De herstelschijf-assistent van de Mac gebruiken

Inhoudsopgave:

De herstelschijf-assistent van de Mac gebruiken
De herstelschijf-assistent van de Mac gebruiken
Anonim

Onderdeel van de installatie van OS X Lion en OS X Mountain Lion is het maken van een verborgen herstelvolume. U kunt dit herstelvolume gebruiken om uw Mac op te starten en nooddiensten uit te voeren, zoals Schijfhulpprogramma uitvoeren om een schijf te repareren, op internet surfen om informatie te vinden over een probleem dat u ondervindt of een noodzakelijke update downloaden. U kunt zelfs het herstelvolume gebruiken om OS X Lion of OS X Mountain Lion opnieuw te installeren, hoewel hiervoor een volledige download van het OS X-installatieprogramma nodig is.

De informatie in dit artikel is van toepassing op OS X Mountain Lion (10.8) en OS X Lion (10.7).

Image
Image

Beperkingen van het herstelvolume

Op het eerste gezicht lijkt het herstelvolume een goed idee, maar het heeft een aantal fundamentele tekortkomingen. Het meest in het oog springende probleem is dat het herstelvolume op uw opstartschijf wordt gemaakt. Als de opstartschijf hardwareproblemen heeft, is het denkbaar dat het herstelvolume niet toegankelijk is. Dat zet een domper op het hele idee van een noodherstelvolume.

Het tweede probleem is dat het installatieproces van het besturingssysteem problemen kan opleveren bij het maken van het herstelvolume. Dit geldt met name voor die Mac-gebruikers die geen eenvoudige schijfinstallatie gebruiken; in sommige gevallen kan het installatieprogramma het herstelvolume helemaal niet maken.

De release van OS X Recovery Disk Assistant

Als reactie op deze beperkingen heeft Apple een nieuw hulpprogramma uitgebracht, de OS X Recovery Disk Assistant, waarmee een herstelvolume op een externe harde schijf of flashstation kan worden gemaakt. Hierdoor kunt u het herstelvolume bijna overal plaatsen waar u maar wilt.

De OS X Recovery Disk Assistant maakt een nieuw herstelvolume door het bestaande herstelvolume te klonen. Als uw OS X-installatie het oorspronkelijke herstelvolume niet kon maken, heeft dit nieuwe hulpprogramma van Apple weinig zin.

Het tweede probleem is dat de OS X Recovery Disk Assistant alleen herstelvolumes maakt op externe schijven. Als je een tweede interne schijf hebt, wat mogelijk is op veel van de Macs die Apple verkoopt, waaronder de Mac Pro, iMac en Mac mini, kun je deze niet gebruiken als bestemming voor je herstelvolume.

Ondanks deze fouten is het nog steeds een goed idee om een herstelvolume te hebben dat groter is dan het volume dat oorspronkelijk is gemaakt tijdens de installatie van OS X Lion, en dat doe je met de Recovery Disk Assistant.

Wat u nodig hebt om de OS X Recovery Disk Assistant te gebruiken

Zorg ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt voordat je begint.

  • Een kopie van de OS X Recovery Disk Assistant. Dat is een gemakkelijke vereiste om te vervullen; de Recovery Disk Assistant is beschikbaar op de Apple-website.
  • Een werkende OS X Recovery HD De Recovery Disk Assistant gebruikt een kloonproces om kopieën van de Recovery HD te maken. Als uw OS X-installatie de Recovery HD niet kon maken, is de OS X Recovery Disk Assistant niet bruikbaar. Om erachter te komen of je een Recovery HD hebt, start je je Mac opnieuw op terwijl je de Option-toets ingedrukt houdt. Dit dwingt je Mac om de opstartmanager te gaan gebruiken, die alle opstartbare volumes weergeeft die op je Mac zijn aangesloten. U kunt dan het herstelvolume kiezen, meestal Recovery HD genoemd. Nadat u het herstelvolume hebt geselecteerd, start uw Mac op en worden de herstelopties weergegeven. Als alles goed is, ga je gang en herstart je Mac normaal. Als u geen herstelvolume heeft, kunt u de Recovery Disk Assistant niet gebruiken.
  • Een externe schijf om als bestemming te dienen voor de nieuwe Recovery HD. De externe kan elke schijf zijn die opstartbaar is, inclusief externe USB-, FireWire- en Thunderbolt-gebaseerde schijven, evenals de meeste USB-flashstations.
  • Ten minste 650 MB beschikbare ruimte op de externe schijf De Recovery Disk Assistant wist de externe schijf en creëert dan slechts 650 MB ruimte voor zichzelf, wat een verspilling is. Het is een goed idee om de externe schijf in meerdere volumes te partitioneren. U kunt één volume aan de Recovery HD toewijzen en de rest van uw externe schijf opslaan om naar eigen inzicht te gebruiken.

De externe schijf voorbereiden

De OS X Recovery Disk Assistant wist het externe doelvolume volledig. Als u een harde schijf van 320 GB gebruikt die is gepartitioneerd als een enkel volume, wordt alles wat zich momenteel op die schijf bevindt gewist en maakt de Recovery Disk Assistant een nieuwe enkele partitie van slechts 650 MB, waardoor de rest van de schijf onbruikbaar blijft. Dat is een grote verspilling van een perfect goede harde schijf.

Image
Image

U kunt dit probleem oplossen door eerst de externe schijf in ten minste twee volumes te partitioneren. Een van de volumes moet zo klein zijn als je kunt maken, maar groter dan 650 MB. Het resterende volume of de volumes kunnen elke grootte hebben die u de rest van de beschikbare ruimte wilt innemen. Als uw externe schijf gegevens bevat die u wilt bewaren, maak er dan een back-up van voordat u begint.

Als je bereid bent om alles op de externe schijf te wissen, gebruik dan Schijfhulpprogramma om je schijf te partitioneren.

Het resultaat is een externe schijf met ten minste twee volumes; een klein volume voor het herstelvolume en een of meer grotere volumes voor algemeen gebruik.

Noteer de naam die u geeft aan het kleinere volume dat u maakt, het volume dat u als herstelvolume gebruikt. De OS X Recovery Disk Assistant geeft volumes op naam weer, zonder aanduiding van de grootte. U moet de naam weten van het volume dat u wilt gebruiken, zodat u niet per ongeluk wist en het verkeerde volume gebruikt.

Het herstelvolume maken

Nu alles is voorbereid, is het tijd om de OS X Recovery Disk Assistant te gebruiken om de Recovery HD te maken.

Image
Image
  1. Zorg ervoor dat de externe schijf is aangesloten op uw Mac en dat deze wordt weergegeven als gekoppeld op het bureaublad of in een Finder-venster.
  2. Koppel de OS X Recovery Disk Assistant schijfkopie die u hebt gedownload van de Apple-website door te dubbelklikken op het pictogram. Het staat waarschijnlijk in je Downloads directory; zoek naar een bestand met de naam RecoveryDiskAssistant.dmg.
  3. Open het OS X Recovery Disk Assistant volume dat u zojuist hebt gemount en start de Recovery Disk Assistant applicatie.
  4. Omdat de applicatie van internet is gedownload, wordt u gevraagd of u de applicatie wilt openen. Klik op Open.
  5. De OS X Recovery Disk Assistant-licentie wordt weergegeven. Klik op de Akkoord knop om door te gaan.

  6. De OS X Recovery Disk Assistant geeft alle externe volumes weer die op uw Mac zijn aangesloten. Klik op het volume dat u wilt gebruiken als bestemming voor het herstelvolume. Klik op Doorgaan om het creatieproces te starten.
  7. Voer het gevraagde beheerdersaccountwachtwoord in en klik op OK. De Recovery Disk Assistant toont de voortgang van het maken van de schijf.

    De inhoud van de schijf of partitie wordt op dit punt gewist.

  8. Nadat het herstelvolume is gemaakt, klikt u op de knop Quit.

Je hebt nu een herstelvolume op je externe schijf.

Test je nieuwe herstelvolume om te bevestigen dat het werkt door je Mac opnieuw op te starten terwijl je de Option-toets ingedrukt houdt. U zou de nieuwe Recovery HD als een van de opstartopties moeten zien. Selecteer Recovery HD en kijk of je Mac succesvol opstart en de herstelopties weergeeft. Als u zeker weet dat de Recovery HD werkt, start u uw Mac normaal opnieuw op.

Aanbevolen: