Drie manieren om VHS-banden naar dvd te kopiëren

Inhoudsopgave:

Drie manieren om VHS-banden naar dvd te kopiëren
Drie manieren om VHS-banden naar dvd te kopiëren
Anonim

Wat te weten

  • Sluit de videorecorder aan op een dvd-recorder, start eerst de dvd-opname en druk vervolgens op Play op de VHS-videorecorder om het afspelen van de band te starten.
  • Gebruik een combinatie van een dvd-recorder/VHS-videorecorder en druk vervolgens op Record aan de dvd-kant en Play aan de videorecorder.
  • Sluit uw videorecorder aan op een pc, neem de VHS op de harde schijf van de pc op en zet de video vervolgens over naar dvd met behulp van de dvd-schrijver van de pc.

Dit artikel legt uit hoe je een VHS naar een dvd kunt overbrengen met behulp van drie verschillende methoden.

Optie één: een dvd-recorder gebruiken

Hier zijn de stappen om de inhoud van VHS-banden naar dvd te kopiëren met behulp van een dvd-recorder.

  1. Sluit de composiet (geel) video en RCA analoge stereo (rood/wit) uitgangen van de videorecorder aan op de overeenkomstige ingangen op een dvd-recorder.

    Image
    Image

    Specifieke dvd-recorders kunnen een of meer video-/audio-ingangen hebben, die op verschillende manieren kunnen worden gelabeld, zoals AV-In 1/2, Line-in 1/2 of Video 1/2 In.

    Image
    Image
  2. Selecteer de ingang op de dvd-recorder waarop de videorecorder is aangesloten.

    Image
    Image
  3. Plaats de band die u wilt kopiëren in de videorecorder.

    Image
    Image
  4. Plaats een opneembare dvd in de dvd-recorder.

    Image
    Image
  5. Start eerst de dvd-opname en druk vervolgens op play op de VHS-videorecorder om het afspelen van de band te starten.

    De reden dat u de dvd-recorder eerst start, is om ervoor te zorgen dat u de eerste paar seconden van de video die op uw videorecorder wordt afgespeeld, niet mist.

Raadpleeg onze veelgestelde vragen over dvd-recorders en huidige suggesties voor dvd-recorders voor meer informatie over dvd-recorders en opnemen.

Optie twee: gebruik een combinatie-eenheid voor dvd-recorder/VHS-videorecorder

U kunt VHS naar dvd kopiëren met een combinatie van een dvd-recorder/VHS-videorecorder. Deze methode is vergelijkbaar met optie 1, maar is gemakkelijker omdat de videorecorder en dvd-recorder één geheel vormen. Dit betekent dat er geen extra aansluitkabels nodig zijn.

Een andere manier om een combinatie van een dvd-recorder/VHS-videorecorder te gebruiken, is dat de meeste een cross-dubbing-functie hebben. Dit betekent dat u na het plaatsen van een afspeelcassette en opneembare DVD, selecteert op welke manier u wilt dubben (VHS naar DVD of DVD naar VHS) door te drukken op een Dub-knop.

Als uw dvd-recorder/VHS-videorecorder-combo-eenheid geen eenstaps dubbing-functie heeft, drukt u op Record aan de dvd-zijde en Playaan de kant van de videorecorder (raadpleeg de gebruikershandleiding voor details).

Hier zijn enkele suggesties voor combinaties van dvd-recorder/videorecorder.

Image
Image

Optie drie: sluit een videorecorder aan op een pc via een video-opnameapparaat

Hier is een oplossing die steeds populairder en praktischer wordt (met enkele kanttekeningen).

Deze derde manier om uw VHS-banden naar dvd over te zetten omvat:

  • Uw videorecorder aansluiten op een pc via een analoog-naar-digitaal video-opnameapparaat.
  • Uw VHS-video opnemen op de harde schijf van de pc.
  • De video overbrengen naar dvd met behulp van de dvd-schrijver van de pc.

Dergelijke apparaten worden geleverd met een doos met de vereiste analoge video-/audio-ingangen om uw videorecorder aan te sluiten en een USB-uitgang voor aansluiting op uw pc.

Naast het overbrengen van VHS-tapevideo naar de harde schijf van een pc, worden sommige van deze apparaten ook geleverd met software die helpt bij het flexibeler maken van de video-overdracht met bewerkingsfuncties waarmee u uw video kunt verbeteren met titels, hoofdstukken, enz.

De belangrijkste dingen waarmee u rekening moet houden bij het gebruik van de videorecorder naar pc-methode zijn:

  • De hoeveelheid RAM die je op je pc hebt
  • De snelheid van zowel je processor als je harde schijf.

De reden dat deze factoren belangrijk zijn, is dat bij het converteren van analoge video naar digitale video de bestandsgroottes groot zijn. Dit neemt niet alleen veel ruimte op de harde schijf in beslag, maar als uw pc niet snel genoeg is, kan uw overdracht vastlopen of kunt u willekeurig enkele videoframes kwijtraken tijdens het overdrachtsproces. Dit resulteert in overslaan bij het afspelen vanaf de harde schijf of vanaf de dvd waarnaar de harde schijf de video ook overbrengt.

Image
Image

De tijd dringt voor dvd-opnames

VHS-videorecorders zijn bij ons sinds het midden van de jaren zeventig, maar in 2016, na een productie van 41 jaar, stopte de productie van nieuwe eenheden. Sinds de introductie van DVR's, DVD, Blu-ray Disc en internetstreaming zijn videorecorders niet langer praktisch.

Hoewel veel VHS-videorecorders nog steeds in gebruik zijn, wordt het vinden van vervangingen steeds moeilijker omdat de resterende voorraad verdwijnt. Als gevolg hiervan bewaren veel consumenten VHS-tape-inhoud op dvd. Als je dat nog niet hebt gedaan, is de tijd bijna op.

Hoewel het gebruik van een dvd-recorder, dvd-recorder/VHS-videorecorder-combo of pc-dvd-schrijver praktische manieren zijn om VHS-banden naar dvd over te zetten, naast het stopzetten van videorecorders, zijn dvd-recorders en dvd-recorder/VHS-videorecorder-combo's wordt ook zeer zeldzaam en minder pc's en laptops bieden ingebouwde dvd-schrijvers. Hoewel de dvd-opnamemogelijkheden afnemen, zullen dvd-afspeelapparaten niet snel verdwijnen.

Image
Image

Overweeg de professionele route

Naast de hierboven besproken opties is er een andere methode om VHS naar dvd te kopiëren, die algemeen beschikbaar is, vooral voor belangrijke video's, zoals bruilofts- of andere videobanden van familiehistorisch belang, om dit professioneel te laten doen.

Je kunt contact opnemen met een videoduplicator bij jou in de buurt (te vinden online of in het telefoonboek) en deze professioneel op dvd laten zetten (kan duur zijn - afhankelijk van het aantal banden).

Het beste wat u kunt doen, is dat de service een dvd-kopie maakt van een of twee van uw banden. Als de test-dvd kan worden afgespeeld op uw dvd- of Blu-ray Disc-speler (u kunt het op meerdere proberen om er zeker van te zijn), dan kan het de moeite waard zijn om de service kopieën te laten maken van alle banden die u wilt bewaren.

Als je het budget hebt, kan de duplicator ook aanpassingen maken die inconsistente kleuren, helderheid, contrast en audioniveaus kunnen verbeteren, evenals extra functies toevoegen, zoals titels, inhoudsopgave, hoofdstukkoppen, en meer.

Je kunt alleen niet-commerciële VHS-banden die je zelf hebt opgenomen naar dvd kopiëren. U kunt vanwege de kopieerbeveiliging geen kopieën maken van de meeste commercieel gemaakte VHS-films. Dit geldt ook voor professionele kopieer-/duplicatiediensten op tape.

Aanbevolen: