Chrome-app voor Android fungeert nu als authenticatie in twee stappen

Chrome-app voor Android fungeert nu als authenticatie in twee stappen
Chrome-app voor Android fungeert nu als authenticatie in twee stappen
Anonim

Google breidt zijn beveiligingsmogelijkheden uit door de Chrome-app op Android te laten functioneren als een methode voor authenticatie in twee stappen (2SV) wanneer iemand inlogt op een nieuw apparaat.

Nadat ze hebben geprobeerd in te loggen op een nieuw apparaat, ontvangen gebruikers een prompt op hun telefoon met de vraag of ze proberen in te loggen. Het Google-promptbericht opent een pagina op volledig scherm met de vraag: "Probeer je Log in?" met de opties "Ja" en "Nee, ik ben het niet" onderaan het scherm.

Image
Image

Vervolgens verschijnt er een bericht met de tekst: "Iemand probeert in te loggen op uw account vanaf een apparaat in de buurt." Gebruikers moeten op hun telefoon bevestigen dat zij inderdaad op een ander apparaat zijn ingelogd. Ten slotte verschijnt het bericht "Verbinding maken met uw apparaat" met een draaiende animatie die lijkt op de gebruikelijke telefoonbeveiligingsmaatregelen.

De nieuwe functie maakt gebruik van caBLE (cloud-enabled Bluetooth Low Energy) voor zijn veiligheidscontroles. Bluetooth Low Energy verwijst naar een apparaat dat Bluetooth-technologie op een laagfrequente band gebruikt om met andere apparaten te communiceren. De tech v alt op door zijn korte verbindingstijden, maar hoge datasnelheden. Deze communicatie is mogelijk via de Google Cloud.

De nieuwe 2SV vereist dat gebruikers inloggen op hetzelfde account en Chrome-synchronisatie hebben ingeschakeld. Google biedt een reeks instructies voor het activeren van Chrome Sync op zijn website.

Image
Image

Momenteel is deze nieuwe verificatiefunctie alleen beschikbaar op Chrome 93 Beta voor Android en Chrome 92 op Macs. Het is nog niet algemeen beschikbaar voor alle gebruikers.

Dit is het nieuwste in Google's toenemende acceptatie van 2-factor-verificatiemethoden. Eerder introduceerde het bedrijf USB-C Titan-beveiligingssleutels voor fysieke beveiliging en implementeerde het een vergelijkbare technologie in eerdere apparaten.

Aanbevolen: