Het foutopsporingsmenu van Schijfhulpprogramma inschakelen

Inhoudsopgave:

Het foutopsporingsmenu van Schijfhulpprogramma inschakelen
Het foutopsporingsmenu van Schijfhulpprogramma inschakelen
Anonim

Schijfhulpprogramma in OS X Yosemite en eerder heeft een verborgen Debug-menu dat, indien ingeschakeld, u toegang geeft tot meer Schijfhulpprogramma-functies dan u gewoonlijk ziet. Hoewel Schijfhulpprogramma al een tijdje een Debug-menu heeft, werd het nog nuttiger met de komst van OS X Lion.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Macs met OS X Yosemite (10.10) tot en met OS X Lion (10.7).

Image
Image

Met OS X Lion heeft Apple een Recovery HD-partitie toegevoegd aan de opstartschijf. U kunt het gebruiken om op te starten en hulpprogramma's zoals Schijfhulpprogramma uit te voeren, OS X opnieuw te installeren en toegang te krijgen tot internet om oplossingen te vinden voor problemen die u ondervindt. De Recovery HD-partitie is echter verborgen en is niet zichtbaar vanuit Schijfhulpprogramma.

Dit kan tot problemen leiden, waaronder de mogelijkheid dat er meerdere Recovery HD-partities op verschillende schijven staan wanneer u schijven dupliceert, schijven vervangt of OS X opnieuw installeert. Het kan ook voorkomen dat u de Recovery HD-partitie naar een nieuwe schijf, mocht u ooit een schijf moeten vervangen of dingen op uw schijven willen verplaatsen.

Debug-menu-items

Schijfhulpprogramma's Het Debug-menu heeft een selectie van mogelijkheden, waarvan de meeste zijn ontworpen voor ontwikkelaars om te gebruiken bij het testen van apps die werken met het opslagsysteem van de Mac. De meeste items zijn goedaardig, zoals Lijst alle schijven of Lijst alle schijven met eigenschappen. U kunt ook Duizend minuten aftellen inschakelen om de consolelogboeken voor Schijfhulpprogramma te wijzigen in 60, 000 seconden of duizend minuten. Het doel is om een nauwkeurigere weergave te hebben van wanneer loggebeurtenissen plaatsvinden.

Interessanter voor de gemiddelde Mac-gebruiker zijn twee commando's in het Debug-menu:

  • Update van schijvenlijst forceren: Zoals de naam al aangeeft, zorgt dit ervoor dat Schijfhulpprogramma de schijven in de zijbalk bijwerkt. Dit kan handig zijn als u een schijf hebt aangesloten of verwijderd terwijl Schijfhulpprogramma open is.
  • Toon elke partitie: Dit toont alle partities op de Mac-schijf, zelfs als ze bedoeld zijn om verborgen te zijn.

Als u toegang wilt tot de OS X Lion en de latere Recovery HD-partitie om klonen of back-ups te maken, is het inschakelen van het menu Foutopsporing in Schijfhulpprogramma de gemakkelijkste manier om deze onzichtbare partities te zien en ermee te werken.

Schakel foutopsporing in voor OS X Yosemite en eerder

Met de release van OS X El Capitan heeft Apple de ondersteuning voor het verborgen foutopsporingsmenu van Schijfhulpprogramma's verwijderd. Deze Terminal-opdrachten werken alleen voor versies van OS X Yosemite en eerder. Om het Debug-menu in Schijfhulpprogramma in te schakelen:

  1. Sluit Schijfhulpprogramma als het open is.
  2. Launch Terminal, gelegen op Applications > Utilities.
  3. Voer de volgende opdracht in bij de Terminal-prompt:

    standaardwaarden schrijven com.apple. DiskUtility DUDebugMenuEnabled 1

  4. Druk op Enter of Return.
  5. Sluiten Terminal.

De volgende keer dat u Schijfhulpprogramma start, is het menu Foutopsporing beschikbaar.

Schakel het foutopsporingsmenu uit in Schijfhulpprogramma

Als u het Debug-menu weer wilt uitschakelen, voert u de volgende stappen uit:

  1. Sluit Schijfhulpprogramma als het open is.
  2. Launch Terminal, te vinden op Applications > Utilities.
  3. Voer de volgende opdracht in bij de Terminal-prompt:

    standaardwaarden schrijven com.apple. DiskUtility DUDebugMenuEnabled 0

  4. Druk op Enter of Return.
  5. Sluiten Terminal.

Schijfhulpprogramma's uitschakelen Het foutopsporingsmenu stelt de opdrachten in het menu niet opnieuw in op hun standaardstatus. Als je een van de instellingen hebt gewijzigd, wil je ze misschien terugzetten in hun oorspronkelijke staat voordat je het Debug-menu uitschakelt.

Dat is alles wat er is om het Schijfhulpprogramma Debug-menu in of uit te schakelen. Ga je gang en kijk welke functies beschikbaar zijn in het menu Debug. U zult waarschijnlijk het handigst vinden om elke partitie te tonen en de update van de schijflijst te forceren.

Gebruik Terminal voor OS X El Capitan en later

In het geval dat je je afvraagt, kun je verborgen schijfpartities bekijken in OS X El Capitan of hoger; u hoeft alleen de Terminal-app te gebruiken in plaats van de Schijfhulpprogramma-app. Ga als volgt te werk om een volledige lijst met schijfpartities te bekijken:

  1. Launch Terminal, te vinden op Applications > Utilities.
  2. Voer in het Terminal-venster het volgende in bij de opdrachtprompt:

    diskutil list

  3. Druk vervolgens op Enter of Return.
  4. Terminal geeft alle partities weer die momenteel op uw Mac zijn aangesloten.

Aanbevolen: