Hoe weet je wiens telefoonnummer het is

Inhoudsopgave:

Hoe weet je wiens telefoonnummer het is
Hoe weet je wiens telefoonnummer het is
Anonim

We zijn gewend om naar telefoonnummers te zoeken via namen en adressen, maar soms is het zo belangrijk om te weten wie de eigenaar is van een bepaald telefoonnummer. Je komt zo vaak nummers tegen en wilt weten wie de eigenaren zijn: het nummer van een privé beller die een gemiste oproep heeft gedaan, of een nummer dat je ergens genoteerd hebt maar vergeten bent van wie het is. Zoeken naar de eigenaar van een telefoonnummer staat bekend als reverse lookup.

Aangezien elk nummer moet worden toegewezen aan een persoon of een bedrijf, zou je technisch gezien in staat moeten zijn om het nummer naar die entiteit te herleiden, maar je krijgt niet altijd bevredigende resultaten. Eigenlijk is er geen zeker en betrouwbaar systeem om een nummer op te zoeken. Het werkt niet zoals het telefoonboek waar alles systematisch, onderschreven en compleet is.

De meeste mensen willen hun nummers privé houden, en het is de plicht van de telefoonaanbieder om ervoor te zorgen dat dit zo blijft. U krijgt dus geen bevredigende diensten van dergelijke telco's, tenzij het alleen voor vaste nummers is. Maar veel mensen zoeken omgekeerd telefoon op voor mobiele en VoIP-nummers, wat het nog moeilijker maakt. Bij sommige diensten moet je betalen voor het opzoeken van mobiele telefoonnummers, maar naarmate de communicatie-industrie volwassener wordt, worden gratis diensten steeds gebruikelijker en behoorlijk effectief.

Hoe omgekeerd telefoonnummer opzoeken werkt

Image
Image

Als het gaat om vaste nummers, krijg je ze van de telefoonserviceproviders, die aanwezig zijn in hun telefoonboek. Maar mobiele telefoonnummers zijn vaak van verschillende en vaak concurrerende mobiele operators. Reverse phone lookup engines moeten werken als verzamelaars en crawlers om hun databases te voeden. In feite is er achter elke reverse lookup-app of -site een engine die elk telefoonnummer vastlegt dat binnen zijn bereik komt, samen met alle bijbehorende informatie over de eigenaar - een naam, een adres, een land en zelfs foto's.

Sommige apps halen zelfs informatie uit de contactlijsten van hun gebruikers en voeden hun databases van hen. Ze verkennen ook de communicatienetwerken en links van hun gebruikers en extraheren op intelligente wijze zinvolle informatie om gegevens rond telefoonnummers te onderbouwen. Dus, als u op zoek bent naar een betrouwbare app of service voor het opzoeken van telefoonnummers, zoek er dan een met de grootste database met nummers.

Dus, het is niet nodig dat elk telefoonnummer dat er is een record heeft in een van de reverse lookup-databases voor telefoons, en degenen die wel een record hebben, hebben niet per se zinvolle gegevens over hun eigenaars. Eigenlijk zijn de meeste telefoonnummers (vooral mobiel) niet aanwezig in die databases. Dit is de reden waarom u niet altijd bevredigende resultaten krijgt. Maar dit gaat veranderen, met de opdringerige aard van de crawlers die achter de reverse lookup-apps werken, en met de snelheid waarmee de markten van derde landen upgraden.

De resultaten die je zeker krijgt, maar niet altijd wat je wilt. Zo kunnen de apps gemakkelijk afleiden uit welk land een nummer komt en door welke operator het wordt uitgevoerd. U kunt bijvoorbeeld een resultaat zien van zoiets als "Manhattan, Sprint". Geen naam. Hoewel het voor sommigen nuttig kan zijn, is het niet wat mensen willen van reverse lookup.

Een ander probleem dat u kunt tegenkomen bij het opzoeken van een omgekeerde telefoon is verouderde informatie. De opzoekservice heeft mogelijk de informatie verzameld van een vorige eigenaar van een nummer in het telefoonboek. Als je zoekt, mis je de nieuwe eigenaar en krijg je de oude.

Aan de andere kant moeten we opmerken dat sommige apps een enorm aantal hits geven. Zozeer zelfs dat velen van hen een betaalde service aanbieden voor het opzoeken van omgekeerde telefoons en terugbetalingen voor het geval de resultaten niet aan de verwachtingen voldoen. TrueCaller gaat er bijvoorbeeld prat op meer dan twee miljard nummers in zijn database te hebben en, interessanter, het is gratis. U kunt echter worden gevraagd om iets in te gooien in plaats van het geld. U kunt bijvoorbeeld worden gevraagd om u aan te melden met uw Facebook- of Google-account om van de gratis service te genieten.

De prijs van omgekeerd telefoonnummer opzoeken

Image
Image

Omgekeerd zoeken naar telefoonnummers is zowel gratis als betaald. Normaal gesproken is het gratis voor vaste telefoonnummers, maar als u de eigenaar van een mobiel nummer wilt zoeken, moet u betalen. Ik zou zeggen dat je 'moest' betalen omdat er zoveel apps zijn opgedoken die deze service gratis aanbieden. Er bestaat een interessant aantal websites en apps voor Android en iOS die vrij grote databases hebben van mobiele en vaste nummers en die gratis en zonder enige beperking reverse lookup bieden.

Je moet de kosten van reverse lookup niet alleen in termen van geld beschouwen. U moet er rekening mee houden dat u ook met uw privacy beta alt. Door een reverse lookup-app op uw smartphone te installeren en te gebruiken, geeft u de service achter alle rechten om uw nummer te gebruiken en alle informatie die ze over u kunnen verzamelen om hun database te voeden, zodat andere mensen u kunnen vinden wanneer ze zoeken voor uw nummer.

De app doet ook mijnbouw in je contactenlijst en verzamelt veel informatie over je contacten om hun database te voeden. Voor ons is de vergelijking duidelijk; als je het meeste wilt halen uit gratis apps voor het opzoeken van telefoonnummers, moet je klaar zijn om de privacy van je telefoonnummer en die van de nummers in je contactenlijst te vergeten.

Zoals hierboven vermeld, vragen sommige gratis services u om in te loggen op uw Facebook- of Google-account voordat u de service gratis kunt gebruiken. De meeste mensen zijn al met hun browser aangemeld bij deze services, dus ze worden niet gevraagd. Raad eens waarom ze u van dienst willen zijn in uw persoonlijke sociale netwerkaccount? Zodat ze een maximum aan informatie uit uw account kunnen halen, vol met links naar andere mensen, en vol met persoonsgegevens over deze mensen. Dit is hoe ze hun database bouwen.

Bij het testen van een app voor het opzoeken van omgekeerde nummers, bracht een van de geteste mobiele nummers de verkeerd geschreven naam en een foto terug die duidelijk zonder medeweten was genomen. We hebben afgeleid dat de app die naam en foto heeft gecrawld en opgegraven uit de contactenlijst van een van de kennissen die dat nummer op hun smartphone heeft opgeslagen met de naam van de eigenaar van het mobiele nummer verkeerd geschreven en een foto die ze hebben gemaakt.

Het vreselijke is dat zelfs als je probeert weg te blijven van deze privacy-busters, de kans groot is dat je gegevens al in hun database staan. Wat kun je eraan doen? Niet veel, behalve dat je kunt vragen dat ze je telefoonnummer, en vervolgens alle gegevens die daarbij horen, van de lijst verwijderen. We weten dat TrueCaller dit biedt. Maar elke app is anders.

Bottom Line

Hier zijn enkele van de websites waar u naar een nummer kunt zoeken zonder dat u een app op uw smartphone hoeft te installeren. Merk op dat deze sites Noord-Amerikaans zijn, wat betekent dat uw kansen om nummers te krijgen die behoren tot andere delen van de wereld of zelfs van het continent vrij klein zijn.

Whitepages

Image
Image

Whitepages.com is waarschijnlijk de meest voorkomende in Noord-Amerika. Het biedt een zeer eenvoudige maar mooie interface, met vier interessante opties.

Ten eerste kun je mensen zoeken, bijvoorbeeld op naam. Omgekeerd zoeken naar telefoons komt op het tweede tabblad. Zorg ervoor dat u daar klikt voordat u het nummer invoert.

De derde optie is een omgekeerde adreszoekopdracht - u voert iemands adres zo nauwkeurig mogelijk in. Mogelijk kunt u daarop geen mobiele nummers zoeken. Ten slotte kunt u met de vierde optie naar openbare nummers zoeken.

De service heeft een premium-aanbieding, evenals een app, maar is niet direct gekoppeld aan reverse lookup op de telefoon. Whitepages.com heeft meer dan 200 miljoen inzendingen en is beperkt tot de Verenigde Staten. U kunt de Android-app ook gebruiken als beller-ID-app.

AnyWho

Image
Image

Samen met zijn witte pagina-service als een online elektronische telefoongids, biedt AnyWho reverse lookup. Maar hier zijn geen mobiele telefoonnummers beschikbaar. Je krijgt alleen nummers in de VS. Je bent dus redelijk beperkt. De plus is alleen het algoritme waarmee u de map omgekeerd kunt doorzoeken.

Omgekeerde telefoonnummers opzoeken voor mobiele nummers

Het verkrijgen van informatie over mobiele telefoonnummers is een grotere uitdaging, maar zoals hierboven vermeld, zijn er veel oplossingen. Er is TrueCaller, dat een directory heeft van ongeveer 2 miljard nummers, voornamelijk gebaseerd in India en Azië.

Er zijn ook veel van dergelijke apps die u op uw smartphone kunt installeren om te zoeken. Andere kandidaten zijn Hiya (voorheen bekend als de WhitePages-app), Mr. Number, Call Control en Should I answer, om er maar een paar te noemen.

Aanbevolen: