Hoe u uw iPhone-instellingen en -gegevens kunt wissen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw iPhone-instellingen en -gegevens kunt wissen
Hoe u uw iPhone-instellingen en -gegevens kunt wissen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Algemeen > Reset.
  • Selecteer Wis alle inhoud en instellingen om alles op de iPhone te wissen en terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.
  • Selecteer Reset All Settings om de instellingen terug te zetten naar de standaardwaarden, maar geen van uw gegevens of apps te wissen.

Dit artikel legt uit hoe je je iPhone-instellingen en -gegevens wist in iOS 12 en iOS 13. Het bevat informatie over het resetten van alleen de instellingen met behoud van je apps en gegevens, samen met andere reset-opties.

Hoe u de instellingen op uw iPhone kunt resetten

Als je al je instellingen en gegevens wist, wordt je telefoon teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Als je wilt, kun je alleen de instellingen op je iPhone verwijderen om een specifieke set instellingen te verwijderen en je apps en gegevens te behouden.

Maak altijd een back-up van uw iPhone voordat u deze terugzet naar de fabrieksinstellingen of instellingen verwijdert. Als er iets misgaat, kunt u de gegevens herstellen zonder permanent iets te verliezen.

Nadat je een back-up van je iPhone hebt gemaakt, volg je deze stappen:

  1. Open de Settings app op je iPhone.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Scroll naar beneden en selecteer Reset.
  4. Tik op Wis alle inhoud en instellingen om alle instellingen en gegevens van de iPhone te verwijderen of selecteer een van de andere reset-opties.

    Image
    Image
  5. Als er prompts verschijnen, volg dan de stappen op het scherm om ze te voltooien en de reset te voltooien.

Omdat de Reset All Content and Settings optie de hele telefoon reset, moet je hem helemaal opnieuw instellen als je van plan bent hem na de reset te gebruiken.

iPhone-resetopties

De zes beschikbare opties voor een iPhone-reset zijn:

  • Reset alle instellingen: Met deze optie worden al uw voorkeursinstellingen teruggezet naar de standaardinstellingen. Het wist geen van uw gegevens of apps.
  • Wis alle inhoud en instellingen: om uw iPhone-gegevens volledig te verwijderen, is dit de optie om te kiezen. Deze optie wist al uw voorkeuren en verwijdert elk nummer, film, afbeelding, app of bestand op het apparaat. Het is een tool om de fabrieksinstellingen te herstellen.
  • Netwerkinstellingen resetten: Deze optie zet uw draadloze netwerkinstellingen terug naar de fabrieksinstellingen. Het verwijdert elk wifi-wachtwoord dat je hebt ingevoerd, dus elke hotspot of router waarmee je telefoon automatisch verbinding maakt, herkent je telefoon niet meer.
  • Reset Keyboard Dictionary: Met deze optie worden alle aangepaste woorden en spellingen verwijderd die u aan het woordenboek en de spellingcontrole van uw telefoon hebt toegevoegd. Overweeg om de toetsenbordgeschiedenis van je iPhone te resetten als je onnauwkeurige suggesties krijgt.
  • Reset beginschermlay-out: gebruik deze optie om alle mappen en app-indelingen die u hebt gemaakt ongedaan te maken en de lay-out van uw iPhone terug te zetten naar de standaardstatus.
  • Locatie en privacy resetten: als u op deze optie tikt, vraagt elke app die ooit om toegang tot uw GPS-locatie, adresboek, microfoon of andere privégegevens heeft gevraagd, deze toestemmingen aan de volgende keer dat ze het nodig hebben.

Aanbevolen: