Wat is een Tweetstorm?

Inhoudsopgave:

Wat is een Tweetstorm?
Wat is een Tweetstorm?
Anonim

De term 'Tweetstorm' (niet Tweet Storm) is bedacht en beroemd gemaakt door Marc Andreessen, de bekende investeerder en ondernemer in Silicon Valley. Een Tweetstorm is een manier om gedachten en opmerkingen te delen die te lang zijn voor de limiet van 280 tekens voor afzonderlijke Tweets.

Voor- en nadelen van een tweetstorm

Een Tweetstorm is een reeks tweets van één persoon die begint met een cijfer en een schuine streep. Het eerste cijfer is de volgorde waarin de tweet wordt weergegeven in een reeks tweets over een enkel onderwerp. Het getal na de schuine streep is het aantal tweets van dezelfde auteur.

Een Tweetstorm laat lezers weten hoeveel tweets ze kunnen verwachten. Op het eerste gezicht lijkt dit een geweldig idee, maar het heeft tot enige controverse geleid.

Image
Image

Het belangrijkste argument tegen de Tweetstorm is dat Twitter is ontworpen voor korte uitbarstingen van het delen van informatie of meningen. Een reeks tweets van één persoon, vooral een lange reeks, kan als spam worden beschouwd. Niemand houdt van spam en dit kan een gemakkelijke manier zijn om volgers te verliezen.

Echter, af en toe een Tweetstorm heeft een plaats. Een geval kan een nieuwslezer zijn die tweet over een tornado-waarschuwing of een omroep die de Puppy Bowl live tweet.

Twitter staat bekend om het overbrengen van kleine klompjes informatie en korte gesprekken. Het is gemakkelijk in te zien waarom de Tweetstorm vroeger als controversieel en spammy werd beschouwd. Maar recente herontwerpen van Twitter hebben plaats gemaakt voor Tweetsorms of series, zodat ze niet spammen of ruimte innemen op de tijdlijnen van gebruikers.

Bottom Line

Deze vraag is niet zo gemakkelijk te beantwoorden. Kom je zelden je toegewezen 280 tekens te kort bij het tweeten? Als dat zo is, hoef je misschien nooit een Tweetstorm te doen. Bewerk je de meeste van je tweets om in het formaat van Twitter te passen? Misschien is dit iets voor jou. Zoals met de meeste dingen, is dit niet per se een alles-of-niets-benadering.

Hoe plaats je een Tweetstorm

Twitter faciliteert Tweetstorms of seriële Tweets. Selecteer bij het opstellen van een nieuwe Tweet het +-pictogram (te vinden in de rechterbenedenhoek van de Twitter-app of naast de Tweet-knop op de Twitter-desktopsite).

Je kunt een reeks Tweets samenstellen en de reeks in één keer publiceren door Alles tweeten te selecteren. Als je er de voorkeur aan geeft één voor één te posten, plaats dan je eerste tweet en voeg daarna de volgende tweets toe door op de eerste te reageren.

FAQ

    Hoe plan ik een Twitter-thread?

    Gebruik Tweetsmaps om Twitter-threads te plannen. Stel uw tweets samen en selecteer PowerSchedule. Sommige andere Twitter-clienttools bieden een vergelijkbare functie.

    Wat is een subtweet?

    Een subtweet, of een subliminale tweet, is een Twitter-bericht dat verwijst naar een andere gebruiker zonder hun @gebruikersnaam of echte naam te noemen. Subtweeten wordt vaak gebruikt om commentaar op iemand te geven terwijl de identiteit vaag blijft, zodat niemand (waarschijnlijk) erachter komt over wie je het hebt.

    Hoe koppel ik een tweet?

    Ga naar de tweet en selecteer het Share icoon (het vak met een pijl omhoog). Selecteer vervolgens in het pop-upmenu Kopieer link naar Tweet om de URL naar uw klembord te kopiëren.

Aanbevolen: