen waren die hetzelfde doormaakten."

Transmission Gaming is uitgegroeid tot meer dan alleen een Discord-server voor trans-gamers om verbinding te maken en gamingpartners te vinden. Als gemeenschap hebben ze liefdadigheidsevenementen georganiseerd en bestaan ze tegelijkertijd als een 63-koppig Twitch-team dat een hele reeks transgender-gamers herbergt.

Door de jaren heen is Ripley een kameleon geweest in de streamingwereld: ze schakelde van genre naar genre en nam haar toegewijde fans mee. Ze heeft zichzelf verwrongen op een manier die maar weinig streamers hebben. Ze belichaamt de veelzijdige, genuanceerde persoon die velen vaak vergeten achter de streamer-persona te zitten.

Twitch overnemen

Nu is ze gedoken in de controversiële wereld van Twitch-politiek en wijdt een deel van haar wekelijkse inhoud aan 'Just Chatting'-streams, gecentreerd rond de politieke en culturele machinaties van de moderne Amerikaanse samenleving.

Ik had niet gedacht dat het zou gebeuren, maar hier ben ik dan! Ik wil gewoon creatief zijn. Ik wil mezelf creatief uiten, of dat nu in een rollenspel is of het creëren van een interessante politieke discussie.

Ripley benadrukt het merk Twitch, en daarom hebben ze haar in 2019 officieel Twitch-ambassadeur gemaakt, samen met 36 andere makers die een voorbeeld zijn van wat de streaminggigant hoopt te beheren als merk op het platform. Van de 27.000 partners van het platform zijn er slechts 83 aangewezen als officiële Twitch-ambassadeurs, waaronder Nikatine.

Ripley is merkbaar minder terughoudend om de rolmodeltitel op zich te nemen, vergeleken met haar tijdgenoten, die vaak geen onnodige verantwoordelijkheid of last ontlopen. In plaats daarvan ziet ze het als een soort kosmische plicht.

"Ik heb heel hard mijn best gedaan om het soort streamer te zijn dat ik als kind of toen ik door een overgang ging, nodig had gehad. Weet je, een positieve weergave van een transpersoon die kan worden gelukkig en succesvol, "zei ze.

"Op een plek als Twitch, waar inhoud centraal staat, is het soms mooi om risico's te nemen."

Aanbevolen: