Dubbel opstarten van Windows 8.1 en elementair besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Dubbel opstarten van Windows 8.1 en elementair besturingssysteem
Dubbel opstarten van Windows 8.1 en elementair besturingssysteem
Anonim

Wat te weten

  • Schijfruimte scheiden van Windows en een opstartbare USB-schijf met elementair besturingssysteem maken.
  • Steek de USB-stick in uw computer en volg de procedure voor het opstarten naar USB.
  • Maak verbinding met internet en kies Install Elementary OS > Installeer naast Windows.

Dit artikel legt uit hoe je Windows en het elementaire besturingssysteem dubbel kunt opstarten. Deze instructies zijn van toepassing op Elementair OS 5.1 en Microsoft Windows 8.1 en 10.

Vereisten

Voordat u begint, moet u:

  • Maak een back-up van je computer
  • Bereid je harde schijf voor op het installeren van Elementary OS - voor dual-boot moet je wat schijfruimte scheiden van Windows. We raden minimaal 20 GB aan.
  • Maak een opstartbare USB-drive voor het elementaire besturingssysteem

Opstarten in elementair besturingssysteem

Het proces voor dual-boot Windows en Elementary OS lijkt veel op het proces voor andere grote distributies.

Met Elementary OS op een USB-station, sluit u het station aan op uw computer. Volg de procedure van uw computer voor het opstarten naar USB.

Verbinding maken met internet

Als u een Ethernet-kabel gebruikt die rechtstreeks op uw router is aangesloten, moet u automatisch verbinding maken met internet.

Als u draadloos verbinding maakt, klikt u op het netwerkpictogram in de rechterbovenhoek en kiest u uw draadloze netwerk. Voer de beveiligingssleutel in.

Verbinding maken is handig omdat het installatieprogramma relevante applicatie- en beveiligingsupdates opha alt die zijn uitgebracht sinds de originele schijfkopie op de markt kwam.

Het installatieprogramma uitvoeren

Dubbelklik op het bureaublad op het pictogram Install Elementary OS. Dat pictogram start een wizard die een grafische doorloop van het configuratieproces biedt. Volg de schermen.

Image
Image

Nauwkeurigere instructies nodig voor het installeren van Linux? Bekijk hoe Linux te installeren voor meer context.

Opties van notitie:

  • Op het scherm Vereisten raden we aan dat u Software van derden installeren geselecteerd laat. Als u het deselecteert, zal uw machine zich meer houden aan de principes van vrij en open source, maar ten koste van het verlies van een aantal eigen codecs voor het afspelen van multimedia en voor het beheren van netwerkadapters.
  • Op het scherm Installatie-opties selecteert u Install naast Windows. Deze instelling zorgt voor meer gedetailleerde partitionering van de harde schijf.

Bottom Line

Als je de grootte van een Windows-partitie hebt aangepast om ruimte te maken voor Linux, moet je ten minste 20 GB over hebben. Wanneer het elementaire installatieprogramma de instellingenschermen voor partitionering bereikt, selecteert u de ruimte die overblijft van dat eerdere proces.

Boot Manager

In de meeste gevallen installeren de standaardinstellingen de opstartmanager correct. Oudere computers gebruikten BIOS, maar nieuwere machines gebruiken EFI, dat opstartvolumes anders beheert.

Als je het elementaire besturingssysteem niet kunt zien nadat je hebt opgestart, kijk dan eens bij Hoe Ubuntu opstart voor Windows; het proces is identiek voor Elementair.

Aanbevolen: