Hoe te controleren of uw iPhone onder de garantie v alt

Inhoudsopgave:

Hoe te controleren of uw iPhone onder de garantie v alt
Hoe te controleren of uw iPhone onder de garantie v alt
Anonim

Wat te weten

  • Voer het serienummer van uw iPhone in de garantiecontroletool van Apple in.
  • Klik op Doorgaan.

Volg deze instructies om erachter te komen of uw iPhone of ander Apple-apparaat onder de garantie v alt.

Hoe te controleren of uw iPhone onder de garantie v alt

Als je wilt weten of je iPhone of ander Apple-apparaat nog onder de garantie v alt, heb je alleen het serienummer van je apparaat nodig. Volg deze stappen:

  1. Begin met het vinden van het serienummer van je iPhone. Er zijn twee manieren om het te vinden:

    Tik op Instellingen > Algemeen > Over en zoek de Serial Nummer sectie.

    Image
    Image

    Synchroniseer het apparaat met iTunes (of Finder, in macOS Catalina 10.15 en nieuwer). Het serienummer van het apparaat wordt bovenaan het beheerscherm weergegeven naast de afbeelding van het apparaat

    Image
    Image
  2. Ga in een willekeurige webbrowser naar de garantiecontroletool van Apple.

    Image
    Image
  3. Voer het serienummer van uw iPhone in de garantiecontrole in (en vul de CAPTCHA in) en klik op Doorgaan.
  4. Apple's garantiecontroletool geeft vijf stukjes informatie terug:

    • Het type apparaat. Gebruik dit om te bevestigen dat de garantie-informatie overeenkomt met het apparaat dat u controleert.
    • Of de aankoopdatum geldig is (wat vereist is voor ondersteuning binnen de garantie).
    • Uw telefonische technische ondersteuningsstatus. Na aanschaf van het apparaat is gedurende een beperkte tijd gratis telefonische ondersteuning beschikbaar. Wanneer deze verloopt, wordt telefonische ondersteuning per gesprek in rekening gebracht.
    • Of het apparaat nog steeds onder de garantie v alt voor reparaties en service, en wanneer die dekking afloopt. U ziet ook de geschatte vervaldatum van uw dekking.
    • Of het apparaat in aanmerking komt voor verlenging van de garantie via AppleCare, of de status van een actief AppleCare-beleid.
    Image
    Image

Als het apparaat niet is geregistreerd, de garantie is verlopen of AppleCare kan worden toegevoegd, klikt u op de link naast het item waarvoor u actie wilt ondernemen.

Wat te doen als uw iPhone nog onder de garantie v alt

Als je iPhone nog onder de garantie v alt, kun je:

  • Neem contact op met Apple-ondersteuning via telefoon, e-mail of chat.
  • Plan een afspraak om uw apparaat naar de Genius Bar in de dichtstbijzijnde Apple Store te brengen en persoonlijk ondersteuning te krijgen.
  • AppleCare+ toevoegen. Als uw apparaat niet langer onder de garantie v alt maar nog steeds in aanmerking komt voor AppleCare, is het meestal een slimme beslissing om AppleCare te kopen voordat u contact opneemt met Apple voor ondersteuning. Als je denkt dat je reparatie nodig hebt, kan AppleCare de kosten verlagen.

Bottom Line

De standaardgarantie die bij elke iPhone wordt geleverd, omvat gratis telefonische technische ondersteuning en beperkte dekking voor hardwareschade of -storingen. Leer er alles over in ons artikel over dat onderwerp.

Hoe u uw iPhone-garantie kunt verlengen: AppleCare versus verzekering

Als je in het verleden slechts één dure telefoonreparatie hebt moeten betalen, wil je misschien je garantie op andere apparaten verlengen. Je hebt twee keuzes: AppleCare en telefoonverzekering.

AppleCare is het uitgebreide garantieprogramma dat wordt aangeboden door Apple. Het neemt de standaardgarantie van de iPhone en verlengt de telefonische ondersteuning en hardwaredekking voor een volledige twee jaar. Een telefoonverzekering is net als elke andere verzekering: u beta alt een maandelijkse premie en heeft eigen risico's en beperkingen.

Als je op zoek bent naar dit soort dekking, is AppleCare de enige manier om te gaan. Verzekering is duur en biedt vaak een zeer beperkte dekking.

Aanbevolen: