Uw Yahoo Mail beschermen met authenticatie in twee stappen

Inhoudsopgave:

Uw Yahoo Mail beschermen met authenticatie in twee stappen
Uw Yahoo Mail beschermen met authenticatie in twee stappen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Account > Accountinfo > Accountbeveiliging.
  • Selecteer de link met de tekst Schakel 2SV in in, meld u opnieuw aan bij uw account zoals aangegeven en volg de aanwijzingen om het proces te voltooien.
  • Wanneer authenticatie in twee stappen is ingeschakeld, moet u uw wachtwoord invoeren en een code die naar uw mobiele telefoon is verzonden.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u tweefactorauthenticatie (ook bekend als 2FA of tweestapsauthenticatie) voor uw Yahoo Mail-account op uw desktopcomputer kunt inschakelen.

Bescherming van uw Yahoo! E-mail met authenticatie in twee stappen

Voor een vergelijkbare mate van beveiliging biedt Yahoo Mail ook inloggen met toegangssleutels met een mobiele app.

Bescherm uw Yahoo Mail-account met authenticatie in twee stappen

Een tweede authenticatielaag toevoegen om te beschermen tegen verdachte inlogpogingen:

  1. Selecteer het Account icoon en kies Account Info.

    Image
    Image
  2. Selecteer Accountbeveiliging in het menu aan de linkerkant.

    Image
    Image
  3. Selecteer de link met de tekst Schakel 2SV in in en meld u vervolgens opnieuw aan bij uw account wanneer daarom wordt gevraagd.

    Image
    Image
  4. Klik op Aan de slag in de pop-up die verschijnt.

    Image
    Image
  5. Selecteer de methode die je wilt gebruiken voor authenticatie.
  6. Als je Telefoonnummer hebt gekozen, voer je bij de prompt een mobiel nummer in. Als je Authenticator App hebt gekozen, volg dan de stappen op het scherm om de QR-code te scannen met je authenticator-app. Als je Beveiligingssleutel hebt gekozen, volg dan de aanwijzingen om de vereiste informatie in te voeren.

    Als je je mobiele nummer invoert, laat dan niet-numerieke tekens weg. Voer bijvoorbeeld 1234561234 in in plaats van 123-456-1234 of (123) 456-1234.

  7. Afhankelijk van de methode die je hebt gekozen, ontvang je een sms of telefoontje met de verificatiecode. Typ de code in het dialoogvenster dat op het scherm verschijnt nadat u de contactmethode hebt gekozen en selecteer vervolgens Verify.

    Image
    Image

Over twee-factorenauthenticatie

Tweestapsverificatie (2FA), ook wel tweestapsverificatie genoemd, is een beveiligingsprotocol dat twee methoden vereist om toegang te krijgen tot een applicatie of programma. De website van uw bank kan bijvoorbeeld meer nodig hebben dan een gebruikersnaam en wachtwoord; u kunt ook worden gevraagd een foto te identificeren die u eerder hebt gekozen om te bewijzen dat u bent wie u beweert te zijn.

Als alternatief vereisen sommige sites zoals Yahoo authenticatie op een apart apparaat, zoals je telefoon. Deze extra beveiligingslaag is voor uw bescherming.

Hoe veilig is uw e-mail bij Yahoo?

De Yahoo Mail-service controleert het wachtwoord wanneer iemand inlogt op een account; het kijkt ook naar de locatie en computer van waaruit de poging wordt gedaan. Als iemand er verdacht uitziet (bijvoorbeeld een login vanaf een apparaat dat u nog nooit eerder hebt gebruikt), kan Yahoo meer dan het wachtwoord vereisen, maar alleen als authenticatie in twee stappen is ingeschakeld.

Wanneer authenticatie in twee stappen is ingeschakeld, moet u uw wachtwoord invoeren en een code die naar uw mobiele telefoon is verzonden.

Aanbevolen: